Josue'den taraftarı mutlu eden sözler

Düzenleyen:
Josue'den taraftarı mutlu eden sözler

SPOR Haberleri

“Galatasaray’dan teklif geldiğinde diğerlerini hiç düşünmedim bile. Hazırım ve orta sahada, kanatlarda, 10 numarada her yerde oynarım”

Biz onu Bursaspor’dan tanıdık. Kariyerine bakıldığında ise sürekli bir yere kiralandığına tanık olduk. Ve şimdi Galatasaray’da… O rüyalarının gerçek olmasından mutlu. Galatasaray gibi dünyaca tanınan bir kulüpten teklif almasının ardından diğer alternatifleri hiç düşünmediğini söylüyor… Bu isim Josue… Dün sözleşme imzaladı… Törende konuşmalar yaptı. Kariyerinin en mutlu anını yaşadığını ifade eden Portekizli oyuncu “Galatasaray bana özel bir oyuncu olduğumu hissettirdi. Takımda çok üst düzey oyuncular var. Onların olması benim futboluma katkı sağlayacaktır. Rekabet performansıma yansıyacaktır” dedi. 

Bruma ve Telles’le konuştum

“Elimden gelenin en iyisini yapmak için çalışacağım” diyen Josue “Fiziksel olarak herhangi bir sıkıntım yok. Orta sahada kanatlarda ve 10 numara mevkisinde oynayabilirim. Beni nerede görevlendirirse, elimden geleni yapmaya hazırım” diye konuştu. Vatandaşı Bruma ve Porto'ya satılan eski Galatasaraylı oyuncu Alex Telles'le konuştuğunu aktaran Portekizli, “Galatasaray yakından bildiğim bir kulüptü. Benim için zor bir karar olmadı” ifadesini kullandı.

Porto'ya "0" Josue'ye 700 bin

Galatasaray’ın 1 sezonluğuna kiraladığı Josue Pesqueira'nin ekonomik tablosu borsaya bildirildi. Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yer alan açıklamada, Portekizli futbolcu bir sezon için net 700 bin avro ücret alacak. Porto Kulübü’ne ise kiralama için herhangi bir para verilmeyecek. Josue takımın alacağı her puanda ilk 11 veya 18 durumuna göre tavan fiyat olarak 3 bin avro prim kazanacak. 

Artık bizi zorlamıyorlar her teklife "hayır" diyorlar

Galatasaraylı yönetici Levent Nazifoğlu, kadro dışı olan ve tekliflere rağmen ayrılığa sıcak bakmayan Umut Bulut, Tarık Çamdal ve Olcan Adın'ın durumunu değerlendirdi. Nazifoğlu, "Gelen tüm teklifleri reddediyorlar. Artık zorlamıyorlar. Nereden teklif gelirse, 'Hayır' diyorlar. Burada Olcan'ı ayrı tutuyorum. Onun gayretleri var. Umut için son olarak İsviçre ekipleri St. Gallen ve Zürich'ten teklifler geldi ancak onları da reddetti” dedi.

İzlemeyen biri için rakamlar eziyor

Galatasaray’ın Karabük önündeki futbolu yönetiminden teknik ekibine ve taraftarına kadar kimseyi tatmin etmedi. Ancak şöyle bir gerçek var ki, maçı izlemeyen birisi istatistiklere baksa sarı-kırmızılı takımın çok baskılı ve ezici bir futbol oynadığını düşünebilir. Ve hatta topu hiç vermediğini… Oysa sahadaki uygulama ve görüntü ile rakamlar tezat oluşturdu. Verilere göre Aslan’ın özeti KURU BİR GÜRÜLTÜYDÜ. Çünkü gol dışında Cimbom’un başka gol pozisyonu var mıydı? Evet vardı… Sadece Bruma’nın şutu… Onun dışında yok.

Sistem endişesi

Sezona Süper Kupa’yı alarak başlayan Galatasaray’ın Süper Lig’e çıkan Karabük karşısındaki futbolu merak konusuydu! Meşale cezası nedeniyle taraftar da yoktu… Cimbom, maçı 90+4’te Eren Derdiyok’un kafa golüyle 1-0 kazandı kazanmasına ama bu sorgulamaları, eleştirileri ve deyim yerindeyse hesap sormayı engellemedi. Çünkü oyundan ne yönetim, ne teknik ekip ve ne ilginçtir ki futbolcular bile memnun değildi… Sarı-kırmızılı takımda herkes rakip Karabük’e hakkını teslim ederken yönetimden önce ince göndermeler sonra da sert mesajlar verildi…

Riekerink’le zirve

Transferle ve takımla yakından ilgilenen yeni yönetici Levent Nazifoğlu, maç sonundaki realist ve Karabük’ü öven takımlarının oyununu yeren açıklamalarını teknik ekiple yapılan toplantı izledi… Teknik direktör Jan Olde Riekerink’e sistemin belirsizliği ile ilgili tespitler iletilip takımın neden bu kadar kötü olduğu konusunda bilgi istendi. Ayrıca oyunculara da kendilerini bir an önce toparlamaları ve sarı-kırmızılı formanın hakkını vermeleri konusunda uyarılar iletildi. Jan Olde Riekerink’in de takımla bir toplantı yapıp kötü gidişle ilgili sorgulamalarda bulunacağı öğrenildi.

Gerçekten ciğerci

Hertha Berlin’den transfer edilen Tolga Ciğerci kapalı bir kutuydu. Çünkü kulübünde bile fazla süre alamayan orta saha oyuncusunun ne yapacağı merak ediliyordu… Karabük mücadelesinde kötünün iyilerinden olan Tolga ile ilgili dikkat çekici ve pozitif gelişme, koşu mesafesiydi. 12.50 km koşan Tolga bu anlamda maçın en iyisiydi… Ki onu izleyenler ise ne ilginçtir ki orta saha oyuncuları Wesley Sneijider (10.69) ve Selçuk İnan’dı (10.65).

En azından bir şans verilmeliydi

Galatasaray’ın yeni transferiydi, kendini Rize’de buldu… Karadeniz ekibine kiralık gönderilen Emrah Başsan “Bir futbolcu olarak bana bir şans verilmesi gerekiyordu ama Galatasaray bunu tercih etmedi. Hem antrenmanlar hem de hazırlık maçlarında elimden gelenin fazlasını yaptım. Rize’nin Galatasaray maçında tabii ki oynamak isterim” dedi. 

Golcü problemi var ama paramız yok

imbom’da Levent Nazifoğlu’nun dikkat çektiği noktalardan birisi de forvet konusundaydı… Golcü ihtiyacının Karabük maçında bir kez daha net şekilde görüldüğünü işaret eden sarı-kırmızılı yönetici “Podolski sakattı ve Eren maçta yalnız kaldı. Bir yerde bütçe problemimiz var ama golcü problemimiz de var. Nasıl halledebiliriz diye bakıyoruz. Başkanımızla görüşeceğiz ve bu konu gündeme gelecek” dedi. Nazifoğlu, Lassana Diarra için Rusya’dan haber beklediklerini belirtirken Inter’den ayrılacak olan Caner Erkin’le ilgili iddialara da nokta koydu; “Gündemimizde yok.”

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...