'120 milyon TL faiz ödemem'

Düzenleyen:
'120 milyon TL faiz ödemem'

SPOR Haberleri

G.Saray Başkanı, “Florya ve Riva en üst seviyede değerlendirilecek. 8 sene sonraya işin götürülmesi çok zor. Mali bağımsızlık şart” ifadelerini kullandı

Burhan Can TERZİ

G.Saray Başkanı Dursun Özbek dün basının karşısına geçti. Özbek’in 2 saati aşkın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:  “Amacım Galatasaray’ın menfaatlerini korumak. Bu Galatasaray’ın mali bağımsızlık projesidir. Bunu herkes böyle anlasın. Galatasaray’ın kazandığı bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Riva ve Florya ayrı ayrı değerlendirilemez. Bu bir paket proje. Aksi olamaz, anlaşma da böyle. Florya’nın bugünkü değeri belli. Havaalanı kalkarsa ne olur? Buraya kuleler dikilecek diyorlar. İstanbul’un farklı imar planları var. Arsalar bunlara göre değerlendirilir. Emlak Konut neticede kamu kuruluşu. Bugünkü sorunlarımı 8 sene sonraya erteleme mümkün değil. Senede 120 milyon TL daha faiz ödeyemem. Galatasaraylılar müsterih olmalı. Galatasaray’ın arazileri, elinde bulunan değerler en üst seviyede değerlendirilecektir.”

Değerlendirmek zorundayız

“Galatasaray’ın 1.5 milyar liraya varan borç yükünün altındadır. 230 milyon dolar banka ve finans kuruluşlarına, geri kalan kısımları taahhütlerdir. Eldeki gayrimenkuller değerlendirmek zorunda. En canlı örnek Mecidiyeköy’deki otel inşaatı. Arsa olarak 20 milyon dolarlık bir değere sahip alan 10 milyon dolar harcanınca 85 milyon dolara çıktı. Riva ve Florya için de bu mantıkla ilerliyoruz. Günü kurtarma mantığında değiliz. Mantık bu olsa, arsayı satardık, hazır para girdisi sağlardık. Günlük sorunumuzu çözerdik.”Özbek ayrıca, kulübün önde gelen isimlerinden İnan Kıraç'ın bu projelere yönelik olumsuz görüşü olduğunun hatırlatılması üzerine, "Kendi kulağımla duymadığım sürece, İnan ağabeyin böyle bir düşüncesi olduğuna inanmıyorum." sözleriyle konuşmasını tamamladı..

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...