Şimdi Gençlerbirliği düşünsün!

Düzenleyen:
Şimdi Gençlerbirliği düşünsün!

SPOR Haberleri

Gençlerbirliği, takımın başında sadece bir maça çıkan ve 5'nci gün sözleşmesi feshedilen teknik direktör Yılmaz Vural için 192 bin TL tazminat ve 510 bin TL maaş ödeyecek.

Gençlerbirliği'nde, geride kalan sezon sadece bir maça çıkan ve Beştepe'de 5 gün kalan Teknik Direktör Yılmaz Vural'ın sözleşmesinin, kulüp tarafından tek taraflı feshedilmesi ile başlayan hukuki süreç tamamlandı ve kırmızı-siyahlılar ağır bir fatura ile karşı karşıya kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Gençlerbirliği ile Yılmaz Vural arasındaki uyuşmazlıkla ilgili kararını verdi.

192 BİN TL'LİK TAZMİNAT

Tahkim Kurulu, geçen sezonun devre arasında kısa süreliğine Gençlerbirliği'nin başına geçen Yılmaz Vural'ın, daha sonra başka kulüple sözleşme imzalayıp (Adana Demirspor) menfaat elde ettiğini dikkate alarak, Başkent ekibinin ödeyeceği 240 bin lira haksız fesih tazminatını, 192 bin liraya düşürdü.

510 BİN TL DE ÖDEYECEK

Öte yandan Kurul, Gençlerbirliği'nin, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun (UÇK), teknik adamın 510 bin lira alacağı hakkındaki kararı onayan kurul kararına karşı yargılamanın iadesi talebini reddetti. Bu arada kurul, Gençlerbirliği'nin talebinin kısmen kabul edilmesinden dolayı, kabul-ret oranına göre, kulüp tarafından yargılama gideri olarak UÇK ve TFF Tahkim Kuruluna yatırılan başvuru harcı ve hakem ücreti toplamı 42 bin 500 liranın, 39 bin 780 liralık kısmının Başkent ekibinin üzerinde bırakılması kararı alırken, 2 bin 720 liralık kısmının ise Yılmaz Vural'dan tahsil edilerek kulübe ödenmesine hükmetti.

SADECE ESKİŞEHİR MAÇINA ÇIKTI

Gençlerbirliği, geride kalan sezon, ilk yarının son haftası öncesinde Teknik Direktörlük görevine Yılmaz Vural'ı getirmiş, Vural'ın takımın başında çıktığı maçta, kırmızı-siyahlılar, Eskişehirspor'a deplasmanda 2-0 yenilmişti. Vural'ın, Başkent'e gelişinin ardından kulüp içinde yaşanan sıkıntılar nedeni ile tecrübeli teknik adamın sözleşmesi, 5 gün sonra kulüp tarafından tek taraflı feshedilmişti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...