Bekle bizi Avrupa

Düzenleyen:
Bekle bizi Avrupa

SPOR Haberleri

UEFA Avrupa Ligi’nde 2016-2017 sezonu grup kuraları çekildi. İlk defa Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi gruplarda 3 takım birden temsil edecek.

Fenerbahçe’nin 2’nci, Konyaspor ve Osmanlıspor’un ise 4’üncü torbadan katıldığı kura çekimi, Monaco’daki Grimaldi Forum’da gerçekleştirildi. Çekiliş sonucu 48 ekip, dörderli 12 gruba ayrıldı. Fenerbahçe’nin, A Grubu’nda Manchester United (İngiltere), Feyenoord (Hollanda), Zorya (Ukrayna) ile eşleştiği kurada, Konyaspor, H Grubu’nda Shakhtar Donetsk (Ukrayna), Braga (Portekiz) ve Gent (Belçika), Osmanlıspor da L Grubu’nda Villarreal (İspanya), Steaua Bükreş (Romanya) ve Zürih’in (İsviçre) rakibi oldu. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar, adlarını son 32 turuna yazdıracak. UEFA Avrupa Ligi finali, 24 Mayıs’ta İsveç’in başkenti Stockholm’deki Friends Arena’da oynanacak.
> Hazırlayan: Uğur AKTAN

Bekle bizi Avrupa

En büyük favori
Sir Alex Ferguson’un emekli olmasının ardından David Moyes ve Louis van Gaal ile büyük hayal kırıklıkları yaşayan Manchester United, bu sezona birçok futbol otoritesi tarafından dünyanın en iyisi olarak gösterilen Jose Mourinho ile girdi. Ibrahimovic, Pogba, Mkhitaryan ve Bailly gibi birbirinden değerli takviyelerle sezona Premier Lig’de ikide ikiyle başlayan United, Avrupa Ligi’nin favorileri arasında yer alıyor.

2002’nin rövanşı
Fenerbahçe’yi 2002-2003 sezonunun başında Şampiyonlar Ligi ön elemesinde elemeyi başaran Feyenoord, aradan geçen 14 senede büyük güç kaybetti. Hollanda Ligi’nde geçen sezonu şampiyon PSV’nin 21 puan gerisinde üçüncü sırada tamamlayan Feyenoord, ligde yeni sezona ise üçte üç ile başlayarak bu sezon daha büyük hedeflerin peşinde koşacağının sinyallerini verdi. Hollanda ekibinin en önemli ismi eski Fenerli Dirk Kuyt.

En zayıf halka
Dinamo Kiev-Shakhtar rekabetinin arkasında kalan Ukrayna ekibi Zorya Luhansk, ligde geçtiğimiz sezonu 4. sırada tamamlarken, yeni sezona beş maçta 13 puan toplayarak başladı. Dün de Dnipro’ya 2-0 yenildi. Ukrayna Ligi’nin erken başlaması nedeniyle form durumu grubun diğer takımlarının önünde olan Luhansk, kağıt üzerinde grubun en zayıf takımı olarak görünse de hafife alınması halinde geçen sezon Molde’nin yaptığı sürprizi yapabilir.

Başakşehir’i eledi
Şampiyonlar Ligi ön elemesinde sürpriz bir şekilde Young Boys’a elenen Shakhtar Donetsk, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ise temsilcimiz M.Başakşehir’i kupanın dışına itmişti. Kupalarla dolu Mircea Lucescu döneminin ardından Portekizli teknik adam Paulo Fonseca ile anlaşan Shakhtar, bu sezon önceki yılların aksine kayda değer bir transfere imza atmadı. Ukrayna temsilcisi lige 5 maçta 15 puan toplayarak başladı.

5 yıl önce finali var
Türk futbolseverlerin geçen sezonki Fenerbahçe eşleşmesinden dolayı yakından tanıdığı Braga, Portekiz Ligi’nde geçtiğimiz sezonu dördüncü sırada tamamlamıştı. Teknik direktörü Paulo Fonseca’yı grubun favorisi Shakhtar’a kaptıran Braga’nın en önemli silahı ise EURO 2016’da ülkesiyle şampiyonluk sevinci yaşayan ve geçen sezon Fenerbahçe filelerini de havalandıran Rafa Silva. Braga 2011’de bu kupada final oynamıştı.

Evinde yenilmiyor
Belçika Ligi’nde geçtiğimiz sezonu şampiyon Club Brugge’un 4 puan gerisinde tamamlayan Gent, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedon temsilcisi Shkendija’yı saf dışı bıraktı. Son üç sezondur Hein Vanhaezebrouck’un çalıştırdığı Belçika temsilcisi özellikle deplasmanda mağlup etmesi oldukça güç bir takım. Gent geçen sezon Zenit, Valencia ve Lyon’dan oluşan Şampiyonlar Ligi H Grubu’ndan çıkmayı başarmıştı.

Yıldızı Bakambu
Şampiyonlar Ligi play-off turunda Monaco’ya elenen ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden Villarreal, sezon başında teknik direktör değişimi yaşadı ve takımı Fran Escriba’ya teslim etti. Futbolseverlerin Bursaspor’dan da yakından tanıdığı Bakambu’nun yanı sıra Cheryshev ve Pato gibi değerli hücum silahlarına da sahip olan İspanyol temsilcisi, La Liga’nın ilk hafta karşılaşmasında Granada ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

City’yi geçemedi
UEFA Avrupa Ligi’ne Şampiyonlar Ligi play-off turundan elenerek gelen bir başka takımı olan Steaua Bükreş, play off’ta Manchester City ile eşleşmiş ve evindeki maçı 5-0, deplasmandaki maçı ise 1-0’lık skorlarla kaybederek Devler Ligi rüyasını sonlandırmıştı. Dört haftası geride kalan Romanya Ligi’nde 10 puanla ikinci sırada yer alan Bükreş’in en önemli ismi geçen sezonu 14 golle tamamlayan 23 yaşındaki orta saha Nicolae Stanciu.

İsviçre’de lider
Beş haftası geride kalan İsviçre Ligi’nde 13 puanla zirvede yer alan ve sadece 1 gol yiyen Zürih, İsviçre’de sezonun en önemli şampiyonluk adayları arasında gösteriliyor. 1894 yılında kurulan ve köklü bir geçmişe sahip olan Zürih, kadrosunda 12 yabancı oyuncu bulunduruyor. İsviçre temsilcisi ligdeki gidişatına göre Avrupa Ligi’ni ikinci plana atıp daha çok yedek oyuncularla kurulu bir kadroyla devam edebilir.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...