Galatasaray'da gergin divan

Düzenleyen:
Galatasaray'da gergin divan

SPOR Haberleri

G.Saray Başkanı Dursun Özbek projeyle ilgili 1 saati aşkın sunum yaptı. Başta Adnan Öztürk ve Işın Çelebi, başkana sert çıktı. Muhalifler yönetimin yanlış yolda olduğunu savundu.

Burhan Can TERZİ

Galatasaray'ın Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Başkan Dursun Özbek'in otelinde yapıldı.  Gündem Riva ve Florya arazileriyle ilgili projelerdi. Geçtiğimiz günlerde Emlak Konut ile bu arazilerin geliştirme ve projelendirilmesiyle ilgili bir ön protokol yapan G.Saray Kulübü'nde Başkan Dursun Özbek, konuyla ilgili konuşmak için söz aldı. "G.Saray'ın sahibi genel kuruldur" diyerek giriş yapan Özbek, "Biz G.Saray'ın borcunu ödemek için çalışmalar yapıyoruz. Gayrimenkuller kulübe fayda sağlamalı" derken barkovizyondan görsellerle sunumunu destekledi. Büyük ölçekli arazilerin geliştirilmesinde en deneyimli kurumun Emlak Konut olduğu belirtilirken, Riva'daki projenin tahmini mali sonuçları şu şekilde aktarıldı: "Geliştirme maliyeti 957 milyon lira, geliştirme kârı 1 milyar 244 milyon 100 bin lira, G.Saray'ın payı 995 milyon 280 bin lira, Emlak Konut'un payı 248 milyon 820 bin lira."

Özbek mikrofona koştu

Florya'daki proje sonrası da G.Saray'ın kâr payının yüzde 80 olacağı ve 531 milyon 508 bin lirayı kasasına koyacağı belirtildi. Başkan Dursun Özbek sunum sonunda "Bunlar 4 veya 5 yılda tamamlanacak işler, benim sürem 2 yıl sonra bitiyor. Ben gelecek yönetime kaynakları hazır bir G.Saray bırakmak istiyorum" dedi. Başkanın ardından söz alan Adnan Öztürk, yönetimin kimseye danışmadan böyle bir projeye imza atmasını sert bir dille eleştirdi. Öztürk, sahneden iner inmez, G.Saray Başkanı söz almak için yerinden fırladı. Bir hayli sinirlenen Özbek, "Adnan kardeşim beni dinlememiş, biz ön protokol yaptık. Zaten bu projeyi genel kurula sunacağımızı ve komisyon kurulacağını söyledim" dedi. Öte yandan Özbek toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Divandaki üyelerin çoğu projelere pozitif görüş bildirdi. Önümüzdeki tarihlerde bir Genel Kurul yaparak bu konu ile ilgili bilgilendirme yapacağız" dedi. 

Kozak'a sansür mü?

GSTV, Hayri Kozak divanda konuşma yapmak için kürsüye çıkdığında yayını kesti. Kozak'ın konuşması bitince tekrar canlı yayın vermeye başladı. GSTV, konuyla ilgili olarak "Divan Kurulu yayınımız, 4.5G kaynaklı yaşanan donmalardan dolayı zaman zaman kesilmektedir" altyazısı geçti.

Telles veda etti

Porto'ya satılan Alex Telles, kulübe ve taraftarlara GS TV'den veda etti. Sambacı, "Bir futbolcu olarak en önemli, en güzel anılarım G.Saray'da oluştu. 4 tane kupa kazandım burada. Herhalde en önemli anım 20. şampiyonluğun geldiği Beşiktaş maçıydı. Hiç unutamayacağım anlardan biriydi. Burada bir tarih yazdım. Umarım bu kapıdan geri girip tarih yazmaya devam ederim" şeklinde konuştu.

Koray şoku

Galatasaray'ın genç oyuncusu Koray Günter önceki gün Thun ile oynanan hazırlık maçında sakatlanıp oyundan çıkmıştı. Yapılan kontrollerin ardından sağ diz ön çapraz bağlarının koptuğu tespit edilen Koray'ın 6 ay sahalardan uzak kalacağı belirtildi. 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...