Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe'ye 13 yıl sonra Rus futbolcu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fenerbahçe'ye 13 yıl sonra Rus futbolcu

SPOR Haberleri  / AA

Fenerbahçe, Roman Neustadter transferiyle 13 yıl sonra bir Rus futbolcuyu kadrosuna dahil etti.

Almanya'nın Schalke 04 takımıyla sözleşmesi sona eren Rus oyuncu Neustadter'i transfer eden Fenerbahçe, bu ülkeden 13. yıl sonra bir futbolcuyu renklerine bağladı.

Sarı-lacivertlilerde Neustadter'den önce ilk Rus futbolcu olarak Vladimir Beschastnykh forma giymişti. Beschastnykh, Ocak 2003'te Fenerbahçe'ye transfer olmasına rağmen, beklentileri karşılayamamıştı. Fenerbahçe'yle 12 maça çıkarak sadece 1 gol üretebilen Rus forvet oyuncusuyla sezon sonu yollar ayrılmıştı.

Öte yandan sarı-lacivertli ekipte Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) döneminde yapılan ilk transfer ise Ukraynalı Ivan Viscnevski olmuştu. Ukraynalı Sovyet oyuncu Fenerbahçe formasını 1989-1990 sezonunda giymişti.

İki mevkide de oynuyor

Asıl mevkisi ön libero olan 28 yaşındaki futbolcu Neustadter, geride kalan sezonda Schalke 04 formasıyla stoper olarak görev aldı.

Kariyerinde Almanya dışındaki ilk deneyimini yaşayacak Neustadter, geçen sezon Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 30 maçta forma giydi. Uzun yıllardır Bundesliga'da istikralı bir şekilde forma giyen Rus oyuncunun, son 5 sezonda ligde en az forma giydiği maç sayısı 29 oldu.

Profesyonel kariyerine Almanya'da Mainz 05'te başlayan Rus oyuncu, daha sonra aynı ülkede Borussia Mönchengladbach takımına transfer oldu. Son 4 sezondur Schalke 04 forması giyen Neustadter, Budesliga'da 181 maça çıkıp 8 gol kaydetti.

Kırmızı kart görmüyor

Kart görmeye müsait bir pozisyonda forma giyen Neustadter, buna rağmen sakin bir futbolcu kimliğiyle ön plana çıkıyor.

Bundesliga'da 7 sezon forma giyen Neustadter, çıktığı 181 maçta hiç kırmızı kart görmedi. Kariyerinde sadece 2 kırmızı kart olan Rus oyuncu, bu kartları Mainz 05'in ikinci takımıyla 18 yaşındayken mücadele ettiği 3. Lig'de 2006-2007 sezonunda gördü.

Neustadter, Bundesliga'daki 7 sezonunda 24 kez de sarı kartla cezalandırıldı. Rus futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 25, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 7 kez forma giydi. Neustadter, 32 Avrupa maçında da kırmızı kart görmemeyi başardı.

Hem Almanya hem Rusya adına oynadı

Neustadter, hem Almanya hem de Rusya'nın milli takım formalarını giymesiyle dikkati çekiyor.

Ukrayna doğumlu 28 yaşındaki oyuncu, babası Peter Neustadter'in izinden giderek futbolcu oldu. Babası Ukrayna'da forma giyerken, Dnipro'da dünyaya gelen Neustadter, Almanya'da futbol hayatınına başladı.

Neustadter, alt yaş kategorilerinde Almanya'nın milli formasını giydi. Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Neustadter'i 2012 yılında milli takıma çağırdı. Neustadter, Almanya Milli Takımı'yla Hollanda ve Ekvador'la oynanan hazırlık maçlarında forma giydi.

Tecrübeli oyuncunun kapısını 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Rusya Mlli Takımı'ı çaldı. Almanya ile hiç resmi maç oynamayan Neustadter'a Rusya, şampiyona öncesi vatandaşlık verdi. Neustadter, Rusya Milli Takımı'yla ilk maçını 1 Haziran 2016'da Çek Cumhuriyeti ile oynanan maçta giydi. Tecrübeli futbolcu, Rusya adına EURO 2016'da ise İngiltere ve Slovakya maçlarında sahaya çıktı. Rus oyuncu, bu iki maçta da ön libero olarak mücadele etti.

Galatasaray'a golü var

Rus futbolcu, Fenerbahçe'nin en önemli rakiplerinden biri olan Galatasaray'a karşı daha önce gol atma sevinci yaşadı.

Neustadter, Schalke 04 formasıyla 2012-2013 sezonunda Galatasaray'a karşı UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda mücadele etti. Sarı-kırmızılılara karşı Almanya'da oynanan maçta takımının ilk golünü kaydeden Rus futbolcunun bu golü Schalke 04'ün tur atlamasına yeterli olmamıştı. Galatasaray, 1-1'in rövanşında deplasmanda Neustadter'in foram giydiği Schalke 04'ü 3-2 yenerek çeyrek finale yükselmişti.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...