Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

12 dev adam olimpiyat vizesi almak için sahaya çıkıyor

Düzenleyen:
12 dev adam olimpiyat vizesi almak için sahaya çıkıyor

SPOR Haberleri

Filipinler'deki elemelerde sonuna kadar savaşacaklarını söyleyen Ergin Ataman, "Buraya 5-6 tane NBA oyuncusuyla gelen Kanada ve Fransa'yı yenmek gerçeğiyle karşı karşıyayız. İşimiz zor ama imkânsız değil" dedi

Parola: iyi savunma! Türkiye'nin skor gücü yüksek bir takım olmadığını söyleyen Ergin Ataman, "Öncelikle iyi savunma yapmak zorundayız. Bizim ligimizin sert bir lig olması bu yönümüzü güçlendiriyor. Biz 80 sayının üzerinde yediğimiz hiçbir maçı kazanamayız. Kariyerimde birçok şampiyonluk gördüm. Ama olimpiyatta mücadele eden biri olmak çok önemli. Bunun için de sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

12 Dev Adam'ın Rio yolundaki macerası bugün başlıyor. 1936 Berlin ve 1952 Helsinki'den sonra bir daha olimpiyatlara katılma başarısı gösteremeyen Basketbol Milli Takımımız, tam 64 yıl sonra bu arenada boy göstermek istiyor. Rio vizesi alabilmek için Filipinler'de birbirinden zorlu maçlara çıkacak olan 12 Dev Adam'ın koçu Ergin Ataman, "İşimiz zor ama imkânsız değil" dedi. Yıllardır hep büyük seviyelerde mücadele etmeye alışkın bir antrenör olduğunu belirten Ataman, "Ben de oyuncularım da üzerimizde bir gerginlik hissetmiyoruz.  Ama tabi bunun milli maç olması ve olimpiyat elemesi olması ayrı bir heyecan. Bir taraftan da sakin kalıp, planladığımız ve çalıştığımız şeyleri eksiksiz yapmalıyız. Aşırı heyecan, aşırı panik bizi hedefe götürmez ama bu zorlu ve çok güçlü rakipleri yenmek içinde artı bir motivasyona ihtiyacımız olduğu da bir gerçek" dedi. 

En hazır Kanada bu!
Rakiplerle ilgili analizlerde bulunan Ergin Ataman, "Adım adım bakmak lazım. Öncelikle Kanada. Son yılların en güçlü ve en hazır Kanada'sı olarak geldiler buraya. Kura çekildiği vakit, bu kadar güçlü bir kadro ile buraya geleceklerini düşünmüyorduk açıkçası. 5 NBA oyuncusunu buraya getirmeyi başardılar. Bunlardan biri daha birkaç gün önce NBA şampiyonu olan Cleveland'ın pivotu. Hızlı basketbol oynuyorlar. Çok sert savunma yapan bir takım görüntüsünde değiller. NBA oyuncuları bir hafta önce kadroya dahil oldu. Onların takıma ne kadar katkı vereceği çok önemli bu aşamada. Onların hızlı hücumlarda buldukları kolay sayılara engel olabilirsek, skoru düşük tutabilirsek maçta kazanma şansımızın olduğu düşünüyorum. Ondan sonraki aşamaya geldiğimiz zaman biz yarı finale çıkmak için iki maçtan birini kazanmak zorundayız" ifadelerini kullandı. 

Senegal zayıf halka 
Gruptaki bir diğer rakip Senegal'in en zayıf halka olarak görüldüğünü belirten Ergin Ataman, "Senegal bu turnuvada ev sahibi Filipinler ile birlikte en zayıf takımlar görünümünde. Karşıda Fransa'nın grubu rahat kazanacağını düşünüyorum. O zaman bizim grupta yarı finalde Fransa ile eşleşmemek için birinci olmamız gerek. Fransa da buraya 5-6 NBA oyuncusuyla geldi. Zaten şu anda dünyanın en iyi 3-4 takımından biri. Kâğıt üzerinde onları yenmek kolay değil. Ama sonunda bunlar eleme sistemi ile oynanacak tek maçlar. Ve biz de orada her türlü sertliği, her türlü taktiksel planı oyuncuların hırsı ve azmi ile bütünleştirip Fransa'yı da yenmeyi planlıyoruz. Olimpiyatlara gitmenin tek gerçeği bu.  Burada iki tane güçlü takım var... Kanada ve Fransa... Eğer Rio'ya gitmek istiyorsak bu iki takımı da yenmemiz gerektiği ortada.  Sonuçta Rio için işimiz kolay değil ama imkânsız da değil" diye konuştu. 

Rakip Kanada
Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Basketbol Takımımız, A Grubu'ndaki ilk maçında bugün Kanada ile karşılaşacak. Mall of Asia Arena'da oynanacak karşılaşma 13.30'da başlayacak. Elemelerin ilk gününde B Grubu'nda ise Fransa ile Filipinler 16.00'da karşılaşacak.

Rio yolu çile dolu
Türkiye, Kanada ve Senegal'in de yer aldığı A Grubu'nda ilk 2 sırada yer alacak takımlar, Fransa, Filipinler ve Yeni Zelanda'nın bulunduğu B Grubu'nu ilk 2'de bitirecek ekiplerle yarı finalde çapraz eşleşme ile mücadele edecek. Yarı finali geçen ekiplerin karşılaşacağı finali kazanacak ekip, 2016 Rio vizesi alacak. Yarı finaller 9 Temmuz Cumartesi, final ise 10 Temmuz Pazar günü oynanacak.

Son biletler kimin? 
Filipinler dışında İtalya ve Sırbistan'daki elemelerde 2 takım daha Rio bileti alacak. Belgrad'daki mücadelede A Grubu'nda Sırbistan, Angola ve Porto Riko, B Grubu'nda ise Japonya, Çek Cumhuriyeti ve Letonya yer alacak.  Torino'daki bir diğer elemede ise A Grubu'nda Yunanistan, Meksika ve İran, B Grubu'nda da Tunus, Hırvatistan ve İtalya, Rio için mücadele edecek.

Kimler vize aldı? 
2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na şu ana kadar 9 takım vize aldı. Rio için gruplar da belirlendi. Buna göre erkeklerde A Grubu'nda 'Elemeden Gelecek 1. Takım', ABD, Venezuela, 'Elemeden Gelecek 2. Takım', Çin ve Avustralya, B Grubu'nda da Arjantin, İspanya, Brezilya, Litvanya, 'Elemeden Gelecek 3. Takım' ve Nijerya yer alacak.

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...