Borussia Dortmund 2-2 Real Madrid

Düzenleyen:
Borussia Dortmund 2-2 Real Madrid

SPOR Haberleri

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu 2. maçında Borussia Dortmund ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Signal Iduna Park'ta oynanan mnücadele 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı.

Real Madrid, 17. dakikada Cristiano Ronaldo ile öne geçti. Dortmund, bu gole 43. dakikada Pierre-Emerick Aubameyang skoru eşitledi. Real Madrid'i tekrar öne geçiren golü 68. dakikada Raphael Varane attı. Dortmund, 87. dakikada Andre Schürrle ile skoru eşitledi.

Dortmund'da forma giyen Milli yıldızımız Emre Mor, teknik direktörü Thomas Tuchel yerine 77. dakikada Raphael Guerreiro'nun yerine oyuna dahil oldu. Emre Mor, 77 ve 81. dakikalarda iki kez şansını denedi ancak golü bulamadı.

Bu sonucun ardından Dortmund ve Real Madrid, 4'er puana yükseldi. Grubun 3. maç haftasında Dortmund, Sporting Lisbon ile deplasmanda karşılaşacak. Real Madrid ise sahasında Legia Varşova'yı ağırlayacak.

İLK 11'LER:

Dortmund: Bürki, Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer, Weigl, Gonzalo Castro, Götze, Guerreiro, Dembélé, Aubameyang
Real Madrid: Keylor Navas, Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Danilo, Modric, Kroos, James, Bale, Ronaldo, Benzema

Borussia Dortmund'un Real Madrid'e attığı son altı golün dördü Robert Lewandowski'den, ikisi Marco Reus'tan geldi. Bu gollerin tamamı Signal Iduna Park'ta atıldı. Borussia Dortmund kendi evinde Avrupa kupalarında İspanyol takımlarına karşı oynadığı son dört maçını kazandı ve bu maçlarda en az ikişer gol attı. Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi grup aşamasında oynadığı son dokuz maçın yedisini kazandı ve bu maçların sadece birinde gol atamadı.

ALMAN TAKIMLARI EVLERİNDE MUTLU
İstatistiklere yansıyan verilere göre, Alman takımları kendi evlerinde İspanyol takımları ile karşılaştıkları maçların 78'ni kazandı. 38 karşılaşmayı beraberlik ile tamamlayan Almanlar, İspanyol takımlarına 46 kez mağlup oldu. Dortmund, evinde 7 kez karşılaştığı Real Madrid'i 3 kez mağlup etti. Maçların ikisi beraberlik ile sonuçlanırken birisinden mağlubiyet çıktı. Dortmund evinde karşılaştığı son 3 maçı galibiyetle kapatırken, Real Madrid son 3 maçı 2 galibiyet bir beraberlik ile tamamladı. Aynı zamanda Dortmund, Bundesliga'da sahasında oynamış olduğu karşılaşmalardaki yenilmezlik serisini 24 maça çıkardı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...