'Fransızlar doping kullandı'

Düzenleyen:
'Fransızlar doping kullandı'

SPOR Haberleri

Alman Bild gazetesinin haberine göre; Fransa Milli Takımı, Almanya'yı 2-0 mağlup ettikleri yarı final maçı öncesinde Fransız futbolcular Guronsan isimli dopingli madde kullandı. Bu olay turnuvanın iptal edilme olasılığını gündeme getirdi...

Alman basınında bugün çıkan bir haber futbol dünyasının gündemini bir anda değiştirdi. Bild Gazetesinin haberine göre; EURO 2016 yarı finalinde Fransız futbolcular dopingli madde kullandı.Almanlar, bu olay için turnuvanın iptal edilme olasılığını gündeme getirdi...

GURONSAN İSİMLİ MADDE

Maçın ardından basın mensuplarının görüntü almasına izin verildiği Fransa soyunma odasında Guronsan isimli bir içecek görüntülendi. Bu içeceğin kafein içerdiği için kullanan kişinin tepki hızını arttırdığı ve doping sayılması gerektiği öne sürüldü. Görüşleri alınan Profesör Fritz Sörgel: "Futbolcuya güç ya da enerji verecek herşey yasaktır. Bu maddeler doping kapsamına girer. Guronsan maddesi de doping sayılır" ifadelerini kullandı.

WADA LİSTESİNDE YOK

Guronsan maddesi Dünya Doping Ajansı (WADA) tarafından dopingli maddeler listesinde yer almıyor. Fransa, EURO 2016 yarı finalinde Almanya'yı Antoine Griezmann'ın golleriyle 2-0 mağlup etmişti. Alman basını Guronsan maddesi kullanan futbolcular arasında Griezmann'ın da olduğunu öne sürdü.

'Fransızlar doping kullandı'

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...