TFF ve kulüpler, yayın ihalesi için toplandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TFF ve kulüpler, yayın ihalesi için toplandı

SPOR Haberleri  / AA

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Demirören, Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın ihalesiyle ilgili değerlendirmede bulunmak üzere kulüp temsilcileriyle bir araya geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın ihalesiyle ilgili değerlendirmede bulunmak üzere kulüp temsilcileriyle bir araya geldi.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Demirören, ihale için 5'i Türk 1'i Avrupalı olmak üzere 6 firmanın müracaat ettiğini belirterek, "Kulüpler Birliği Vakfı ile bir ihale komisyonu kurduk. Komisyonla beraber tüm firmalarla tek tek görüştük. UEFA'dan ve İngiltere'den gelen danışmanlarla yeni bir paket sistemi oluşturma çalışmaları yaptık. Bu çalışmalarla ilgili Kulüpler Birliği Vakfı ve tüm kulüplere bilgi verildi. Onların görüşleri alındı." diye konuştu.

Yayınla ilgili hazırladıkları paketlerin değeri artıracağına inandıklarını belirten Demirören, "Teklifin 600 milyon dolar civarında olmasını bekliyoruz. Süre konusunda henüz karar vermedik ama geçmişe bakınca 4+1 gibi duruyor. Buna komisyon olarak karar vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kulüplerin elde edeceği gelirde farklılık olacağını da söyleyen Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı ile iyi niyet anlaşması imzaladıklarını, federasyonun gelirde yüzde 12 olan payını yüzde 4'e düşürdüklerini ve ihale sürecinde yönetim kurulu olarak bu kararı uygulamaya geçireceklerini dile getirdi.

Gümüşdağ: "Premier Lig'deki danışmanlarla çalışıyoruz"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da ihale ile ilgili uzun bir süredir çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "İhaleye ne şekilde katkı sağlayabiliriz, diye çalışma başlattık. Premier Lig'deki önemli futbol adamlarıyla, danışmanlarla anlaşma imzaladık. Bir yıldır bunlarla çalışıyoruz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...