Schalke'den en kötü sezon başlangıcı

Schalke'den en kötü sezon başlangıcı

SPOR Haberleri

Bundesliga'da Hoffenheim'a 2-1 yenilen Schalke 5. haftada 5. yenilgisini alarak tarihinin en kötü sezon başlangıcına ulaştı.

Alman birinci futbol ligi Bundesliga'da 5'inci hafta pazar günü yapılan iki karşılaşmayla tamamlandı. Günün ilk maçında Hoffenheim Schalke'yi 2-1 yendi. Beşinci haftanın son karşılaşmasında Köln ve Leipzig 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı.
29 bin 288 kişinin izlediği Wirsol Rhein-Neckar Arena'daki mücadelede Hoffenheim geriye düştüğü Schalke karşısında sahadan 2-1 galip ayrıldı. Konuk takım henüz 4'üncü dakikada Eric Maxim Choupo-Moting'in golüyle 1-0 öne geçti. Ancak ev sahibi daha ilk yarıda skoru lehine çevirmeyi başardı. 17'nci dakikada Hırvat Andrej Kramaric kafa golüyle Hoffenheim'a beraberliği getirdi. 41'inci dakikada Kerem Demirbay'ın şık pasını Schalke ağlarına gönderen Lukas Rupp ev sahibi takımı öne geçiren golü kaydetti.
İkinci yarıda skoru korumak isteyen Hoffenheim defansa çekilip kontra ataklarla gol aradı. Schalke'nin çabası ise sonucu değiştirmeye yetmedi ve Hoffenheim sahadan 2-1 galip ayrıldı. 

Schalke'den en kötü sezon başlangıcı
Schalke, yeni teknik direktörü Markus Weinzierl yönetiminde beşinci hafta sonunda beşinci mağlubiyetini aldı ve kulüp tarihindeki en kötü sezon başlangıcını yaptı. Mavi-beyazlılar 2010-2011 sezonunun ilk 4 haftasında 4 yenilgi almış ancak beşinci haftada Freiburg karşısında 2-1 galip gelmeyi başarmıştı. O dönemde takımın başında Felix Magath vardı.
Ligin tek puansız takımı olarak puan cetvelinin son sırasında kalan Schalke perşembe günü Avrupa Ligi maçında Avusturya'nın Salzburg takımıyla karşılaşacak. Pazar günkü 6'ncı hafta maçında ise evinde, zorlu bir rakip olan Mönchengladbach'ı konuk edecek. Dört haftalık beraberlik serisinin ardından ilk sezon galibiyetini alarak puanını 7'ye yükselten Hoffenheim ise Ingolstadt'a konuk olacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...