FETÖ'ye karşı 'Son kale Fenerbahçe' diyen Mosturoğlu, 3 Temmuz faturasını çıkardı

Düzenleyen:
FETÖ'ye karşı 'Son kale Fenerbahçe' diyen Mosturoğlu, 3 Temmuz faturasını çıkardı

SPOR Haberleri

“Kumpasa destek olanlar, UEFA’yı faks yağmuruna tutanlar, yanan ateşi söndürmek yerine üzerine benzin dökenler en az bu illegal yapı kadar sorumludur”

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki yüksek divan kurulu temmuz ayı olağan toplantısının gündemi tabii ki ülkenin içinde bulunduğu durum ve sarı-lacivertli kulübün yaşadığı 3 Temmuz süreciydi… Asbaşkan Şekip Mosturoğlu söz aldı ve önemli konulara değindi, göndermelerde bulundu… İşte Mosturoğlu’nun sözleri: “15 Temmuz'da asker kıyafetleri giymiş teröristler tarafından demokratik parlamenter sistemimize karşı alçakça kalkışma yaşandı. Bu terörist grubun silahlı kalkışması, alçaklığın geldiği son noktadır. 15 Temmuz'da gözü dönmüş hainler milletin canına kastetmiş, milletin parası ile alınan milli ordumuza ait silahlar ile vatandaşlarımızı katledip gazi meclisimizi bombaladılar. Bu tehdide karşı milletimiz destansı bir mücadeleye girmiştir ve kalkışma bertaraf edilmiştir.

"TFF’de iş tutanlar da sorumlu"

“Fenerbahçe Spor Kulübü devletinin yanındadır. Devletimize kalkışma cüreti gösteren yapı, 3 Temmuz 2011'den bu yana FETÖ paralel yapılanmasıdır. 3 Temmuz 2011'in ilk saatlerinden itibaren bu yapının FETÖ olduğunu gördük ve en güçlü oldukları dönemde kararlılıkla ve korkusuzca mücadele ettik. Bizler her vesile ile bu yapının baş yapıtı, 3 Temmuz kumpasına karşı mücadele ederken, ebedi dostlukları unutup sportif rekabet uğruna bunlara destek olanlar, UEFA’yı faks yağmuruna tutanlar, bizi UEFA'ya şikayet edenler, yanan ateşi söndürmek yerine üzerine benzin dökenler, kişisel ikballeri için bu yapının faaliyetine destek olanlar da en az bu illegal yapı kadar sorumludur. Bu yapının değirmenine su taşıyan spor medyası da sorumludur. Spor alanında hiç kimse ‘Geçmişte hata yaptım, hakkınızı helal edin aldatılmışım, kanmışım’ diyerek bu işten kendisini kurtaramamalıdır. Ayrıca TFF’de o tarihte görev yapmış, bu yapıya mensup olanlar ile şahsi bir takım sebeplerle bu yapıyla iş tutanlar da sorumludur."

FETÖ polisleri için suç duyurusu

Şekip Mosturoğlu ayrıca 12 Mayıs 2012 tarihinde Kadıköy’de yaşananları da hatırlatıp “12 Mayıs hadisesi de var. Stadımızda taraftarlarımıza FETÖ polisleri tarafından gaddarca saldırıldı. O gün yaşananları biliyorsunuz. Suç duyurumuz yapıldı. Bu FETÖ çetesinin üyelerinin bir an önce tespit edilmesini göreceğimizi umuyorum” dedi. 

"Biz 3 Temmuz’da direnmiştik"

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerin de katıldığı divan toplantısında darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşu yaptırdı. Küçük sonrasında “Türk halkının, vatanına bayrağına ne kadar sahip olduğu 15 Temmuz'da dünyaya ispat edilmiştir. Bu darbenin önlenmesi herkes için örnek olmalıdır. Dünya bu örneği görüp Türk insanına, devletine, demokrasisine, varsa bir kinleri terkedip saygı duymalıdır” dedi. Küçük ayrıca camia olarak halkın 15 Temmuz’daki kenetlenmesini kendilerinin 3 Temmuz 2011’de gösterdiklerini söyledi.

Fenerbahçe'nin borcu 262 milyon lira

Divanda Fenerbahçe’nin toplam borcu da açıklandı. Derneğin mevcutlar ve alacaklarının toplamının 18 milyon 777 bin 216 lira olduğu belirtilirken net borç toplamının 262 milyon 250 bin 705 lira olduğu ifade edildi. Hesapta eski ve yeni yöneticilere olan borçların dahil olmadığını vurgulandı. Yılın ilk 6 aylık döneminde 70 milyon 531 bin 265 lira gelir, 120 milyon 773 bin 810 lira da gider olduğu duyuruldu. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...