Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

THY Avrupa Ligi 2017 Dörtlü Finali İstanbul'da

Düzenleyen: / Kaynak: AA
THY Avrupa Ligi 2017 Dörtlü Finali İstanbul'da

SPOR Haberleri  / AA

Basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu THY Avrupa Ligi'nde 2017 Dörtlü Final'in İstanbul'da yapılması için resmi imzalar atıldı.

Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlenen, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ile basketbol camiasından çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda, Avrupa Ligi Üst Yöneticisi Jordi Bertomeu ve THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Dörtlü Final'in İstanbul'da yapılması için resmi anlaşmayı imzaladı.

Bakan Kılıç: Türkiye'nin gücünün ne olduğunu ortaya koyuyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin özellikle son 15 yılda spor altyapısında çok farklı bir atılım içerisinde olduğunu söyledi.

THY Avrupa Ligi'nde bu sezon 4 Türk takımının mücadele edeceğini hatırlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"İstanbul'da yapılacak Dörtlü Final'in sonucunda kupa bir Türk takımında kalsın. Türkiye'nin uluslararası camiadaki yerinin algısıyla ilgili günümüzde bazı olumsuz çalışmalar içerisinde olanlar, olumsuz adımlar atmaya çalışanlar oluyor. Türkiye'nin gücünün ne olduğunu bu tip organizasyonlarla ortaya koyuyoruz. Burada takımlarımıza da büyük görevler düşüyor. Tabii ki sportmenlik, centilmenlik olacak ve en iyi olan kazanacak. Ben de 'İnşallah en iyi oynayan bizim takımlarımızdan biri olur.' diyorum."

Bertomeu: En iyi Dörtlü Final'i sunmak istiyoruz

Avrupa Ligi Üst Yöneticisi Jordi Bertomeu ise THY ile yaptıkları iş birliğinden büyük memnuniyet duyduklarını anlattı.

Dörtlü Final'in İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak olmasından gurur duyduklarına işaret eden Bertomeu, "Avrupa Ligi en iyi takımların birbirleriyle mücadele edeceği tarihi bir sezonu yaşayacak. THY ile çalışarak Türkiye'deki taraftarlara Avrupa'nın en iyi basketbolunu sunmak istiyoruz." dedi.

Aycı: Basketbolseverlerin gözü ve kulağı İstanbul'da olacak

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı da organizasyonun İstanbul'da yapılacak olmasından heyecan ve mutluluk duyduklarını dile getirdi.

THY Avrupa Ligi'nde bu sezon 4 Türk takımının mücadele edeceğini hatırlatan Aycı, "Bu önemli uluslararası iş birliğiyle dünyadaki basketbolseverlerin gözü ve kulağı İstanbul'da olacak. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bütün zamanların en güzel Dörtlü Final'ini İstanbul'da yapmak üzere buluşalım." diye konuştu.

THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'i 19-22 Mayıs'ta Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...