Van der Wiel, Gökhan fiyatına geldi

Düzenleyen:
Van der Wiel, Gökhan fiyatına geldi

SPOR Haberleri

Dirk Kuyt’tan iyi referanslar alan 28 yaşındaki Hollandalı yıllık 2.2 milyon avro kazanacak. Pazartesi İstanbul’a gelecek ve ardından kampa katılacak.

M. Emin ULUÇ

Ve Fenerbahçe’de Gökhan Gönül’ün boşluğu çabuk dolduruldu: Gregory van der Wiel… Sarı-lacivertliler geçen hafta İstanbul’a getirip şehri ve tesisleri gezdirdiği Hollandalı oyuncunun transferini bitirdi… Oyuncu ile görüşmelere başlandığı borsaya bildirilirken, 28 yaşındaki Hollandalı futbolcu Van der Wiel’in pazartesi günü İstanbul'a geleceği ve küçük detaylar da görüldükten sonra resmi imzaların atılacağı öğrenildi. Oyuncu ardından takımın Topuk Yaylası’ndaki kampına katılacak.

Bonuslarla 3 milyon avro

Transferdeki ince ayrıntı ve detay ise futbolcunun alacağı ücretle ilgili… Fransa şampiyonu PSG ile sözleşmesi sona eren sağ bek burada bonuslarla birlikte senelik 3 milyon avroya yakın kazanıyordu. Wiel, Fenerbahçe’ye ise senelik 2.2 milyon avroya “evet” dedi. Bonuslarla birlikte ücretin 3 milyon avroyu bulması söz konusu… Anlaşma 3 yıllık. Hollandalı’nın bu tercihinde Dirk Kuyt’ın etkisi büyük. Sarı-lacivertlilerin eski yıldızının Van der Wiel’e Fenerbahçe ile ilgili çok pozitif bilgiler aktardığı ve “Hiç düşünmeden git” dediği belirtiliyor. 

Gittiği yere demir atıyor 

Sağ bek orjinli olan ve orta sahada oynama özelliğine de sahip Gregory van der Wiel, kariyerine Ajax’ta başladı. Burada 7 sezon oynadıktan sonra 2012’de PSG’ye geçti ve 4 sezon üst üste şampiyon olan kadroda yer aldı. Hollanda Milli Takımı formasını da giyen Wiel geçen sezon toplam 27 maçta 2 gol atıp 5 asist yapmıştı.

Emanetçi kaleci Fabiano

Ve Fenerbahçe Volkan Demirel’in yokluğunda kaleyi yine tanıdık ve bildik isme teslim etti: Fabiano Ribeiro… Sarı-lacivertliler geçen sezon kiraladığı Brezilyalı eldiveni bu sezon da kadrosuna kattı. Oyuncunun kiralanması konusunda Porto ile anlaşma sağlandığı kamuoyuna açıklandı. Senelik 800 bin avro alacak Fabiano, geçen sezon 2 Süper Lig, 7 UEFA Avrupa Ligi ve 8 Türkiye Kupası olmak üzere toplam 17 maçta kaleyi korumuştu.

Gökhan'ın izleri siliniyor: Müzeden forması kaldırıldı

Fenerbahçe Kulübü ile Gökhan Gönül arasındaki ayrılığın yansımaları devam ediyor. Ki o Gökhan Gönül’ün Benfica maçındaki kanlı forması Fenerbahçe Müzesi’ne kaldırılmıştı. Son yaşananların ardından ve taraftardan gelen tepkiler üzerine o forma müzeden çıkarıldı. Bilindiği gibi transfer sürecinde iki taraf karşılıklı atışmalarda bulunmuş ve gerginlikler yaşanmıştı.

Fenerbahçe Valbuena’yı istiyor 

Fransız basınına konuşan Lyon Başkanı Jean Michel Aulas, orta saha oyuncusu Mathieu Valbuena için Fenerbahçe'nin transfer girişiminde bulunduğunu açıkladı. Başkan, "Çin'den oyuncuya teklifler var. Türkiye'den de başta Fenerbahçe'den olmak üzere birkaç teklif geldi. Kararı Valbuena verecek" ifadelerini kullandı.

Skrtel’de sona doğru

Martin Skrtel'in menajeri Karol Csonto,  İngiliz basınına konuştu… Adı Fenerbahçe ile anılan Csonto, “Liverpool ile Fenerbahçe arasındaki görüşmeler 2-3 haftadır aralıksız devam ediyor. Sadece birkaç ufak detay kaldı. Tek söyleyebileceğim görüşmeler umut verici şekilde devam ediyor” dedi. 

Fenerbahçe yeni sezon öncesi kamp için Düzce'ye gitti

F.Bahçe yeni sezon hazırlıkları için Düzce'nin Kaynaşlı ilçesindeki Topuk Yaylası Tesisleri'ne gitti. Sarı-lacivertlileri, TEM otoyolu Kaynaşlı gişelerinde yaklaşık 150 taraftar ve Düzce Fenerbahçe Futbol Okulu öğrencileri karşıladı. Sarı Kanarya ilk hazırlık maçını bugün 17.00’de İran'ın Gostaresh Folad Tabriz takımıyla yapacak. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...