Harbi derbi

Düzenleyen:
Harbi derbi

SPOR Haberleri

Derbi futbol ziyafeti gibiydi... Eren ve Bruma’nın golleriyle iki farkı yakalayan Cimbom ikinci yarıda Kartal’a direnemedi... Marcelo ve Cenk maçı beraberliğe taşıdı

Burhan Can TERZİ

Vodafone Arena’da ilklerin derbisi vardı. Bir tarafta son şampiyon Beşiktaş diğer tarafta ise Riekerink ile müthiş bir ivme yakalayan Galatasaray… Maçtan önce favori Beşiktaş gösteriliyordu ama derbilerin favorisi olmazdı işte… Talisca olmayınca sadece kanatlardan hücum üretmeye çalışan siyah-beyazlılar sol çizgide tutulup kaldı. G.Saray ise daha bilinçliydi. 8’de G.Saray’ın sağdan Sneijder ile köşe vuruşu kullandı. Hollandalının ortasına önde direkte Yasin dokundu, savunmaya ve direğe çarpan top arkada bekleyen Eren’in önüne düştü. Golcüye sadece dokunmak kaldı: 0-1. 

Bruma öyle gitti ki!

Beşiktaş, rakibine hemen cevap vermek için yüklenmeye başladı. 13’te ceza sahasına doldurulan topa Marcelo dönerek sert vurdu; top çerçeveyi bulmadı. G.Saraylılar baskıyı kısa sürede bertaraf etti. Özellikle Oğuzhan’ın düşük performansı Beşiktaş’ın orta sahada neredeyse eksik oynamasına sebebiyet verdi.  Tolga ve Selçuk’un uyumuyla kontrol G.Saray’da kaldı. 44’te Gökhan Gönül’den topu kazanan Bruma önce soldan merkeze kat etti. Gözünü karartan Portekizli hızla 3 Beşiktaşlının arasına girdi ve bir sihirbaz gibi oradan çıkmayı başardı. Bruma’nın önünde sadece Fabri kaldı. Genç yıldız plase yaparak kalecinin solundan topu filelerle buluşturdu: 0-2. 

Beşiktaş geri döndü

Beşiktaş ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Talisca ile Aboubakar oyuna dahil oldu. Değişikliklerle kendine gelen ve taraftar desteğini de arkasına alan Kartal, başka bir futbol oynamaya başladı. 59’da Atiba ile gole çok yaklaşan Beşiktaş 14 dakika sonra sevinebildi. 73’te Q7’nin ortasına Marcelo harika vurdu: 1-2. Beş dakika sonra bu defa sahneye Cenk çıktı ve şık vuruşla maça eşitliği getirdi: 2-2. Kalan bölümde Beşiktaş baskılı oyununu sürdürdü. G.Saray ise yaşanan şokla organize olamadı. Son dakikalarda başka gol olmayınca maç 2-2 sona erdi.

Tılsım bozuldu

Beşiktaş yeni evi Vodafone Arena’da ilk puan kaybını yaşadı. Siyah-beyazlı takım yuvasında düne kadar oynadığı 5 karşılaşmadan da galip ayrılmayı başarmıştı. Bu statta geçen sezon oynadığı üç maçı (Bursa 3-2, Kayseri 4-0, Osmanlı 3-1) kazanıp şampiyonluk yaşayan Şenol Güneş’in takımı bu sezon da ligde Alanyaspor’u 4-1, Karabük’ü 3-1 mağlup etmişti. Dün aynı zamanda bu statta ilk derbi maçına çıkan Kara Kartal, G.Saray’la berabere kalarak yeni evinde ilk defa puan kaybıyla taraftarını üzmüş oldu. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...