Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşitme Engelliler Milli Takımı dünya şampiyonu oldu

Düzenleyen:
İşitme Engelliler Milli Takımı dünya şampiyonu oldu

SPOR Haberleri

TFF'nin ''Türkiye Futbol Oynuyor'' projesi kapsamında destek verdiği Türkiye İşitme Engelliler Erkek Milli Futbol Takımı, İtalya'da düzenlenen şampiyonada Almanya'yı 2-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi kapsamında destek verdiği İşitme Engelliler Erkek Milli Futbol Takımı, dünya şampiyonu oldu.

İtalya'nın ev sahipliğinde 19 Haziran'da başlayan ve 16 takımın katıldığı şampiyonanın finalinde Almanya'yı 2-1 yenen ay yıldızlı ekip, üst üste 2. kez dünya şampiyonluğuna ulaştı. TFF'nin haberine göre İtalya'nın Eboli kentindeki Dirceu Stadı'nda oynanan ve normal süresi 1-1 eşitlikle sonuçlanan karşılaşmada milli takımın gollerini 77. dakikada Mehmet Sert ve 118. dakikada Murat Şimşek kaydederken, Almanya'nın golünü 85. dakikada David Black attı.

İşitme Engelliler Milli Takımı dünya şampiyonu oldu


ÜST ÜSTE İKİNCİ ŞAMPİYONLUK

İşitme Engelliler Erkek Milli Futbol Takımı, 2012'den sonra 2016 yılında da dünya şampiyonu olma başarısı gösterdi. Türkiye, üçüncü kez düzenlenen şampiyonada 2008 yılında da final oynamıştı.

İşitme Engelliler Milli Takımı, grup aşamasında İsveç ve Suudi Arabistan'ı 2-1'lik skorlarla mağlup edip, Arjantin ile 1-1 berabere kalarak çeyrek finale grup lideri olarak yükselmişti. Çeyrek finalde Mısır'ı normal süresi 0-0 eşitlikle sona eren karşılaşmanın uzatmalarında 1-0 mağlup ederek yarı finale çıkan ay yıldızlılar, yarı finalde Rusya'yı 1-0 yenerek adını finale yazdırmıştı.

İşitme Engelliler Milli Takımı dünya şampiyonu oldu

Şampiyonada dün oynanan üçüncülük maçında ise Rusya, Arjantin'i 5-1 mağlup etmişti.

EURO 2016'YA SELAM ÇAKTILAR

A Milli Futbol Takımımız, Fransa'da düzenlenen EURO 2016 turnuvasında hayal kırıklığı yaşatmış ve gruptan çıkamamıştı. Ay-yıldızlılar, kişi başına 500 bin Euro prim tartışmaları nedeniyle de Türkiye gündemini uzun süre meşgul etmişti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...