Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pereira: 'Dersler çıkardım'

Düzenleyen:
Pereira: 'Dersler çıkardım'

SPOR Haberleri

Uzun uzun düşündüğünü ve hatalarını gördüğünü belirten Portekizli “Bazen 4’lü bazen 3’lü defans oynayacağız. kupalara mecburuz” dedi.

M. Emin ULUÇ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Topuk Yaylası’ndaki kampta basın toplantısı düzenledi... Geçen sezonun özetini çıkardı, yeni sezondaki futbol anlayışlarını ve ayrılanların tercihlerini yorumladı. Turgay Şeren’in ailesine de başsağlığı dilemeyi unutmayan Pereira’nın sözleri şöyle:

- Alt yapıdan gelen oyuncuları test etme fırsatı bulduk. Bir iki oyuncu sezon içinde bizimle yola devam edecek.
- Gökhan Gönül kendi hayatına yön verdi ve Beşiktaş’ı seçti. Hemen yerine kaliteli bir oyuncu transfer ettik.
- Geçen sezon yaptığımız hataları uzun uzun düşündüm ve gerekli dersleri almaya özen gösterdim.
- Geçtiğimiz sezon takımdan ayrılmayan tek yabancı hoca benim. Yönetimin bize güvendiğini gösteriyor.
- Hakemlerle ilgili değerlendirme yapmak benim işim değil. Onu başkanımız ve yönetimimiz değerlendirmeli.
- Daha güçlü bir takım olmak için çalışıyoruz. Kariyerime burada kazandığımız kupaları da eklemek istiyorum.
- Rakibe göre bazen 4’lü bazen 3’lü savunmayla oynayacağız. Zamanla bu sistemi daha iyi anlayacağız. Düzen oturacak.
- Yeni transferlerden memnunum. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da başarıya ulaşacak bir takım olacağız.
- Geliştirmemiz gereken konu bence gol vuruşlarımızdır. Yeni sezonda bitiriciliği, başarılı vuruşu daha iyi yapabilmeliyiz.
- Taraftardan ricam yeni sezonda bizim yanımızda olmaları. Bu takıma inanabilirler, güvenebilirler.
- Nani EURO 2016’da iyi maçlar çıkardı. Bazı karşılaşmalarda istediklerini yapamadı. Umarım finalde Portekiz güler.
- Almanya maçı 90 dakika domine etti ancak Fransa iki golle kazandı. Görüldü ki futbol, öngörülebilir bir oyun değil.

İŞTE YENİ FENERBAHÇE

“Geçen sezon Avrupa’da serüveni en uzun olan Türk takımıydık. Kupada final oynadık. Bu sene daha iyi olmalı. Oyuncuları ve ülkeyi daha iyi tanıyorum. Bunlar bizim için avantaj. Yeni sezonda daha güçlü ve agresif olmalıyız. Kupaları camiaya getirmeliyiz ve buna mecburuz.”

“F.BAHÇE DEFANSİF OYNADI” DİYENLERE: FUTBOLDAN ANLAMIYORLAR

“Geçen sezon savunma anlamında rakiplerimizden çok iyiydik. Ben çalıştığım takımların çok gol atmasını isterim. Beşiktaş şampiyonluğu hak etti. 3 tane Galatasaray maçı oynadık ve ilk maçta berabere kaldık. Onlar bile anlayamadı. Onların stadında oynadığımız maçta ise 4-5 gol atabilirdik. ‘Fenerbahçe defansif oynadı’ diyen insanlar bana göre futboldan anlamıyorlar.”

KANARYA İDEALE YAKIN

Fenerbahçe yeni sezon hazırlıklarında ilk defa ideale yakın bir kadroyla çalıştı. Tatilde olan Skrtel’in yanı sıra izinli olan Stoch, operasyon geçiren Volkan Demirel ve Volkan Şen eksik olan oyunculardı. 

KULE GİBİ SAVUNMA

Sarı-lacivertli ekibin stoperlerinin dikkat çeken özelliği boyları… F.Bahçe’nin savunsmasını oluşturacak Neustadter 1.90, Kjaer 1.89 ve Skrtel 1.91 boyunda. Üç futbolcunun boy ortalaması 1.90. 

YENİLERİN DEĞERİ 4 KATI

Kanarya’da yönetimin transferdeki politikası önemli bir değişime uğradı. Geçen sezon yıldız isimlere milyon avrolar verilirken bu sezon daha ekonomik ve hem de nokta atışları yapıldı. En önemlisi de teknik direktör Vitor Pereira’nın istediği oyuncular alındı. Gregory van der Wiel, Roman Neustadter, Aatif Chahechouhe ve Martin Skrtel için sarı-lacivertli ekibin kasasından bonservis bedeli toplam 7.5 milyon avro. 4 oyuncunun toplam değeri ise 30 milyon avro. 

10 NUMARA BEKLENTİSİ

Fenerbahçe, Simon Kjaer dışında savunma bloğunu yenilerken camianın gözü 10 numaraya çevrildi. Listede ise iki isim kaldı… Twente forması giyen Hakim Ziyech ve Dinamo Kievli Belhanda. Yüksek maliyetleri nedeniyle yönetim beklemede… Ayrıca Diego Ribas ve Robin van Persie’nin durumunun da netleşmesi bekleniyor. İki isimden gelecek para 10 numaraya gidecek. Hatırlatalım, Diego’ya Çin ve Katar’dan teklifler var ancak oyuncu soğuk bakıyor. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...