Galatasaraylıları heyecanlandıran açıklama

Düzenleyen:
Galatasaraylıları heyecanlandıran açıklama

SPOR Haberleri

Fransız ekibi Olimpik Marsilya’nın Teknik Direktörü Franck Passi, “Lassana Diarra ile açık şekilde konuştuk. Yarın takımdan ayrılırsa sürpriz olmaz” şeklinde konuştu.

Orta sahaya Felipe Melo’nun boşluğunu dolduracak bir dinamo arayan Galatasaray, Lassana Diarra transferine yoğunlaştı. Lokomotiv Moskova’dan usulsüz şekilde Marsilya’ya transfer olduğu için CAS’tan 10 milyon Euro ceza kesilen ünlü Fransız oyuncu, Ruslar’la yaptığı “indirim” görüşmelerinde şu ana kadar istediğini koparamadı. Moskovalı yöneticilerin, İsviçre’de yapılan görüşmelerde cezayı 6-7 milyon Euro seviyelerine kadar düşürdüğü, ancak bu rakamı yüksek bulan Diarra ve avukatının 4 milyon Euro’da direttiği öğrenildi. Diarra’nın, bu rakamın kabul edilmesi halinde Galatasaray’a transfer olacağını ilettiği, Ruslar’ın kesin yanıtını hafta sonuna kadar vereceği bildirildi.

‘BEKLEYİP GÖRECEĞİZ’
Diarra cephesinde sıcak gelişmeler yaşanırken, Fransa’dan Galatasaray’ı transfer için umutlandıran sözler geldi. Marsilya’nın teknik patronu Franck Passi, “’Diarra konusu giderek karmaşık bir hale geldi. Onunla birçok kez açık şekilde konuştuk. Uzun toplantılar yaptık. Karar kendisine ait. Ancak yarın takımdan ayrılırsa, bu benim için hiç sürpriz olmayacak. Şu anda bizim takımımızın kaptanı. Ne olacağını bekleyip göreceğiz’’ diye konuştu.

DİARRA’NIN FATURASI 50 MİLYON TL
G.Saray yönetiminin prensipte anlaşma sağladığı Diarra’nın 3 yıllık maliyeti asgari 15 milyon Euro’yu (Yaklaşık 50 Milyon TL) bulacak. 31 yaşındaki Fransız oyuncu, 10 milyon Euro’luk cezayı 5’e indirirse imzalar atılacak. Diarra, bonservissiz geleceği için bu parayı imza parası olarak alacak. Oyuncuya da 3 yıl için 4,5 milyon Euro’dan toplam 13,5 milyon Euro garanti para ödenecek. Yıllık 500 bin Euro civarında takımın kazanacağı puanlar ölçüsünde prim de alacağı için Diarra’nın yıllık geliri 5 milyon Euro seviyesine çıkacak. Her ne kadar Dursun Özbek bu transfer için fedakarlık yapmaya hazır olsa da yönetimde oyuncunun astronomik maliyetine yönelik çatlak sesler çıkmıyor değil.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...