Ersun Yanal şifreyi açıkladı: Hep mücadele!

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Ersun Yanal şifreyi açıkladı: Hep mücadele!

SPOR Haberleri  / Sabah

Trabzonspor'da geçtiğimiz sezon alınan acı mağlubiyetleri unutturmak için kolları sıvayan teknik direktör Ersun Yanal ilk iş olarak takımı psikolojik olarak rahatlatıyor.

 Yeni transferlerin katılmadığı kampta oyuncularına modern futbolda kullanılan 4-2-3-1 ve 4-3-3 sistemlerini aşılayan Yanal'ın ekibinin başlıca özellikleri şöyle olacak:

SALDIRGAN VE AGRESİF FUTBOL
 Sezon başı yüklemeleriyle sezona çok iyi başlangıç yapmasıyla tanınan Yanal takıma adapte etmek istediği sistemle taraftarın gönlünü kazanacak. Yanal takıma, "İç saha ve dışarıda farklı oynayacağız. Ancak ne olursa Trabzon taraftarının alkışlayacağı bir mücadele vereceksiniz" diyor.

BİRLİKTE HÜCUM BİRLİKTE DEFANS
İç saha ve deplasman için rakibin gücüne göre farklı taktikler belirleyecek Yanal, hücumda kanatlar başta tüm oyuncuların, defans yapılması gerektiğinde ise ofansif orta saha dahil tüm oyuncuların buna destek vermesini istiyor. Orta sahada adam eksiltebilen isimler tercih edilecek.

HÜCUM TAKTİĞİ F.BAHÇE'DEKİ GİBİ
F.Bahçe'de Kuyt, Webo ve Sow üçlüsüyle hücumda başarılı Yanal, Trabzonspor'da da bunu uygulamak için transferlerin bu sisteme göre yapılmasında ısrarcı... Yanal, Trabzon'daki klasik sabit forvet anlayışını değiştirerek sürekli yer değiştirebilen isimlerle mücadele etmek istiyor.

SAVUNMADA LİDER OY UNCULAR
 Yanal'ın Trabzonspor'a kazandırmak istediği sistemin en kilit noktası ise savunma hattı... Stoper mevkisi başta olmak üzere savunmada görev yapacak isimlerin tecrübeli isimlerden oluşmasını isteyen tecrübeli teknik adam, Slovakya kampının ardından bazı isimlere yol verecek.

ERSUN YANAL FİNALE GİTTİ
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, kamp çalışmalarından önce grup maçlarını yorumladığı Euro2016 için yeniden Fransa'ya gitti. Bugün Fransa ile Portekiz arasında oynanacak final maçı için yorumculuk yapacak olan Yanal, iki gün Fransa'da kaldıktan sonra tekrar kamp çalışmalarının yapıldığı Slovakya'ya geri dönecek.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...