Messi ve babası harekete geçiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Messi ve babası harekete geçiyor

SPOR Haberleri  / AA

Vergi kaçırma suçundan 21'er ay hapis cezası alan Arjantinli futbolcu Messi ve babasının, Barcelona Mahkemesinin kararına itiraz edecekleri açıklandı.

Barcelona Mahkemesince vergi kaçırma suçundan 21'er ay hapis cezası alan Barcelonalı futbolcu Lionel Messi ve menajerliğini yapan babası Jorge Horacio Messi'nin, karara itiraz edip yasal haklarını arayacakları açıklandı.

Messi ve babasının avukatları Enrique Bacigalupo ile Javier Sanchez tarafından yapılan yazılı açıklamada, Barcelona Mahkemesinin bugün verdiği karara Yüksek Mahkemede itiraz edileceği belirtildi.

Başlayacak yeni hukuki sürecin olumlu bitmesi için "iyi bir perspektif olduğunu" savunan avukatlar, Yüksek Mahkemeye yapılacak itirazın 1 yıldan daha az bir sürede sonuçlanacağını ifade etti.

Avukatlar, "kamuya mal olmuş bir kişilik" olarak tanımladıkları Messi ile babasına verilen cezaları hukuki anlamda "sembolik" olarak değerlendirerek, müvekkillerinin beraat edeceklerine inandıklarını dile getirdi.

Öte yandan Barcelona Kulübü de yaptığı açıklamayla Messi ve ailesine tam destek verdi.

2007 ve 2009 yılları arasında reklam gelirlerinde usulsüzlük yaparak İspanya Maliyesinden 4,1 milyon avro vergi kaçırmakla yargılanan Messi ve babasına, her bir yıl için 7 ay olmak üzere toplamda 21'er ay hapis cezası verilmişti. Bunun dışında Messi'ye 2 milyon 93 bin avro, babasına da 1 milyon 596 bin 939 avro para cezaları verildiği açıklanmıştı. 2 yıldan az ceza alan Messi ve babası, cezalarının Yüksek Mahkemede onaylanması halinde bile cezaevine girmeyecek.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...