Simge Erensayın Avrupa Şampiyonu

Düzenleyen:
Simge Erensayın Avrupa Şampiyonu

SPOR Haberleri

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından Rusya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın üçüncü gününde kadınlar 67 kiloda mücadele eden Simge Erensayın, Avrupa şampiyonluğuna ulaşırken, erkekler 80 kiloda Hasan Can Lazoğlu bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye böylece iki gün sonunda yedi madalyaya ulaştı.

Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından Rusya’nın Grozni şehrinde düzenlenen Ümitler Avrupa Şampiyonası’nın üçüncü gününde bayanlar 62 ve 67 ile erkekler 74 ve 80 kiloda müsabakalar yapılırken, 7 Türk sporcu madalya mücadelesi verdi. Bayanlar 67 kiloda Simge Erensayın Avrupa Şampiyonluğuna ulaşırken,  Erkekler 80 kiloda Hasan Can Lazoğlu bronz madalyanın sahibi oldu. 

Türkiye, şampiyonada iki gün sonunda 1 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalyaya ulaştı.

Bayanlar 67 kiloda mücadele eden Simge Erensayın, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra çeyrek finalde Rusya’dan Polina Khan’ı 6-3, yarı finalde ise Macaristan’dan Rebeka Furedi’yi 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde, ev sahibi Rusya’dan Anna Pichugina ile karşılaşan Simge Erensayın, rakibini 2-0 mağlup ederek altın madalya kazandı.

Erkekler 80 kiloda tatamiye çıkan Hasan Can Lazoğlu ise, ilk turda Yunanistan’dan Christoforos Kallifonis’i 21-9, çeyrek finalde Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden Ioannis Strouthou’yu 12-9 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Polonya’dan Karol Holubowicz’e 4-2 yenilen Hasan Can Lazoğlu, Avrupa üçüncüsü oldu.

Üçüncü gün tatamiye çıkan diğer sporculardan Orkun Ateşli ve Aleyna Yılmaz çeyrek final, Emre Gül, Remzi Karakuş ve Kübra Kıyı ilk turda şampiyonaya veda etti.

Şampiyonanın son gününde bayanlar 73 ve +73 kilo ile erkekler 87 ve +87 kiloda müsabakalar yapılacak. Türkiye adına 4 milli taekwondocu madalya mücadelesi verecek. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...