Trabzon’a dokunan yandı

Düzenleyen:
Trabzon’a dokunan yandı

SPOR Haberleri

Geçen sezon Trabzonspor maçlarında büyük tepki alan Deniz Ateş Bitnel, Süleyman Abay ve Çağatay Şahan listeye alınmadı

TFF Merkez Hakem Kurulu, 2016-2017 sezonunda Süper Lig'de görev yapacak hakem ve yardımcı hakem kadrolarını belirledi. Yeni hakem listesinde Deniz Ateş Bitnel, Süleyman Abay ve Çağatay Şahan yer almadı. Üç hakemin de geçtiğimiz sezon Trabzonspor maçlarından sonra dinlendirilmiş olması dikkati çekti. Yeni açıklanan Süper Lig hakemleri listesinde özellikle geçen sezon Galatasaray-Trabzonspor maçındaki kararlarıyla gündeme oturan, Trabzonsporlu Salih Dursun'un kırmızı kart gösterdiği hakem Deniz Ateş Bitnel de yer almadı. Bitnel büyük yankı uyandıran o maçta dört Trabzonsporlu oyuncuya kırmızı kart göstermişti. 

Tahkim'e gidecekler

Olaylı maçın sonrasında Trabzonspor camiası Bitnel'e sert tepki göstermiş, Başkan Muharrem Usta da sosyal medya hesabından "O düdüğü asacaksın" demişti. Yeni listede ayrıca geçen sezon Trabzonspor'un 2-1 kaybettiği Konyaspor maçının tartışmalı hakemi Süleyman Abay ve 2-2 berabere biten Gaziantepspor karşılaşması sonrası Avni Aker Stadı'nda rehin kalan Çağatay Şahan da yer almıyor. Üç hakem de bu sezon PTT 1. Lig ve alt liglerde karşılaşma yönetebilecek; Süper Lig'de görev alamayacak. MHK’nın bu kararları sonrası küme düşürülen hakemlerin Tahkim’e gideceği öğrenildi. Hakemler itirazlarında gerekçe olarak geçtiğimiz sezon Süper Lig'de sadece 1 maç yöneten (6 Mart 2016 Kasımpaşa-Antalyaspor) Arda Kardeşler'in Süper Lig kategorisinde kalmasını gösterecek. 

Küme düşen diğer hakemler

Geçen sezona göre hakemliği bırakan Deniz Çoban'ın yanı sıra şu hakemler Süper Lig listesine dahil edilmedi: Abdullah Yılmaz, Sarper Barış Saka, Mehmet Emre Atasoy, Caner Ak, Erkan Engin, İlker Meral, Özgüç Türkalp, Mustafa Öğretmenoğlu, Onur Karabaş, Murat Özcan, Hakan Ceylan, Özkan Çeliker, Koray Gençerler ve Mustafa İlker Coşkun.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...