Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pereira: Hata şamsımız yok

Düzenleyen:
Pereira: Hata şamsımız yok

SPOR Haberleri

Hırslı ama aynı zamanda da gerçekçi oynamaları gerektiğini belirten Vitor Pereira, "Bu tür maçlarda ufak bir hata her şeyi bitirebilir" dedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, zorlu Monaco maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında soruları cevapladı. Portekizli çalıştırıcı, "Takımınız hazır mı" şeklindeki soruya "Alışık olduğumuz bir sezon başı geçirmedik. Avrupa Şampiyonası'ndan birçok oyuncumuz geç katıldı. Yarın 3 oyuncumuz cezalı, 3 oyuncumuz da sakat. Tam takım çalıştığımız dönem sadece 2 hafta. Hepsini düşününce bu tarz engeller vardı. Bu seviyedeki bir maça hazırlanacak ideal bir süremiz olmadı. Hırslı olmalıyız ama aynı zamanda realist olmalıyız. Bu tür maçlarda ufak hatalar her şeye mal olabilir" diye cevap verdi. 3-5-2 sistemini denemesi ile ilgili konuşan Pereira, "Bu takımın 2 sistemi birden oynayabilmesini gerekli gördüm. Tabi zamana ihtiyacımız var. Takımın önde basmasını, daha fazla topa sahip olmasını istiyorum ancak zamanla olacak şeyler. Eminim istediğimiz düzeye geleceğiz" açıklamasında bulundu.

Risk alamayız

Kontrollü bir oyun oynayacaklarını belirten Vitor Pereira, "Monaco iyi savunma yapan, hep birlikte savunmada çok iyi organize olan bir takım. Topu kazandıklarında da kontrataklar üretiyorlar. Bu tip maçlar, hatalarla şekillenir" dedi.  "Bu turların anahtarı, iyi konsantre olmak, iyi savunma yapmak ve fırsat geldiğinden kontratakları iyi şekilde bitirmekti" yorumunu yapan Portekizli, "Geçişleri iyi yapmalıyız. Hızlı bir şekilde rakip çıkarken, topu kazanıp ve aniden tekrar kaybedersek, oyuncuları kontrol etmek bizim için zorlaşır. Sezonun bu döneminde fazla risk alamayız. Asla unutmamamız gereken bir şey var iki maç sonunda belli olacak bir tur. İki maçın sonundaki skor en önemli skor" diye konuştu. 

Jardim çekiniyor

Monaco Teknik Direktörü Leonardo Jardim, Fenerbahçe maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Rakibimiz çok tecrübeli bir takım. Son aylarda Fenerbahçe'nin neler yaptığına baktım. Yeni sistem (3-5-2) kararı aldıklarında buna göre oyuncular transfer ettiler. Van der Wiel ve Skrtel gibi çok sağlam oyuncular aldılar" dedi.

Ba Alanya'da 

Geçen sezon Fenerbahçe'de kiralık olarak forma giyen Abdoulaye Ba, Alanyaspor ile anlaştı. Bonservisi Porto’da olan Senegalli stoper, kendisini kiralık olarak 1 yıllığına Alanyasporlu yapan imzayı attı. Ba, geçen sezon Fenerbahçe formasıyla ligde 6, kupada 7, Avrupa'da 5 maçta forma giymişti.

Pereira 2-0 önde

Leonardo Jardim ve Vitor Pereira daha önce 2011-2012 sezonunda Braga ve Porto'nun başında iki defa karşı karşıya gelmişti ve Pereira'nın çalıştırdığı Porto, Jardim'in başında olduğu Braga'yı 3-2 ve 1-0'lık skorlarla mağlup etmişti. 

Pereira: Hata şamsımız yok

GFB tribünde yok

Fenerbahçe'nin en büyük tribün gruplarından birisi olan Genç Fenerbahçeliler, bu sezon iç saha maçlarında tribünde olmayacaklarını açıkladı. Gruptan yapılan açıklamada, "Hiçbir hukuki gerekçesi olmadığı halde binlerce taraftarımıza ücreti karşılığında kombine satışı yapılmamaktadır. Bu yüzden iç saha maçlarında tribünde olmayacağız" denildi. 

5 maç daha var

17.00 Astana-Celtic 
20.15 Rosenborg-APOEL 
20.30 Astra-Kopenhag
21.30 Trencin-Legia Varşova
21.45 Olimpiakos-Hapoel Beer-Sheva

Kjaer: Kaptanlık beni değiştirmeyecek

Teknik direktör Vitor Pereira ile basın toplantısına katılan Simon Kjaer, "Monaco güçlü bir takım. Ama kendimizden eminiz. İki harika maç olacağını düşünüyorum. Kaptanlık beni değiştirmeyecek. Bu noktada olmaktan da mutluyum" dedi. Yeni sisteme alışmanın kolay bir şey olmadığını belirten 27 yaşındaki futbolcu, "Ama oynadığımız son maçlarda savunma anlamında kendimizi çok geliştirdik" yorumunu yaptı. Falcao'ya dikkat etmeleri gerektiğini kaydeden Kjaer, "Falcao üst düzey bir forvet ancak eski başarı durumunda değil" dedi. 

Pereira: Hata şamsımız yok

Pereira söz verdi

Portekizli teknik adam Vitor Pereira Fenerbahçe'nin geçen sezon Shakhtar Donetsk'e elenmesinin ardından sarı-lacivertli takımın gelecek sezon (bu sezon) Şampiyonlar Ligi'ne katılacağını söylemişti. Şampiyonlar Ligi'ne girmek için kiminle eşleştiklerinin önemi olmadığını söyleyen Pereira, "Biz sadece Şampiyonlar Ligi'ne girmek değil, orada başarılı olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Canlı yayında doğum günü kutlanan Pereira, "30 yaşında hissediyorum, 3-0" diyerek içinden geçen skoru da verdi.

UEFA: Riskli maç

Fenerbahçe ile Monaco arasında oynanacak karşılaşma UEFA tarafından 'riskli maç' kategorisine alındı. Sarı-lacivertli yönetim de resmi siteden yaptığı açıklamayla taraftara uyarılarda bulundu. UEFA'nın bu maç için güvenlik delegesi atadığı belirtilen açıklamada, "Bilindiği gibi UEFA maçlarında yaşanan önemli disiplin ve güvenlik ihlalleri sebebiyle kulübümüz çok ciddi yatırımlara ve para cezalarına maruz kalmış, önemli mağduriyetler yaşamıştır. Bu yüzden taraftarımızın 90 dakika boyunca sadece takımını desteklemesini ve ceza gerektirecek davranışlardan kaçınmalarını istiyoruz" denildi. 

Hasret dinecek mi? 

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa'nın Monaco takımıyla ilk maça çıkacak Fenerbahçe, 7 sezondur Avrupa'nın bir numaralı kupasında yer alamıyor. Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonunda en son 2008-2009 sezonunda yer alan sarı-lacivertli takımın, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterebilmesi için önce Fransa temsilcisini, sonra da play-off turunda gelecek rakibini elemesi gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'ne ilk defa 1996-1997 sezonunda katılan Fenerbahçe, daha sonra sırasıyla 2001-2002, 2004-2005, 2005-2006, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında bu kupada yer aldı. Fenerbahçe, 2011-2012 sezonunda ise Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkını elde etmesine rağmen "şike soruşturması" sebebiyle Avrupa'ya gönderilmedi. 

Kale Fabiano'nun

Monaco maçı öncesi kaleci krizi yaşayan Fenerbahçe'ye tecrübeli eldivenlerden müjdeli haberler geldi. Sezon bittikten sonra bel fıtığı ameliyatı geçiren Volkan Demirel'in Monaco ile oynanacak ilk maça yetişmesi zaten beklenmiyordu ancak, Fabiano'nun durumu belirsizliğini koruyordu. Son üç gündür özel maskeyle idmanlara çıkan Brezilyalı kalecinin tamamen iyileştiği belirtildi. 

Pereira'ya garanti verdi

Teknik Direktör Vitor Pereira ile dün bir görüşme yapan Brezilyalı kaleci, "Hiçbir ağrı hissetmiyorum. Bana güvenebilirsiniz, rahatlıkla kaleye geçebilirim" deyince Pereira eldivenleri Brezilyalıya vermeye karar verdi. Bir diğer müjdeli haber de Volkan Demirel'den geldi. Büyük bir hızla iyileşen Volkan'ın ilk maçta riske atılmayacağı ancak 3 Ağustos'taki rövanşa yetişeceği ifade edildi. 

'OHAL'de kazanın

Fenerbahçe 2008-2009 sezonundan bu yana katılamadığı Şampiyonlar Ligi'ne yıllar sonra girebilmek için bugün sahasında Monaco ile karşılaşacak. Ülker Stadı'nda oynanacak ikinci ön eleme turu mücadelesi 21.30'da başlayacak, karşılaşmayı İspanyol hakem Jesus Gil Manzano yönetecek. Maçın rövanşı ise 3 Ağustos'ta Fransa'da oynanacak. Temsilcimiz Monaco'yu elemesi halinde Şampiyonlar Ligi'ne girebilmek için bir de play-off oynayacak. Fenerbahçe'de Alper, Mehmet Topal ve Volkan Şen'den cezaları, Volkan Demirel, İsmail Köybaşı ve Robin van Persie'den ise sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecek. Teknik Direktör Vitor Pereira da karşılaşmayı cezası yüzünden tribünde takip edecek. Monaco'da ise Hırvat kaleci Subasic sakatlığı sebebiyle eldivenleri giyemeyecek. 

Pereira: Hata şamsımız yok

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...