Prim gerçeği

Düzenleyen:
Prim gerçeği

SPOR Haberleri

FİFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın TFF ile olan sözleşmesindeki, "Organizasyonlara ismen çağrılırsa prim ödenir" maddesi, futbol dünyasını fena halde karıştırdı.

Spor yorumcusu ve yazar Erman Toroğlu Sabah'ta kaleme aldığı 'Cüneyt Çakır da para istedi' başlıklı yazısında FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ile ilgili iddiası gündemi adeta salladı.

Erman Toroğlu'nun iddiası bir kenara Çakır'ın söz konusu parayı alması ile ilgili asıl gerçek ise başka... TFF ile yaptığı sözleşmede yer alan bir madde Çakır'ın o primi otomatik olarak almaya hak kazandığını belgeliyor. İşte o iki neden:

İSMEN ÇAĞRILIRSA 50 BİN DOLAR ÖDENİYOR

Hürriyet'ten Tarık Demir'in haberine göre; ilgili sözleşme kapsamında TFF'nin Cüneyt Çakır'a Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası ve Konfederasyon Kupası organizasyonlarına 'ismen' çağrılması durumunda 50 bin dolar ödemeyi taahhüt ettiği ile ilgili ifadeler yer alıyor.

İŞİNDEN UZAK KALIYOR

50 bin dolar prim verilmesinin altında yatan diğer bir sebep de Cüneyt Çakır'ın söz konusu organizasyonlarda en az 20 gün olmak üzere kendi işinden uzak kalmasını kapsıyor. Bu primden ise Cüneyt Çakır'ın ekibinde yer alan diğer hakemler yararlanamıyor.

TOROĞLU NE DEMİŞTİ

Toroğlu kaleme aldığı yazısında, "Ne demişler üzüm üzüme baka baka kararır. Bizim hakemler de futbolculara bakarak kararıyorlar. Çakır 'EURO 2016'da düdük çaldım bana da 50 bin dolar vermeniz gerekir' diye TFF'ye başvurmuş." ifadelerine yer vererek gündemi adeta sarsmıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...