Aslan şahlandı

Düzenleyen:
Aslan şahlandı

SPOR Haberleri

Alp Yalman’ın köşesine çekilmesiyle yeniden sorumluluk alan Futbol Direktörü Cenk Ergün, golcü Bony için yaptığı görüşmelerin ardından Delaney için de Kopenhag kulübüyle söz kesti

Burhan Can TERZİ

Galatasaray şu ana kadar yalnızca Serdar Aziz ve Emrah Başsan’ı kadrosuna katarak transfer döneminde henüz beklenen hamleleri yapamadı. Yönetimin kendi içerisindeki problemler sebebiyle durgun bir görüntü çizen sarı-kırmızılılar futbol direktörü Cenk Ergün’ün yeniden dümene geçmesiyle adeta şaha kalktı. Ergün Manchester Cityli Wilfred Bony ve Kopenhaglı Delaney için düğmeye basarken, ilk sevindirici haber Portekiz’den geldi. Alex Telles’in Porto’ya satılma sürecinde, Portekizlilerden eski Bursasporlu Josue’yi isteyen G.Saray yönetimi “Bir süre bekleyin” cevabını almıştı. Sarı-kırmızılılar önceki gece Porto yönetiminden  “Oyuncuyu 1 yıllığına kiralayabiliriz” mesajı aldı. Hemen harekete geçen G.Saray, 10 numara pozisyonundaki isimle bir sezon için 1 milyon 200 bin avroya el sıkıştı. 

Bony de kiralanıyor

Josue transferini Mehmet Özbek ve Levent Nazifoğlu koordine ederken, Cenk Ergün de Fildişili golcü Bony  için Manchester City kulübüyle temasa geçti.  Taraflar masaya otururken, görüşmede kiralama formülünün öne çıktığı ve Ergün’ün toplantıdan mutlu çıktığı ifade edildi. Teknik Direktör Riekerink’in takımda görmek istediği 27 yaşındaki futbolcunun vatandaşı Drogba’nın da etkisiyle G.Saray’a gelmeye olumlu baktığı belirtildi. Cenk Ergün, Norveçli Stefan Johansen için İskoç Celtic kulübünün indirime gitmemesi üzerine dün de rotasını Danimarka’ya çevirdi.  

5 gün içinde cevap verin

Kopenhag yöneticileriyle Thomas Delaney için görüşen Galatasaray Futbol Direktörünün, 2.5 milyon avroyu gözden çıkardıklarını ilettiği öğrenildi. Ergün, “Bu işi bir an önce bitirmek istiyoruz. 5 gün içerisinde cevabınızı bekliyoruz.  6. güne sarkarsa transfer görüşmelerimiz sonlanır” diye de nabız yokladığı belirtildi. Kopenhag kulübünün temsilcilerinin de, “Yapacağımız toplantı sonrasında, size cevabımızı bildireceğiz” şeklinde karşılık verdiği aktarıldı. 

Galatasaray İsviçre'deki ilk hazırlık maçında Thun'la yenişemedi

Galatasaray, ilk hazırlık maçında İsviçre'nin Thun takımıyla 1-1 berabere kaldı. Cenk, Linnes, Koray, Chedjou, Carole, Donk, Hamit, Bruma, Sneijder, Sinan, Umut 11 ile maça başlayan sarı-kırmızılılar, ilk dakikalarda sol kanattan etkili oldu. Bruma ve Carole'ün görev yaptığı çizgiyi iyi kullanan Cimbom, rakibinin kalesini bir hayli zorladı. Hücum bölgesinde hareketli olan Bruma kanat değiştirip, sağda topla buluştu. Ceza yayı üzerine doğru ilerleyen Portekizli 25'te sol ayağıyla çok iyi vurdu: 1-0. Thun'da Burki, Umut'u düşürerek takımını 28'de 10 kişi bıraktı. İkinci yarıda Sneijder, Bruma, Sinan gibi isimler kenara gelince sarı-kırmızılı takım top yapmakta zorlandı. Kontrolü ele alan Thun, 57'de Koray'ın hatasını değerlendiren Hediger ile durumu eşitledi. Karşılaşma bu skorla sona erdi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...