KKTC'yi kilitleyen rekor denemesi

Düzenleyen:
KKTC'yi kilitleyen rekor denemesi

SPOR Haberleri

Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ilk ve tek Türk sualtı sporcusu Cem Karabay, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatının yıl dönümünü kutlama etkinlikleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) rekor denemesi yapacak.

Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ilk ve tek Türk sualtı sporcusu olarak adını duyuran Cem Karabay, bu kez yeni bir rekor denemesi gerçekleştirmek üzere KKTC’ye geldi. Yarın sabah saat 02.18’de su altına inecek ve 20 Temmuz sabahı 01.00’de rekor denemesini sonlandırarak karaya çıkacak Cem Karabay, su altında kalacağı süre içerisinde tavla ve futbol oynayacak, ağırlık kaldıracak, bisiklet çevirecek. Yeni rekor denemesi internet üzerinden canlı ve eş zamanlı izlenebilecek. Karabay, gerçekleştireceği yeni rekor denemesi ile ilgili bugün 42 yıl önce 20 Temmuz 1974’te Türk askerinin adaya ilk ayak bastığı yer olan Yavuz Çıkarma Plajı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Sivil Savunma Teşkilatı Başkan Yardımcısı İsmail Özcan, KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı (SSTB) Arama Kurtarma Şube Müdürü Cemal Betmezoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Sualtı Hekimliği Bölüm Başkanlığı Hiperbarik Tıp Ana Bilim Başkanı, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı Prof. Şamil Aktaş, Escape Beach Club İşletmeleri Müdürü Ahmet Ballı ve Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü üyeleri de hazır bulundu.

KKTC'yi kilitleyen rekor denemesi

“GURUR VERİYOR”

Cem Karabay ise, 2009 yılında su altında kapalı yerde kalma dünya rekoru kırdığını, ardından 2010’da bunu geliştirerek kayıtlara geçtiğini anımsatarak, KKTC /TRNC(Turkish Republic of Northern Cyprus) olarak Rekorlar Kitabı web sitesinde yer almanın kedisine gurur verdiğini ifade etti. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 42. yıldönümü kutlamaları kapsamında deneyeceği yeni rekor denemesinde geçen yıl 72 saat ile kırdığı dünya rekorunu 142 saatte çıkarmak istediğini belirten Karabay, dalışı yarın sabah 02.18’de gerçekleştireceğini söyledi. Başarılı sporcu Başbakanlık, Dışişleri, Sağlık, Turizm ve Çevre Sağlık Bakanlığı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Milli Günleri Kutlama Komitesi’nin katkılarıyla gerçekleştireceği dalışın içerisinde hekim ve sualtı fotoğrafçı dahil olmak üzere 70 kişilik bir ekibin yer aldığını kaydetti.

KKTC'yi kilitleyen rekor denemesi

“MESSİ’Yİ DE DAVET EDİYORUZ”

2 kamerayla 24 saat canlı yayınla internet üzerinden izleme fırsatı verileceğini belirten Karabay, Eski Turizm Bakanlarından Kürşat Tüzmen’in de su altına inerek kendisiyle tavla oynayacağını anlattı. Kasların erime riskine karşı deniz altında bir bisiklet bulunduracaklarını, ayrıca tüplü televizyon indirip oradan Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’nın logolarını göstereceklerini, masa, tabure götüreceklerini, hatta deniz altında futbol oynayacaklarını kaydeden Karabay, dalışa ünlü futbolcu Messi’yi de davet etti. Başarılı sporcu rekor denemesini 20 Temmuz Şafak Nöbeti’nde 01.00 sıralarında sudan çıkarak sonlandıracağını ve Guinness hakeminin kararının okunmasını bekleyeceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...