Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Riekerink: Amacımız Kadıköy’de Fenerbahçe’yi...

Düzenleyen:
Riekerink: Amacımız Kadıköy’de Fenerbahçe’yi...

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın Hollandalı Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, “Amacımız Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenmek değil, Orada onları yenmek tabi ki önemli ama ana hedef şampiyonluk” açıklamasını yaptı.

Riekerink, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında Kardemir Karabükspor maçı ve gelecek planlarını değerlendirdi. Kardemir Karabükspor karşısında 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını belirten Hollandalı teknik adam, "Bütün olumsuz şeyler unutuluyor geriye 3 puan kalıyor. Dürüst olmak gerekirse iyi oynamadığımızın farkındayız. Neler yapmamız gerektiğini araştırıyoruz. Genel olarak hazırlık kampına baktığımızda ilk defa böyle negatif bir performans gösterdik ama 3 puan kazanmasını bildik. Artık önümüzde Akhisar maçı var ona odaklanacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“HER ŞEYİ EN İYİ ŞEKİLDE OYUNCULARIMA AKTARDIM"

Oyuncularına Kayserispor ile Akhisar Belediyespor arasında oynanan maçı izlettirdiklerini ifade eden Hollandalı çalıştırıcı, “Analiz yaptık. Oyuncularımıza yaptığımız analizleri aktardık. Defansif anlamda olsun ileri çıkarken olsun neler yapmamız gerektiğini konuştuk. Her şeyi en iyi şekilde oyuncularıma aktardım. Rakibimize karşı hazır durumdayız. İlk başta da söylediğim gibi hedefimiz eon son kısmı şampiyon olmak demiştik, çünkü maç maç bakmak durumundayız. Bu şampiyonluk hedefine de ulaşmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

FORVET TRANSFERİ

Forvet transferi olup olmayacağı ile alakalı bir soruyu Riekerink şöyle yanıtladı:

“Toplantı sadece düne özel değil. Sezon açılışından itibaren iş birliğinde çalışıyoruz yönetimle. Çok önemli toplantılar yaptık takımı güçlendirmek adına transferlerle alakalı fikir alışverişinde bulunduk. Biz yönetimle uyumlu çalışıyoruz. Hepimizin bildiği gibi ön libero arayışımız var. Diğer pozisyonlarda da bazı opsiyonlarımız var. Eğer bizim takımımızın işine yarayacak oyuncu çıkarsa bu fırsatlara açığız. Ama kulübün durumunu da unutmamak lazım. Burada önemli olan Galatasaray’ın çıkarları. Hem takımımıza katkı sağlaması hem de mali durumumuzu sarsmaması lazım. Berk, Eren, Podolski var elimizde ama bir fırsat çıkarsa ve bütçemize uyarsa tabi ki değerlendiririz.”

CAVANDA VE SERDAR’IN DURUMU

Takımdaki sakatların durumu hakkında bilgi veren Jan Olde Riekerink, “Cavanda bir sakatlık geçirdi. Şu anda iyileşme sürecinde. Akhisar maçında oynaması imkansız. Ama milli takıma arasında önce bireysel olarak başlayacak sonra takımla çalışmalara başlayacak. Serdar ise kendisi sakatlıktan yeni döndü. Belli program dahilinde ilerliyor. Daha da iyiye gidiyor. Ondan sonra da iş seçimlere kalıyor. İlk maçımızda böyle bir defansif organizasyonla başladık. Serdar da üzerine koyarak devam ediyor. İleri de neler olacağına bakacağız” dedi.

“KÖTÜ BİR HAREKET DEĞİLDİ"

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, “Martin Linnes’in bu zaman kadar gösterdiği performansta mutluyum. Profesyonel bir oyuncu ve çok iyi bir takım oyuncusu. Ne zaman görev verilirse verilsin her zaman en iyisini yapar. Beşiktaş maçında 120 dakika oynadı. Evet son maçta kötü başladı ve bu tip durumlarda mesela Martin’i karakter olarak itmeniz gerekiyor. Su molasında yaptığım hareket kötü bir hareket değildi. Onu uyandırma adınaydı o hareketim. Belki yanlış anlaşıldı. Sarı kart, kırmızı kart durumları da vardı. O sebeplerde bizi buna itti. Öyle bir değişiklik yaptık. Bende onunla konuştum o da farkındaydı performansının kötü olduğunun. Tabi ki sporda bazı sebepler bulabilirsiniz. Ligin ilk maçıydı, boş tribünlere karşı oynadık diyebilirsiniz ama bu sadece bahaneden öteye geçmez. İstatistiklerde rakip bizden daha çok koşmuş biz daha az. Yüzde 70 topa sahip olmuşuz ama topa sahip olunca neler yaptığınız önemli. Önümüzdeki maça iyi yaptığımız şeyleri taşımamız gerekiyor. Karabük takımı bizden farklı futbol oynadı. İlk başta defansif oyunu ön plana çıkardılar. Bizim hatalarımızla kontra ataklara çıkacaklardı. Bunu bekliyorduk. Çok mücadele ettiler. Bizim top kaybettiğimiz zaman pozisyonlara giren Karabük vardı sahada. Yüzde 70 topa sahip olmak önemliydi ama bunu olumlu nasıl değerlendirdiğiniz bu önemli. Basit top kayıplarımızın üzerine gitmemiz lazım. Buradan pozisyon veriyoruz. Akhisar maçı zor bir maç. Bizimle beraber tepede yer alan bir takım. Bizi bekleyecek şartları da biliyoruz. Akhisar’da geçen sene kazanmıştık yine hedefimiz 3 puan” açıklamalarında bulundu.

“HERKESİN YERİ DEĞİŞEBİLİR"

Hollandalı çalıştırıcı, Akhisar Belediyespor’da kadroda değişiklik yapıp yapmayacağı sorusuna ise kadroda değişikliklere gidebileceği ve bunun için de alternatiflerinin olduğu cevabını verdi.

“Kardemir Karabükspor ile oynanan maçta Selçuk İnan’ın performansını nasıl buldunuz ve o da rotasyona girecek oyuncular arasında mı?” şeklinde gelen bir soruya Riekerink şöyle konuştu:

“Sonuçta sahaya 11 kişiyle çıkıyoruz. Her oyuncu değiştirilebilir. Hiçbir oyuncu vazgeçilmez değildir. Selçuk önemli bir oyucu. En başta bizim kaptanımız. Bireysel yetenekleri çok yüksek. Takıma katkısı inanılmaz yüksek. Çok klas oyuncular vardır bir de saha dışında size çok yardım eden oyuncular vardır. Selçuk da o oyunculardan. O bu süreçte saha içinde saha dışında hem performans hem karakter olarak güzel kalbiyle bana da çok yardımcı olan biri. O yüzden Selçuk’un ne kadar önemli oyuncu olduğu böyle anlatabilir. Ama dediğim gibi herkesin yeri değişebilir.”

“AMACIMIZ KADIKÖY’DE FENERBAHÇE’Yİ YENMEK DEĞİL"

Deplasman yasağının kalkmasının ardından Kadıköy’de oynanacak olan Fenerbahçe maçıyla ilgili düşünceleri sorulan Hollandalı çalıştırıcı, “Taraftarımız için ne kadar önemli bir maç olduğunu biliyoruz. Ben Fenerbahçe ile oynanan kupa maçında taraftarın ne kadar önemli olduğunu gördüm. Deplasmanda kazanmak isteriz zamana geldiğinde o hafta en büyük hedefimiz o olacak. Bizim genel tablomuz şampiyon olmak adına. Amacımız Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenmek değil, o yollardan bir hedef olacak orada onları yenmek ama ana hedef şampiyonluk” dedi.

“BU SAYGIYI HAK EDİYORLAR"

“Şampiyonluk için ligde 3 takımın anılması normal” diyen Riekerink, “Hollanda Ligin’de de Ajax, PSV ve Feyenoord’u söylerler. Bizim de Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye saygımız sonsuz ama diğer rakipleri de unutmamak gerek. Biraz daha küçük takımlar aslında Türkiye’de kaliteli işler yapıyorlar. Karabük’e karşı da gördük bunu. Lige yeni çıkan takım ama iyi organize olan iyi mücadele eden bir takım vardı karşımızda. Hollanda’da bu tip takımlara karşı galip gelmek daha kolay ama burada zor. Rakiplerimizi yenerek şampiyon olmak isteriz ama diğer takımları da unutmamak gerek onlar da bu saygıyı hak ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“KESİNLİKLE AVRUPA’DA OLMALIYIZ"

Sarı-kırmızılı camianın Avrupa’da mücadele edememesiyle alakalı bir soru üzerine Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, “Mutlaka Galatasaray gibi bir camianın kesinlikle Avrupa’da olması gerekiyor. Minimum Avrupa Ligi’nde çünkü bu takım için camia için oyuncu için taraftar için olumlu. Hem maddi açıdan hem oyuncu için ekstra motive. O yüzden mutlaka Avrupa’da oynayan bir Galatasaray olmalı. Orada olamamak bizim için bir eksi. Bizim de bu duruma iyi şeyler çıkartmamız gerekiyor. Daha fazla dinlenmek ve daha fazla antrenman yapma şansı bulacağız bunlar artı tabi ki. Ancak bunlar hoşumuza gittiği için değil durum bu. Biz ancak kesinlikle Avrupa’da olmalıyız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...