Beşiktaş'a yar olmuyor

Düzenleyen:
Beşiktaş'a yar olmuyor

SPOR Haberleri

Son olarak Gökhan Kartal'a, İsmail F.Bahçe'ye imza attı. 20 yılın 6 sezonunda siyah-beyazlılar tarihi rakiplerinden oyuncu aldı ama bu dönemlerde şampiyonluk göremedi

UĞUR AKTAN

Gökhan Gönül'ün Beşiktaş'a, İsmail Köybaşı’nın da Fenerbahçe’ye transferiyle yeniden gündeme gelen büyük takımlar arasında gidip gelen oyuncular, futbolumuzun en renkli konularından biri. Aziz Yıldırım’a ilk şampiyonluğu yaşatan Haim Revivo’nun Galatasaray’a gidip üç yıldızlı yüzbaşı pozu vermesini mi dersiniz, Tümer Metin’in iki ayrı kıtada iz bırakmasını mı! Direkt geçişlerin yanı sıra dönüp dolaşıp büyükler arası geçiş yapanları mı! İşte tarihi rekabetin son 20 yılda saf değiştiren yıldızlarının durumları… 
Şampiyonluğu yok
Gökhan Gönül Kartal’a imza attı, camia bayram etti… Akla Beşiktaş'ın doğrudan Fenerbahçe ve Galatasaray'dan yaptığı son transferler geldi… 2013-2014 sezonunda Sezer Öztürk ve Dany gelmişti. İki oyuncu da siyah-beyazlı takımda başarısız dönemler geçirdi. Katar aktarmalı gelen Mamadou Niang'ın durumu ise biraz farklıydı. İnönü'deki son derbide eski takımı Fenerbahçe’ye attığı gol Beşiktaşlıları coşturmuştu. Tayfur Havutçu Beşiktaş kaptanlığı ve teknik direktörlüğüne kadar uzanan sürece Fenerbahçe formasıyla başlarken, Rüştü ve Yusuf Şimşek de hem F.Bahçe’de hem de Beşiktaş'ta şampiyonluk sevinci yaşadı. Beşiktaş'ın rakiplerinden aldığı oyuncularla ilgili negatif tablo ise; son 20 yılın 6 sezonunda F.Bahçe ve G.Saray’dan oyuncu alınırken bu dönemlerde şampiyonluk yaşanamamasıydı. 
Hiç para vermiyor
Fenerbahçe açısından ise dikkat çekici nokta maddi… Son 20 yılda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'dan doğrudan beş transfer yaptı hiçbirine bonservis ücreti ödemedi. Tümer Metin ve Egemen Korkmaz'ı bedelsiz olarak renklerine katan sarı-lacivertliler, Beşiktaşlı Alpay Özalan'ı dönemin flaş takımı Siirt Jetpa'dan, Galatasaray'da kiralık olarak oynayan Caner Erkin'i ise CSKA Moskova'dan almıştı. Fatih Akyel, Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal gibi eski Galatasaraylılar ise Avrupa aktarmalı, İsmail Köybaşı ise bonsersviz bedeli olmadan  Fenerbahçeli oldu.  Ve oyuncuların genel performanslarına bakıldığında Fenerbahçe’nin yüksek verim aldığını söylememiz mümkün… Burak Yılmaz hariç! Onun dışındakiler adaptasyon problemini çabuk atlatıp sarı-lacivertlilerde iyi işlere imza attı. Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım’ın son gözdesi Barcelona’daki Arda Turan’ın gelmesi ise zor görünüyor.
Kral da çıktı sönen de oldu
Sarı-kırmızılı takım özellikle Adnan Sezgin'in genel menajer olduğu dönemde bu tarz transferlerin sıklığı nedeniyle taraftarlarının büyük tepkisini çekerken, Serdar Özkan ve Colin Kazım verilen şansı değerlendiremeyenlerdendi. Beşiktaş’tan gelen Ayhan Akman ise Tümer ve Caner ile birlikte son 20 yılda büyük takım formasını değiştirdiği sene “şampiyonluk yaşayan” üç oyuncudan biri olmayı başarmıştı. Real Madrid'de yaşadığı talihsiz sakatlığın ardından eskisi gibi olamayan Balic'in Galatasaray kariyerine dair akılda kalan tek şey Trabzon'a attığı şık goldü. Fenerbahçe'nin en olgun çağında Sivas'a gönderdiği Servet ve Beşiktaş ile sözleşme yenilemeyen Gökhan Zan, Emre Aşık'tan aldıkları bayrak ile Galatasaray'da iz bırakan savunma oyuncuları olmuştu. Asıl patlamayı yapan isim Burak Yılmaz'dı. Beşiktaş ve Fenerbahçe ile İstanbul'da büyük hayal kırıklığı yaşayan Kral, önce Trabzon formasıyla kendine gelmiş, ardından Galatasaray formasıyla İstanbul'u yenmişti.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...