Putin'in sporcularına Rio öncesi darbe!

Düzenleyen:
Putin'in sporcularına Rio öncesi darbe!

SPOR Haberleri

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), doping kullandıkları gerekçesiyle 37 Rus sporcunun daha 2016 Rio Olimpiyatları'na katılamayacağını açıkladı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) doping konusunda Rus sporculara ilişkin aldığı kararın ardından aynı ülkeden 37 sporcu daha 2016 Rio Olimpiyatları'na katılamayacak. IOC'nin, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 2016 Rio Yaz Olimpiyatları'na katılacak Rus sporcuların belirlenmesine ilişkin verilecek kararı bağlı oldukları spor branşındaki uluslararası federasyonlara bırakmasının ardından aynı ülkeden 37 sporcunun daha oyunlarda yer almamasına karar verildi.

Putin'in sporcularına Rio öncesi darbe!

KÜREK, YÜZME, KANO, MODERN PENTATLON VE YELKEN

Federasyonların internet sitelerinde yapılan açıklamaya göre, kürekte 22, yüzmede 7, kano, modern pentatlon ve yelken branşlarının toplamında ise 8 Rus sporcu olimpiyatlara katılamayacak.

IOC, RAPORU DEĞERLENDİRMİŞTİ

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA), Rusya'nın hiçbir spor branşında olimpiyatlarda yer almaması gerektiği yönünde yayımladığı tavsiye niteliğindeki doping raporu, IOC tarafından değerlendirilmişti.

IOC'den yapılan açıklamada, Rus sporcuların, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılabilmesi için WADA'nın uluslararası kriterlerine uygun olduğunu ispatlaması, bağlı oldukları spor branşındaki uluslararası federasyonun kontrolünden geçmeleri ve onayını almaları ile daha önce doping cezası almamış olması şartları getirilmişti.

68 ATLET KATILAMAYACAK

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) onayının ardından doping kullandığı tespit edilen 68 Rus atletin de Rio'ya katılmaması önceden kesinleşmişti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...