Drogba'dan şok Fenerbahçe sözleri!

Düzenleyen:
Drogba'dan şok Fenerbahçe sözleri!

SPOR Haberleri

Didier Drogba hayatını anlattığı kitabında Türkiye günlerine dair çok önemli ifadeler kullandı.

Futbol kariyerine MLS ekiplerinden Montreal Impact'te devam eden Fildişi Sahilli yıldız Didier Drogba, hayatını ve futbol kariyerini anlattığı kitabında Türkiye günlerine dair açıklamalarda bulundu.

"Adanmışlık" adını verdiği kitabında Galatasaray'a transfer sürecini anlatan Drogba, Fenerbahçe ile oynanan derbilere ve Şampiyonlar Ligi'ndeki unutulmaz Chelsea ile Real Madrid maçlarına dair hatıralarını paylaştı. Drogba'nın özellikle Fatih Terim hakkındaki sözleri ise dikkat çekiciydi. Drogba'nın kitabında Fenerbahçe derbisinde yaşanan 'muz skandalı' ise sert sözlerle kendisine yer buldu.

"DÜNYADAKİ EN İYİ TEKNİK DİREKTÖRLERDEN BİRİ"

Drogba, Debbie Beckerman ile beraber yazdığı ve Türkçe'ye Merve Duygun çevirisi ile kazandırılan kitabında Galatasaray'ı özellikle Şampiyonlar Ligi için tercih ettiğini söylerken, "Galatasaray'a katılmaktan ötürü gerçekten çok mutluydum. Galatasaray güçlü bir takımdı ve "İmparator" lakaplı teknik direktörleri Fatih Terim, dünyadaki en iyi teknik direktörlerden biri olmasının yanında, bir Türk takımıyla Avrupa kupası kazanmış tek teknik direktördü. Fatih Terim'in müthiş bir karizması vardı." cümlelerini kullandı.

TARAFTAR, SNEIJDER, EBOUE

Yıldız oyuncu Galatasaray'dan teklif aldığı dönemde Sneijder'in de sarı kırmızılı takıma gelmesi ve Eboue'nin oynamasının kararını vermesinde etkili olduğunu yazdı. Taraftarların kendisine yaptığı karşılamadan da çok etkilenen Drogba bunu da kitabına şu satırlarla taşıdı:

    "Türkler futbola duydukları aşkla ünlüdürler ve ben de uçaktan adımımı atar atmaz buna bizzat şahit oldum"

FATİH TERİM'LE ARASINDA GEÇEN O KONUŞMA

Fildişili oyuncu Real Madrid ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçının devre arasında Fatih Terim'le aralarında geçen ilginç bir konuşmaya da sayfalarında yer verdi. TT Arena'da 3-0'ın rövanşına çıkan Galatasaray unutulmaz bir performanslar sahadan 3-2 galip ayrılsa da elenmekten kurtulamamıştı. O maçı anlatan Drogba, devre arasında Fatih Terim'in kendisini bir sonraki lig maçı için oyundan almak istediğini ancak "inancını yitirmeyip" oyundan çıkmadığını ifade etti. O maçta Drogba, Galatasaray'ın en etkili ismi olmuş ve 3. golü atmıştı. Turu getirecek olan 4. golü de kaydetmiş ama bu gole ofsayt gerekçesi ile sayılmamıştı.

Aynı maçın ardından Drogba, dönemin Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho'nun kendisine söylediği şu sözleri de kitabına taşıdı:

"Korkmuştuk, gerçekten korkmuştuk. Biliyorsun..."

FENERBAHÇE İÇİN 'IRKÇI' SÖZLERİ...

Kitabın Türkiye ile alakalı en dikkat çeken kısmı, Fenerbahçe ile oynanan maçta yaşanan muz ve ırkçılık tartışmaları üzerine olanı. Drogba o maçtan önce şampiyonluğu garantiledikleri için statta kendisine anlatılan meşhur ambiyansı bulamadığını ancak en çok üzüldüğü şeyin "ırkçı saldırı" olduğunu şu sözlerle anlattı:

    "Derbi maçı geldiğinde, biz zaten lig şampiyonluğunu kazanmıştık, bu yüzden oraya gittiğimizde atmosfer oldukça sakindi. Beni daha çok üzen şey, Fenerbahçe taraftarlarından duyduğum, özellikle bana ve Emmanuel Eboue'ye yönelik ırkçı tezahüratlar oldu. Bu olayların rakip takımın tarihinde bir utanç kaynağı olarak hatırlandığını bilsem de bu konuda bir şey yapılıp yapılmadığından emin değilim"

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...