Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray’dan efsane isme veda

Düzenleyen:
Galatasaray’dan efsane isme veda

SPOR Haberleri

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Galatasaray ve Milli Takım'ın efsane ismi Bülent Eken için sarı kırmızlı kulüp, tören düzenlendi.

TT Arena’da gerçekleşen törene Galatasaray Kulübü Divan Başkanı İrfan Aktar, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu üyeleri, eski Galatasaraylı yöneticiler, Eken ailesi ve sevdikleri katıldı. Törende saygı duruşunun ardından açıklamalarda bulunan Bülent Eken’in oğlu Mert Eken, "Tüm taraftarların her ortamda barış ve saygı çerçevesinde birlikte yaşayacakları bir ortamın özlemini çekiyorum. Yeniden o barış ve saygı ortamını oluşturabilmek için babamın anısına sezon başlamadan önce bir dostluk turnuvası düzenlemeyi düşünüyorum. Bu turnuvanın amacı, ezeli rakip ve ebedi dost olan takımların yönetimlerini ve taraftarlarını eski ruha uygun olarak yeniden bir araya getirmek. Acımı paylaşan ve burada bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Galatasaray’dan efsane isme veda

ÖZBEK: HER ANINI GALATASARAY’LA GEÇİRDİ

Törende konuşan sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek ise, "Galatasaray’ın mayası birlik beraberlik ve kardeşlikten gelmektedir. Bu, bizi biz yapan ilkelerdir. Bülent ağabey gerçek bir cumhuriyet çocuğuydu. Cumhuriyet kurulmadan 3 gün önce doğmuştur. Aileden Galatasaraylıdır. Babası ve abisi Galatasaray Lisesi’nde okumuştur. Galatasaray kardeşliğinin simgesiydi Bülent Eken. Uzun yıllar sarı-kırmızılı formayla top koşturdu. Futbolu sert, hırçın, mert ve beyefendi futbolculardandı. İlklerin adamıydı. Sarı-kırmızılı formadan sonra yurt dışına çıkan ilk isim oldu. Her mevkide oynadı. Hatta berabere biten Fenerbahçe maçında 83 dakika kaleye bile geçti. İtalya’da oynarken ’sana ihtiyacımız var’ denildiğinde tek kuruş transfer parası almadan Galatasaray’a imza attı. Bülent ağabey çocukluğundan itibaren hayatının her anını Galatasaray’la geçirdi. Kalbi hep sarı-kırmızılı renkler için attı" açıklamasında bulundu.

Galatasaray’dan efsane isme veda

Bülent Eken’in divan kurulu toplantılarında her zaman önde oturduğunu ve kendisine doğru yanlış her şeyi söylediğini dile getiren Özbek, "Tam bir Galatasaraylı duruşuyla bana doğrumu yanlışımı anlatırdı. Yaş kütüğüne kendisiyle birlikte plaketini çakmak da bana nasip oldu. Böyle bir efsane ile o anı yaşamaktan büyük bir onur duydum. Rahmet diliyorum mekanı cennet olsun. Tüm Galatasaraylıların başı sağ olsun. Ailesine sabırlar diliyorum" diye konuştu.

Galatasaray’dan efsane isme veda

Sarı-kırmızılıların efsane ismi Eken’in cenazesi Teşfikiye Camii’nde ikindi namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...