Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Spor şakalarıyla güzel...

Düzenleyen: / Kaynak: Murad Tamer / Türkiye Gazetesi
Spor şakalarıyla güzel...

SPOR Haberleri  / Murad Tamer / Türkiye Gazetesi

Spor tarihinin son yıllarında zeka ürünü unutulmaz şakalar yapıldı. Onlardan bir demet derledik, hafta sonunuzu renklendirmek için…

BİLİŞİM UZMANI TRANSFER OLARAK TANITILDI

Spor şakalarıyla güzel...
Nba yıldızı zannetiler!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile Belediyespor Basketbol Şubesi Başkanı Güven Güzelbey, takım oyuncularına komedi filmlerini aratmayacak cinsten bir şaka yaptı. Bilişim uzmanı olarak getirilen 2 metre boyundaki Benjamin Gaskins, oyunculara 'NBA'den transfer' olarak tanıtıldı. Hatta Gaskins antrenmana katıldı. Takıma hemen uyum sağlamış görünen Gaskins hakkındaki gerçek açıklanınca oyuncular düştükleri duruma kendileri de güldü.

GAZETECİLERİ BİLE İNANDIRDILAR
Lyon değil Eyüp Şafakspor

Şaka programı sunan Çetin Çiftçioğlu 2001'de Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Lyon'un İstanbul'a gelişini görüntülemek isteyen medya mensuplarını faka bastırmıştı. Havalimanında Lyon'u bekleyen basının karşısına Eyüp Şafakspor'un oyuncuları ve şaka için kiralanan bir kaç siyahi oyuncu çıkarıldı. Üstelik gazeteciler sahte Lyon'lu oyuncuları görüntülemek için birbirleriyle yarışmıştı. UEFA bu olaydan dolayı programın yayınlandığı kanalı maç günü Fenerbahçe Stadı'na almamıştı.

SKY SPORT 1 NİSAN'DA KANDIRDI
Spor şakalarıyla güzel...
Burak Yılmaz Real Madrid'de!

İngilizlerin ünlü medya kuruluşu Sky Sports ‘son dakika’ haberinde Galatasaray'ın milli golcüsü Burak Yılmaz'ın Real Madrid'e transfer olduğunu duyurmuştu. Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun Burak Yılmaz'la ilgili değerlendirmelerinin yer aldığı haberde, ünlü kulübün Burak için 23 milyon sterlin bonservis bedeli ödeyeceği öne sürülmüştü. Sky'ın yaptığı bu haber 1 Nisan şakasından başka bir şey değildi!

KASIMPAŞALI OYUNCULAR GÜLDÜRDÜ
Top diye yumurta attılar

Kasımpaşalı futbolcular kulüp personeline kolay kolay unutamayacağı bir şaka yapmıştı. Kasımpaşalı futbolcu pinpon topları atarak personelin toplara kafayla vurmasını sağlıyordu. Duruma alışan 'şanssız' kişi son gelen yumurtayı da top zannedince olanlar oldu. Kafasında kırılan yumurtanın ardından neye uğradığını şaşıran ‘yaşlı başlı’ personelin durumu karşısında futbolcular gülme krizine girmişti.

BENTEKE'NİN MENAJERİNE TELEFON ŞAKASI
Spor şakalarıyla güzel...
'Alo ben Brendan Rodgers'


Bir Aston Villa taraftarı, takımdan ayrılması gündemde olan Benteke'nin menajerini arayarak telefon şakası yapmıştı. Aston Villa'da forma giyen Benteke'nin o dönem Liverpool'a transfer olabileceği şeklinde dedikodular yankılanıyordu. Golcü oyuncunun menajeri Kismit Eris'i arayan taraftar, kendisini Liverpool Teknik Direktörü Brendan Rodgers olarak tanıttı. Taraftara inanan Eris, Benteke'nin Aston Villa'dan ayrılması için bütün yasal haklarını kullanacağını söylemişti.

FUTBOLCULAR UÇAKTAN İNDİRİLDİ
Spor şakalarıyla güzel...
Bomba ihbarı gözaltı getirdi

Bir tarihte Spor Toto 3. Lig takımlarından 24 Erzincanspor'un 3 futbolcusu, uçakta "bomba" şakasının faturasını ağır ödedi. Futbolcular Uğur Uğur, Ömer Çetinbaş ve Said Can Açıkalın'ın "Arkadaşımızın üzerinde bomba var" şeklinde şaka yaptığı hostes durumu pilota bildirdi. Bunun üzerine sivil havacılık kuralları gereği durumun alandaki görevlilere aktarılmasının ardından uçağa gelen emniyet güçleri 3 futbolcuyu gözaltına almıştı.

TEKME TOKAT DÖVDÜLER
Spor şakalarıyla güzel...
Melo şakayı kaldırmadı


ABD'de 2014 yılında eski futbolcu Coşkun Birdal ve arkadaşı Ayhan Erdoğan, Felipe Melo'yu görünce dayanamayarak şaka yapmak istemişti. Kendisine "Şampiyon Fenerbahçe” yazılı kâğıt gösterilmesine sinirlenen G.Saray'ın eski yıldızı, bir anda çılgına döner ve ortalık karışır. Tekmeler, yumruklar havada uçuşurken, restorandaki müşteriler bağrışmaya başlar. Birdal ve Erdoğan saldırıya uğradıklarını belirtip polis çağırır. Polisin müdahalesinin ardından olaylar yatışmıştı.

HOCANIN TAKTİĞİ DEĞİŞTİRİLİR Mİ?
Spor şakalarıyla güzel...
Şaka yapınca kovuldu!

2008 yılında dönemin ünlü futbolcularından Helguera yaptığı şakanın bedelini ağır ödedi. Teknik Direktör Unai Emery ile problemler yaşayan Helguera hocasının taktik tahtasına yazdıklarını değiştirdi. Helguera'nın bu şakasına Emery çok sinirlenince ipler koptu. Valencia ile 2 yıl daha kontratı bulunan Ivan Helguera'nın sözleşmesi feshedildi. Helguera sözleşmesinin sona erdirilmesinin ardından "Bu yaşadığıma inanamıyorum" demişti.

BEŞİKTAŞLI TARAFTARLARIN OLAY PANKARTI
Spor şakalarıyla güzel...
"Korkak tavuk Ortega"

2002-2003 sezonunda Kadıköy'de oynanan ve Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlanan maçta siyah-beyazlı taraftarlar unutulmaz bir şakaya imza atmıştı. Fenerbahçe tribünlerinde açılan “Cobarde Gallina Ortega” pankartını (altında küçük boyutlarla Türkçe olarak 'Cesur Yürek Ortega' yazıyordu). Beşiktaşlı taraftarların getirdiği pankarttaki büyük boyutlarda olan yazının gerçek anlamının ise "Korkak Tavuk Ortega" olduğu ortaya çıkınca olay günlerce konuşulmuştu.

YÖNETMEN KOLTUĞUNDA DAVID LUIZ
Spor şakalarıyla güzel...
Di Maria'yı kelepçelediler

2010 Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla Real Madrid'e transfer olan Arjantinli yıldız Di Maria'ya unutulmaz bir kamera şakası yapılmıştı. Portekiz'de bulunduğu dönemde çekilen kamera şakasında arabasıyla bir kadına çarptığı gerekçesiyle oyuncuya polisler kelepçe taktı. Korku dolu anlar yaşayan Di Maria'nın polise yalvardığı anlar gülme krizine yol açmıştı. Şakanın arkasındaki isim ise Di Maria'nın o dönemki takım arkadaşı David Luiz'di...

5 MİLYON STERLİN VE A.VİLLA'YI İSTEDİ!
Spor şakalarıyla güzel...
Vay Eriksson vay!


İngiliz News Of The World gazetesi, İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Sven-Goran Eriksson’u fena faka bastırmıştı. Gazetenin muhabirleri kendilerini zengin Arap şeyhleri olarak tanıttılar. Transfer görüşmesinde yıllık 5 milyon Sterlin ücret isteyen Eriksson, "Bana Aston Villa’yı satın alın, Real Madrid’den Beckham’ı da getiririm. Siz istediğimi yapın, Beckham yarın bile gelebilir" demişti. O dönem İngiltere Milli Takımı'nı çalıştıran Eriksson bu şakanın ardından futbol dünyasından adeta kayboldu.

YAVUZ SEÇKİN'DEN FATİH TERİM ŞAKASI
Toroğlu ve Çakar'ın ödü koptu


Yavuz Seçkin telefon şakalarından birini televizyon programında Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar'a yaptı. Canlı yayında Fatih Terim taklidiyle iki eski hakemi eleştiren Yavuz Seçkin’in başarılı performansı karşısında Toroğlu ve Çakar'ın soğuk terler döktüğü gözlenmişti. Sona doğru Yavuz Seçkin'in "İtalyanların bir atasözü var. Uno momento sacramento çimento" demesi üzerine önce şaşıran Toroğlu ve Çakar, ardından şaka olduğunu anlayınca son derece rahatlamışlardı.

REAL MADRİD'DEN F.BAHÇE'YE TEBRİK (!)
Spor şakalarıyla güzel...
Kulüp bile inandı!


Galatasaraylı taraftarların, Real Madrid adına Fenerbahçe'ye gönderdiği faks gündeme bomba gibi düşmüştü. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne, Real Madrid Başkanı Fiorentino Peres ismiyle tebrik faksı çekmişti. İşin komik tarafı ise Fenerbahçe'nin resmi web sitesinde ve FB TV'de de bu faks paylaşıldı. Yazının Galatasaray taraftarlarının yolladığı daha sonra anlaşılınca twitter yıkılmış, günlerce konunun geyikleri yapılmıştı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Murad Tamer / Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...