İnandı savaştı kazandı

Düzenleyen:
İnandı savaştı kazandı

SPOR Haberleri

Başkan Aziz Yıldırım, UEFA’nın ekonomik kriterlerinin de etkisiyle golcüsüne güvendi.. Bir varmış bir yokmuşu oynayan Nijeryalı verilen fırsatı kullandı, iki golle yıldızlaştı... F.Bahçe hem Monaco önünde 2-1’lik avantaj yakaladı, hem de Emenike’yi sarıp sarmaladı

Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde Monaco karşısında 2-1 kazanan Fenerbahçe, Kadıköy’de “kısa metrajlı” bir film sundu. Aslında bu filmin senaryosu ezberleri bozan ve başrol oyuncusunu zamanla kendi çıkaran doğaçlama oyunun bir ürünüydü...  Şampiyonlar Ligi arenasındaki film bir Emenike belgeseline dönüştü… Bu filmin ön çekimlerinde neler yoktu ki… Fenerbahçe adına tarihe sıkıntılarla geçen 2011 döneminde Karabük’ten gelmişti sarı-lacivert dünyaya Emenike… Hiç oynatılmadan Spartak Moskova’ya satıldı ardından geri alındı.
En son Bilic’in elindeydi
Onun adına işler hiç de yolunda gitmiyordu… Performansına bağlı olarak özeline de sorun oluyordu geneline de… Kenara alınması problem, gol kaçırması sorundu… Taraftarla arası da bozuldu… Bir anda “istenmeyen adam” ilan edildi… Mecburen geçen sezonun başında Al-Ain’e kiralandı. Yarım sezon sonra yollandı. Bu kez yeni durağı Slaven Bilic’in çalıştırdığı West Ham oldu… Fakat orada da istenilen performansı sergileyemedi ve satın alma opsiyonu da kullanılmadan evine döndü… Yeni sezon ise çok farklı başladı.
Azizsilin ve sonucu
Filmin bu bölümünde devreye giren ve Emmanuel Emenike adına senaryoda değişime giden kilit isim Başkan Aziz Yıldırım’dı… Tabii ki Yıldırım’ın kararlarında UEFA kriterlerinin ekonomik etkisi de vardı. Deyim yerindeyse Emenike elde kalmış bir görüntü içindeydi. Ama ona inanan ve güvenini dile getiren Aziz Yıldırım, “AZİZSİLİN”i psikolojik olarak yaptı oyuncusunu kazanma yoluna gitti. Tabii burada Vitor Pereira’ya Emenike konusundaki telkini de çok ama çok önemliydi. Şans verildi sahaya sürüldü. Peki o ne yaptı?
İyi seyirler F.Bahçeliler!
Özetle Fenerbahçe açısından çok ama çok büyük önem arz eden mücadelede, Monaco karşısında avantaj kapısını aralayan 2 gol kaydetti. Hangi kulvarda? Çok ciddi gelir kapısı özelliği taşıyan Şampiyonlar Ligi’nde... Hem de nerede! Taraftarın istemediği, zaman zaman tepki gösterdiği, gitmesini istediği kendi evinde Kadıköy’de… Bir zamanlar tepkiden gözyaşlarını tutamadığı taraftara, selamı el kol hareketleriyle değil golleriyle verdi. O çok sıkıntı çekti Türkiye günlerinde. Sıkıntılı dönemde kendisinin de payı büyüktü. Verilen şansı iyi kullanamadı, futbolundan çok gece gezmeleri ön plandaydı... Ama aynı Emmanuel Emenike, bu sezon Fenerbahçe için güzel filmlerde rol alacağını gösterdi. Tabii ki senaryoyu olumsuz değiştirme yoluna gitmezse... İYİ SEYİRLER.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...