Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milli Takım primleri davalık oldu

Düzenleyen:
Milli Takım primleri davalık oldu

SPOR Haberleri

Avukat Sedat Vural, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle A Milli Futbol Takımı futbolcularına ve teknik heyete ödenen primin kamu kaynağı olduğunu ileri sürerek mahkemeye suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosuna kayıtlı avukat Sedat Vural, 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılan A Milli Futbol Takımı teknik heyeti ve futbolcularına ödenen prime kamu kaynağı olduğunu ileri sürerek, el konulmasını talep etti.

Vural, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve yardımcıları ile A Milli Futbol Takım Kaptanı Arda Turan ve turnuvaya katılan futbolcular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

"KEYFİ KULLANIMA BAĞLI SUÇ"

TFF'nin Yüksek Seçim Kurulu ve Anayasa Mahkemesi kararlarına göre kamu kurumu olduğu belirtilen suç duyurusu dilekçesinde, federasyonun kendi ödül yönetmeliğinin olmadığı, "Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre ödülü hak etmek için Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ilk 3'e girilmesinin şart koşulduğu, bu koşul dışındaki her ödemenin kamu kurumu kaynağının keyfi kullanımına bağlı suç olduğu ileri sürüldü.

Suç duyurusu dilekçesinde daha önce 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılacak A Milli Futbol Takımı'na beş yüzer bin Euro prim verilmesine ilişkin kararın iptali ile buna yönelik tedbir kararı alınması için Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açıldığı hatırlatılarak, mahkemenin, futbolcular ve teknik kadroya prim verilmesi hakkında herhangi bir karar alınıp alınmadığının bildirilmesini, alınmışsa karar örneği çıkarılarak mahkemeye gönderilmesini TFF'den talep ettiği anımsatıldı.

KAMU DAVASI AÇILSIN

TFF'nin, futbolcular ve teknik kadroya prim verilmesine ilişkin karar alınmadığını bildirdiğine yer verilen dilekçede şunlar kaydedildi: "A Milli Futbol Takımı'na, 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılması nedeniyle beş yüzer bin Euro prim verilmesi konusunda daha önce açtığım davama konu şüphelilerin hiçbir açıklamada bulunmayarak yapılan suç eylemini gizledikleri ve organize şekilde zimmetteki kamu kaynağının, hukuksuz ve keyfi olarak ödendiği ve alındığı kesin kanıtsal gerçek karşısında; öncelikle kamu zararının giderilmesi konusunda şüphelilerden teknik heyet ve futbolcuların banka hesaplarına aktarılan kamu kaynağına el konulması, 'kamu idaresinin güvenilirliğine ve işleyişine karşı suçu' aslen ve iştiraken işleyen şüphelilerin Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerine göre cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep ediyorum."

DAVA

Daha önceki dava dilekçesinde A Milli Futbol Takımı'nın, grubunda üçüncü olarak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılma hakkı elde ettiği hatırlatılmış ve yasalarda ödül vermek için Dünya ve Avrupa Şampiyonası'nda ilk 3'e girilmesinin şart koşulduğu savunulmuştu. Dilekçede, TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarafından futbolculara ve teknik kadroya 500 bin Euro verileceğinin açıklandığı kaydedilmişti. Durumun, ödül verme koşullarına uymadığı savunulan dilekçede, futbolcular ve teknik kadroya beş yüzer bin Euro verilmesi kararının iptali ile ihtiyaten tedbir kararı verilmesi talep edilmişti.

TFF avukatınca 21 Aralık 2015'te yazılarak mahkemeye gönderilen cevapta, "A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası finallerine en iyi üçüncü olarak katılacağının belli olmasının akabinde, federasyon yönetim kurulunca futbolcular ve teknik kadroya 500 bin Euro verilmesine ilişkin karar alınmadığını bilginize sunarız" ifadesine yer verilmişti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...