Beşiktaş aradığı ismi Kasımpaşa'da buldu

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Beşiktaş aradığı ismi Kasımpaşa'da buldu

SPOR Haberleri  / Sabah

Beşiktaş, stoper için aradığı ismi Kasımpaşa'da buldu. Siyah-beyazlılar bonservisi Chelsea'de bulunan Omeruo'yu bir yıllığına kiralayacak

Beşiktaş, uzun süren arayışlarından sonra stoper transferini de sonlandırmak üzere.. Oyuncu satamadığı için bonservissiz veya kiralık oyunculara yönelen yönetim, kaleci Fabricio ve Gökhan Gönül'den sonra 3. transferini bitirmek üzere. Kasımpaşa kulübüne kiralık oynayan Chelsea'nin genç stoperi Ken neth Omeruo için İngiliz ekibi ile anlaşan siyah-beyazlılar, kısa bir zaman içinde bu transferi KAP'a da bildirecek. Belçika'nın Standart Lüttich takımında gösterdiği performansla 2012 yılında Premier Lig ekibi Chelsea'ye transfer olan Omeruo, tecrübe kazanması için Hollanda'nın ADO Den Haag takımında 1, İngiltere Championship ekiplerinden Middlesbrough takımında ise 2 sezon kiralık olarak forma giydi.

TANIDIK ADRES CHELSEA
Omeruo, Beşiktaş'a Chelsea'den gelen ilk isim değil. İngiliz kulübünden Demba Ba'yı 2014'te 6 milyon Euro'ya bonservis bedeli ile transfer eden siyahbeyazlılar, bu ismi 13 milyon Euro'ya S.Shenhua'ya satmıştı. Gökhan Töre de 2010-2011 yılında Chelsea'ye transfer olduktan sonra 2013'te önce kiralanmış, sonra da R.Kazan'dan 4.5 milyon Euro'ya bonservisi alınmıştı. Quaresma da 2008-09 sezonunda İnter'den Chelsea'ye kiralık gitmişti.

YENİ BİR GÜLÜM
Kasımpaşa'da futboluyla dikkat çeken Omeruo geçen sezon 2 bin 163 dakika süre almasına rağmen takımının en fazla rakipten top çalan ismi olarak Ersan Gülüm'e benzerliğiyle dikkat çekti. Nijeryalı 25 maçta 434 defa rakiplere 'dur' dedi. Maç başına 18 defa rakiplerin önüne geçen isim bu özelliği ile de 90 dakika başına en fazla rakipten top alan isim durumundaydı.n Kasımpaşa kulübü satın alma opsiyonunu kullanmayı tercih etmemişti.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...