Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Likya Yolu Ultra Maratonu başladı

Düzenleyen:
Likya Yolu Ultra Maratonu başladı

SPOR Haberleri

Bu yıl 7. düzenlenen Uluslararası Likya Yolu Ultra Maratonu Muğla'nın Fethiye ilçesinde başladı.

Likya Yolu Ultra Maratonu’nun startı Ölüdeniz’de Likya yolu girişinden verilirken, ilk gün 36,5 kilometrelik Ölüdeniz Sidyma Antik Kenti’ne kadar süren maratona 180 yarışmacı katıldı. Start verildiği anda çığlıklar atan yarışmacılar Ölüdeniz’in muhteşem manzarasında yol aldılar. 7 gün devam edecek çeşitli etapların bulunduğu maratonda 70’a yakın kadın maceraperest yer alıyor. Amerika, Almanya, Hollanda, İngiltere, Rusya, gibi değişik ülkelerden yarışmacıların da katıldığı maratonda son teknolojik takip cihazları kullanılıp yarışmacıların yolunu şaşırıp kaybolmalarının önlenmesi için takibi de yapılıyor. Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibi ve Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri de güvenlik önlemleri aldı.

ORGANİZASYONA KATILIMCI SAYISI HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Organizasyona İzmir’den katılan Aylin Savacı Armador, "Yarışa dördüncü kez katıldığını ve yarıştan çok keyif aldığını bu parkurun muhteşem bir doğası var. Umarım keyifle başlar ve öyle bitiririz." dedi.

Doğayla iç içe bir organizasyonda yeni insanlar tanımanın çok güzel bir duygu olduğunu kaydeden Armador, "Burada çok değişik deneyimler kazanıyoruz. Bunlar da bize bir deneyim olarak geri dönecektir. Herkes farklı bir amaç için burada. Bizi bekleyeni yaşamaya geldik. Bu zorlu parkurda bazen acı çekiyoruz. Bazen de doğal güzelliklerin içerisinde cennette olduğumuzu hissediyoruz" diye konuştu.

Likya Yolu Ultra Maratonu, 1 Ekim’de koşulacak 6. etabıyla Antalya’daki Phaselis Antik Kenti’nde son bulacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...