Son şampiyon Beşiktaş'ın yıldızları birer birer yuvadan uçtu

Düzenleyen:
Son şampiyon Beşiktaş'ın yıldızları birer birer yuvadan uçtu

SPOR Haberleri

Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan siyah-beyazlılarda takımın omurgasını oluşturan 3 oyuncu elden kaçtı, 2 oyuncu da ayrılığın eşiğinde.

Uğur AKTAN

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla tamamlayan ve Türkiye'nin tartışmasız en akıcı hücum takımı olan Beşiktaş, şampiyonluğa ulaşan kadrosundan birçok oyuncusunu kaybetti. Sosyal medyadan yaptığı açıklamayla ayrılmak istediğini açıkça ifade eden Jose Sosa ve West Ham ile temaslarını sürdüren Atiba'nın da ayrılması halinde yeni sezona adeta bambaşka bir takım olarak girecek olan siyah-beyazlı ekipte taşların bu denli oynaması taraftarların kara kara düşünmesine yol açtı. Şampiyon takım yeni sezon öncesi kaleye Fabri takviyesi yaparken, savunmaya Gökhan Gönül alındı ancak bu defa da İsmail Köybaşı ve Serdar Kurtuluş ile yollar ayrıldı. Sakatlıktan nasıl döneceği belirsiz olan Rhodolfo ve bekleneni veremeyen Alexis'in yerine geçen sezonu Kasımpaşa'da geçiren Omerou'yu transfer etmeye hazırlanan Şenol Güneş'in takımı, sol bek pozisyonu için de Kolarov'dan gelecek cevaba göre hareket etme kararı aldı. 

Yeni transferler; Tolgay, Veli, Aras!

Atiba'nın durumunun henüz netlik kazanmadığı orta saha pozisyonunda da taşların yerinden oynadığı Beşiktaş'ta Gökhan Töre eski hocası Slaven Bilic'in takımı West Ham'a kiralandı. Geçen sezonki şampiyonluğa 4 gol, 6 asistlik katkı veren gurbetçi futbolcunun yerini devre arasında kiralanan ancak sezonu Vallecano'da tamamlayan Aras Özbiliz'in alması bekleniyor. Attığı kritik gollerle şampiyonlukta kilit rol oynayan Jose Sosa'nın takımdan ayrılmak istediğini ifade etmesiyle birlikte oluşacak boşluğun nasıl dolacağı henüz netlik kazanmazken, gözler geçen sezonu oynamadan geçiren ve bu sezon yeni transfer etkisi yapabilecek olan Tolgay Arslan ve Veli Kavlak ikilisine çevrildi.

Golcü kim olacak?

Attığı 26 golle lige damgasını vuran Mario Gomez ile de henüz yeniden anlaşmayı başaramayan Beşiktaş'ın elinde santrfor pozisyonu için kalan isimler ise Cenk Tosun ve Mustafa Pektemek. EURO 2016'da sergilediği performansla yeniden Avrupa'nın birinci sınıf golcüleri arasına girmeyi başaran Gomez'in ülkesi Almanya ile yurt dışından çok sayıda teklif aldığı bilinirken, Beşiktaş'ın bu transferdeki şansının her geçen gün biraz daha azaldığı biliniyor.

Anlık bütçe 1 milyon

UEFA ile yaptığı mali yapılandırma anlaşması gereği elde ettiği transfer geliri kadar harcama yapabilecek olan Beşiktaş'ın transfer geliri elde ettiği tek isim Gökhan Töre. West Ham'dan gelen 3 milyon avronun 2 milyonunu ile Marcelo'nun bonservisini alan Beşiktaş, önümüzdeki günlerde Sosa ve Boyko'nun satılmasıyla elde edilecek gelirle beraber bütçe konusunda biraz daha rahatlayacak ve transferde daha somut adımlar atacak.    

Son şampiyon Beşiktaş'ın yıldızları birer birer yuvadan uçtu

Bilic aşkı ağır bastı

Gökhan Töre, eski hocası Slaven Bilic'in ısrarlı çağrılarına dayanamadı. Beşiktaş'ta iken Hırvat hoca ile büyük bir uyum sağlayan genç oyuncu, "Bilic için West Ham'ı seçtim" açıklamasını yaptı. Gökhan 12 milyon avro satın alma bedeliyle 1 yıllığına İngiliz kulübüne kiralandı. Gökhan sosyal medya hesabından Beşiktaşlı taraftarlara "Hakkınızı helal edin" dedi. 

 

Terör korkusu

Beşiktaş'tan kopan oyunculardan biri olan Jose Sosa, eşinin terör korkusunu bahane etti. Problemin para olmadığını, huzurlu bir ortam istediğini belirten Sosa, "İki kızım var ve onları düşünmek zorundayım. Havalimanındaki saldırı bize çok yakındı. Bunun ardından İstanbul'dan ayrılma kararı aldım" açıklamasını yaptı. Arjantinlinin ülkesine dönmesi bekleniyor. 

5.5'a geldi bedavaya gitti

2009'da Gaziantep'ten Beşiktaş'a transfer olduğunda 5.5 milyon avroluk bonservis bedeli çok konuşulmuştu. Genç oyuncu sakatlıkların da etkisiyle siyah-beyazlı forma altında inişli çıkışlı bir grafik sergiledi. Geçen sezon Şenol Güneş ile formunu bulup Milli Takım'ın EURO 2016 kadrosunda kendine yer bulan İsmail, kulübe tek kuruş kazandırmadan Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. 

Kafaları karışık

Beşiktaş'ta kafası karışık olan oyunculardan ikisi Mario Gomez ile Atiba Hutchinson. Beşiktaş'ta gol kralı olup yeniden milli takıma seçilen ve Almanya'nın EURO 2016'daki en önemli silahlarından biri haline gelen Gomez, final başarısıyla yeniden 'piyasa' yaptı. Gomez'in durumu belirsizliğini korurken, Ada kulüplerinden gelen cazip teklifler de Atiba'yı kararsız bıraktı. 

Gökhan Gönül Arena'da imzalıyor

Transfer sezonunun en çok konuşulan ismi Gökhan Gönül, bugün düzenlenecek törenle Beşiktaş’a imzayı atacak. Fenerbahçe’den koptuktan sonra Beşiktaş ile anlaşan milli yıldız, iki kulüp arasında polemiklerin yaşanmasına sebep olmuştu. Siyah-beyazlılar “İmzaların kâğıtlara değil, kalplere atıldığı, yetenekten önce karakterin öne çıktığı camiamıza hoş geldin” ifadeleriyle imza töreninin bugün Vodafone Arena’daki basın merkezinde gerçekleştirileceğini duyurdu. 

Kondisyon ve taktik çalıştılar

Beşiktaş dünü çift idmanla geçirdi. Sabah ayak tenisi oynayıp kondisyon yükleyen futbolcular akşam ise 5'e 2, pas, top kontrol ve dar alanda oyun çalışması yaptı. Antrenman kondisyon koşuları sonrası yarım sahada yapılan çift kale maçla sona erdi. Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun çift kale maçta yer aldı. Takımdan ayrılmak isteyen Jose Sosa ve bugün sözleşme imzalayacak Gökhan Gönül ile izinli Ricardo Quaresma, idmana katılmadı. 

Omerou ve Kolarov bitiyor

Beşiktaş takımdan ayrılan oyuncuların yerine yapmayı düşündüğü takviyeler için harekete geçti.  Siyah-beyazlıların bir süredir gündeminde olan Manchester City’nin sol beki Alexander Kolarov için İngiliz kulübünün hocası Pep Guardiola'nın kararı bekleniyor. Beşiktaş’ın bonservis için önerdiği miktarı 3.5 milyon avroya yükselterek İngiliz ekibinin kapısını bir kere daha çaldığı ortaya çıktı. İngiliz ekibinin yöneticileri, Kolarov’un transferine onay vermek için Pep Guardiola’nın kararını beklediklerini iletti. 

İmzaya geliyor

Savunmanın göbeği için de çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, geçen sezon Kasımpaşa’da kiralık olarak forma giyen Nijeryalı stoper Kenneth Omeruo'nun transferinde de sona yaklaştı. Afrika basınında yer alan haberlerde, Omeruo’nun kulübü Chelsea ile Beşiktaş'ın el sıkışmasının ardından genç oyuncunun, siyah-beyazlılarla görüşmek üzere bu hafta İstanbul'a geleceği belirtildi. Omeruo'nun da yakın çevresine Beşiktaş ile anlaşmaya vardığını ve sağlık kontrolünden sonra imzayı atacağını söylediği öğrenildi. 

Doping testleri temiz çıktı

Beşiktaş'ın Osmanlıspor ile oynayacağı maç öncesi siyah-beyazlı futbolculara yapılan doping testinin sonuçları belli oldu. Siyah-beyazlı futbolculara yapılan testlerin sonuçları negatif çıktı. Beşiktaş'ta Atiba Hutchinson, Mario Gomez, Oğuzhan Özyakup, İsmail Köybaşı, Jose Sosa ve Andreas Beck için doping testi yapılmıştı.

Mrmic kolları sıvadı

Beşiktaş’ın yeni kaleci antrenörü Mrmic, yıllar sonra İstanbul’da olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Türkiye’yi de Beşiktaş’ı da çok gelişmiş bulduğunu söyleyen Hırvat teknik adam, “Tolga zaten Beşiktaş’ın kalecisi fakat geçen sezon şanssız maçları oldu. Diğer kalecilerimiz Boyko ile Fabri de iyi kaleciler. Üçünün de performansını hazırlık kampında göreceğiz" dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...