Kontrolsüz güç

Düzenleyen:
Kontrolsüz güç

SPOR Haberleri

Cheick Tiote, güçlü fiziği ve savaşçı kimliğiyle öne çıkıyor. Defansif yönü kuvvetli ama hücuma katkısı neredeyse sıfır. Ayrıca sık gördüğü kartlarla takımını her an yalnız bırakabilecek potansiyele sahip

Haftalardır uğraştığı Lassana Diarra transferi çıkmaza girince B planını devreye sokan Galatasaray, “Yeni Melo’su” Cheick Tiote’yi İstanbul’a getirdi. Teknik Direktör Riekerink’in yeni orta saha kurgusunda önemli bir rol alması beklenen Fildişili oyuncu ilginç özellikleriyle göze batan bir oyuncu. Fizik gücü, oyun temposu ve savaşçı kimliğiyle öne çıkan Tiote, çabukluğuyla takıma yeni bir dinamizm getirecek bir isim. Ancak hücuma verdiği katkı sınırlı olan tecrübeli oyuncu, aşırı hırsı yüzünden çok kart görmesiyle de ‘pimi çekilmiş bomba’ görüntüsü veriyor. Newcastle’da çıktığı 295 maçta 100 sarı ve 6 kırmızı kart gören Tiote ‘üç maçta bir’ kart ortalamasıyla oynuyor. Ligin son şampiyonu Beşiktaş’ın aynı bölgede oynayan bankosu Atiba’nın sezonu kartsız tamamladığı düşünüldüğünde Tiote’nin takımı her an yalnız bırakabilecek potansiyele sahip olduğu gözler önüne seriliyor. 
6 yıldır Premier Lig’de
Şutör özelliği de zayıf olan Tiote, geçen sezonu gol atmadan ve asist yapmadan tamamladı. 30 yaşındaki tecrübeli oyuncu Ada kariyerinde toplam 5 gole imza attı. Ancak yine de orta sahada çok top kazanması, fazla pas hatası yapmaması ve temposunun maç boyunca düşmemesi gibi özellikleriyle Tiote, Premier Lig’de 6 sezondur ayakta kalan ve 11’in değişmezlerinden olan bir isim. Geçtiğimiz sezon Newcastle United küme düştüğü için alt ligde oynamak istemeyen yıldız oyuncu İstanbul’da menajeriyle birlikte pazarlık masasına oturacak ve anlaşma sağlanırsa sağlık kontrolünden geçip sarı-kırmızılı takımla sözleşme imzalayacak. G.Saray’da Sportif AŞ yöneticisi Levent Nazifoğlu “Diarra olmazsa alternatiflerimiz var” diyerek bu transferde daha fazla beklemeyeceklerinin sinyalini vermişti. Tiote’nin Galatasaray’ın teklifini kabul etmeden önce milli takımdan arkadaşı Drogba’ya danıştığı ve “Düşünmeden git” cevabını aldıktan sonra İstanbul’a gelmeye karar verdiği öğrenildi. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...