'Kocaman' hedef

Düzenleyen:
'Kocaman' hedef

SPOR Haberleri

Teknik Direktör Aykut Kocaman, önümüzdeki sezon Atiker Konyaspor'un üç kulvarda zorlu rakiplerle mücadele edeceğini ifade ederek, en büyük hedefinin bu üç kulvarlarda yola devam etmek olduğunu söyledi.

2016-2017 sezonu hazırlıklarına başlayan Atiker Konyaspor’da Teknik Direktör Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi, yeni sezon ve transfer konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Bu sene kendileri için en büyük değişkenin UEFA Avrupa Ligi olacağını kaydeden deneyimli çalıştırıcı, "Ben sezon içerisinde de bunun şehrin istediği için artıları olduğunu ve bu durumun güzel olduğunu belirtirken, eleme maçları oynayacak olmamızı da göz önünde bulundurup bu durum içerisine koyduğumuz zaman gerçekten çok maliyetli bir durum ortaya çıkacaktı. Maliyeti de belki tüm sezona damga vuracak şekilde olacaktı. Çünkü ’şehir istiyor’ diye başlamıştım sözlerime. Bunun açılımı şehir istediği için dolayısıyla takım ve kulüp de istiyor. Dolayısıyla bunu yapmak için sezona erken başlayıp erken form tutmak ve gruplara kalabilmek için yoğun efor sarf etmek ve bunun karşılığını da başarsanız ki, elemelerden ve gruplardan gelip bunu başarmak oldukça zor bir durum. Başarsanız da ağır bir tahribat oluşturuyor. Aksi durumda daha da büyük bir tahribat oluşturabiliyor. ’Nasıl olsa biz bunu toparlarız’ duygusu bir bakıyorsunuz sonra yavaş yavaş alt grubun takımı olmaya başlıyorsunuz hazır olmadığınız zaman. Sonra da bütün bir sezonu ’nasıl toparlarız’ diye geçiriyorsunuz. Böyle bir durumla karşılaşabilirdik ama Galatasaray’ın ceza alması ve kupayı da kazanmış olması direkt gruplara gidecek takımı sıralamadan verdi. Biz de bu takım olmayı başardık. Bu anlamda bakıldığında ’maliyetsiz tecrübe denen şey’ bence takım, şehir ve bizler için elimize kadar geldi. En büyük değişken bizim adımıza UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak olacak" diye konuştu.

"UEFA Avrupa Ligi’nin bizi içine çekerek eritmesini çok arzulamıyorum"

Hazırlıklara UEFA Avrupa Ligi için değil, lig için başladıklarını da aktaran Aykut Kocaman, "Biz şu an gruplara hazırlanmıyoruz. Takım olarak hazırlıklarımızı lig için yapıyoruz. Çünkü grup maçları sonra başlayacak. Önce ’hangi takımlar gelecek?’, sonra o takımların analizleri yapılacak ve sonrasında da ’ne yapabiliriz?’ diye güç ölçeğimizde düşünmeye başlayacağız. Ancak ikisini birbirine karıştırmadan götürmek en büyük amacım. Yani UEFA Avrupa Ligi’nin bizi, şehri, takımı ve kulübü kendi içine çekerek eritmesini çok arzulamıyorum. Bunu ne kadar başarabilirim gidişatta onu da bilmiyorum ve yaşayarak öğreneceğiz. Dolayısıyla bu 3 tane kuvvetli rakiplerle bezenmiş kulvarda yolumuza kuvvetli adımlarla devam etmek en büyük amacımız" şeklinde konuştu.

"Beklentilerin altında kalma durumumuz olursa ufak tefek takviyelerle beklentileri sağlamaya çalışacağız"

Transfer dönemi ve çalışmaları ile ilgili de konuşan Kocaman, şunları söyledi:

"Bakıldığı zaman son derece başarılı rakamlarla güzel bir ikinci yarı geçirdiğimiz görülüyor. Şimdi bunun üzerine UEFA Avrupa Ligi geldiği zaman geçen seneki tecrübelerimiz, ’Bu takım neler yaptı?’, ’Neler yapabilir?’ sorularına cevaplar, sonra ’Nerelere ihtiyaç var’, ’Hangi mevkilere takviyeler yapılabilir?’ konusunda düşündük, taşındık. Şimdilik yaptığımız böyle bir tasarruf var. Var olan oyuncu grubumuzla başlayıp, yine ufak tefek birkaç takviye yaptık. Gidişatı gözlemleyeceğiz. Burada eğer düşündüğümüzün gerisinde kalan mevkiler ve oyuncular varsa nokta transferlerle gerekli tamamlamaları yapacağız. Ama bunun için gidişatı görmekte fayda var. Sadece transfer yapmak için transfer yapmanın çok da mantıklı olmadığını düşünüyorum. Çünkü kamuoyunun geçen seneki başarıyı ortaya çıkaranların bu oyuncular olduğunu aklından çıkarmaması lazım. Bunu yapabilen bir grubu dağıtıp, yeni oyuncularla daha fazlasını yapmak böyle bir matematik yok. Keşke olsa biz de ona göre davranırdık. Var olan, bugünlere getiren oyunculara önce yine şans vereceğiz. Onların kendilerini geliştirmeleri için süre vereceğiz. Ama bununla beraber yarışacağımız kulvarlarımız üçe çıktığı için ve beklentilerde yükseldiği için, beklentilerin altında kalma durumumuz olursa ufak tefek takviyelerle beklentileri sağlamaya çalışacağız."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...