Ne yaptın Kartal?

Düzenleyen:
Ne yaptın Kartal?

SPOR Haberleri

Quaresma’nın nefis frikik golüyle öne geçen siyah-beyazlılar Tsygankov’un sayısına engel olamadı. Kazanması durumunda grupta büyük avantaj yakalayacak olan Güneş’in takımı tek puanla yetindi

Murad TAMER

Beşiktaş sahasında Dinamo Kiev’le 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi’nde hiç hesaba katmadığı 2 puanı kaybetti: 1-1. Şenol Güneş 2-2 biten G.Saray maçından farklı olarak 4 isme ilk 11’de şans verdi. Cenk, Olcay, İnler ve Gönül’ün yerine Aboubakar, Tolgay, Beck ve Adriano görev aldı. Benfica’yı 90’da vuran, G.Saray maçında ikinci yarı oyuna giren Talisca bu defa ilk 11’deydi. Kartal maça baskılı başlayamadı. Pas hataları can sıkıyordu ama Q7 dakika 29’u gösterdiğinde serbest vuruştan topu 90’a astı. Golden sonra rahat top çeviren siyah-beyazlılar, rakibi kalesine yaklaştırmadan soyunma odasına önde girdi.

18’lik Tsygankov eşitledi

İkinci yarıya baskılı başlayan Beşiktaş, Talisca ve Q7 ile fırsatları harcadı. Hiç hesapta yokken 62’de oyuna giren 18 yaşındaki Tsygankov skoru eşitledi. Golde boşa çıkan Fabri’nin hatası büyüktü. Ardından sahada gezinen Adriano’nun yerine Cenk girdi. Dinamo Kiev eşitlikten sonra daha baskılı, Beşiktaş çok etkisizdi. 77’de Tolgay-İnler, 85’te Aboubakar-Frei değişiklikleri de işe yaramadı. Yarmalenko 87’de karşı karşıya pozisyonda Fabri’ye takıldı. Sonuç olarak temsilcimiz ‘en zayıf halka’ olarak görülen Dinamo Kiev’e evinde puan verdi: 1-1.

Yine frikik yine gol bu kez Q7

Siyah-beyazlılar nasıl başladıysa öyle gidiyor… İlk maçında Portekiz ekibi Benfica’ya konuk olan temsilcimiz, uzatmalarda Talisca’nın frikik golüyle beraberliği sağlamıştı. Kiev mücadelesinde de golün akibeti değişmedi… Yine bir duran toptu ve bu kez topun başında Quaresma vardı. Portekizli harika bir vuruşla ağları havalandırdı ve bu gol Şampiyonlar Ligi’nde Vodafone Arena’da atılan ilk gol olarak tarihe geçti. Avrupa Kupaları’nda 9 gole ulaşan Portekizli “Galibiyet bizim hakkımızdı. Bir anlık hatadan golü kalemizde gördük. Gol için mutluyum ama skor için değil” dedi.

Ortayı boş bıraktık

Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş’in orta sahada Atiba ile beraber ön liberoda oynattığı Tolgay Arslan hatalarını anlattı: “İyi başladık öne de geçtik. Belki bir gol daha atabilirdik. Talisca ve Quaresma ile pozisyonlarımız vardı. Sonra kopmaya başladık. Atiba ve benim için zor geçti. Çünkü adamlar 3 orta saha ile oynadı. İkinci yarıda rakibe alan verdik ve onlar da iyi kullandı. Oyun olarak kimseden korkmadığımızı gösterdik. Bu maçı iyi analiz edip hatalarımızı görmeliyiz. Şampiyonlar Ligi’nde yüzde 95 ile oynamak yetmeyebiliyor.”

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...