HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Manchester United-Fenerbahçe maçı İngiliz basınında

Düzenleyen: /
Manchester United-Fenerbahçe maçı İngiliz basınında
Manchester, Fenerbahçe, İngiltere, Uefa Avrupa Ligi, Haber

SPOR Haberleri

UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Manchester United-Fenerbahçe maçını değerlendiren İngiliz basını, iki gol atan Paul Pogba'yı ve penaltı atışlarını Rooney'nin kullanmamasını öne çıkardı.

UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan ve ev sahibi ekibin 4-1 kazandığı Manchester United-Fenerbahçe maçını değerlendiren İngiliz basını, iki gol atan Paul Pogba'yı ve penaltı atışlarını Rooney'nin kullanmamasını öne çıkardı. "Rooney spot ışıkları altında parlarken Manhcester United kazandı" başlığını atan The Times gazetesi, maçta üç dakika içinde Fransız hakemin iki kez penaltı noktasını gösterdiğini ancak takım kaptanı ve golcü futbolcu Rooney'nin atışları kullanmadığına dikkati çekti.

İngiliz futbolcunun iki penaltı atışını da gole çevirmesi halinde Ruud van Nistelrooy'a ait Avrupa kupalarında en fazla gol atan futbolcu rekorunu 39 golle kıracağını ve kulüp tarihinde en fazla gol atan Bobby Charlton'ın rekorunu (249) egale etmesine bir gol kalacağını hatırlatan gazete, 30 yaşındaki futbolcunun taraftarların isteğine rağmen penaltı noktasına gitmediği, takım arkadaşları Pogba ve Martial'ın güven kazanmaları için böyle davrandığı yorumunda bulundu.

Manchester United'ın ilk yarım saatlik bölümde pozisyon bulamadığını ancak penaltı kararlarının maçın gidişatını değiştirdiğini belirten gazete, Damien'in iyi bir performans sergilediğini ancak bunda Fenerbahçe'nin kötü oyununun da etkili olduğunu kaydetti.

Sarı-lacivertli takımın Robin van Persie'nin golüyle teselli bulduğunu aktaran The Times, 522 gün sonra Old Trafford'da yeniden sahaya çıkan Hollandalı futbolcunun maçın başında ismi anons edildiğinde ve gol sonrasında tribünler tarafından alkışlandığı bilgisini paylaştı.

90 milyon sterlin bonservis bedeliyle dünya futbol tarihinin en pahalı transferi olan Pogba'nın 20 metreden yaklaşık 100 kilometrelik hızla attığı üçüncü golün fotoğrafını sayfalarına taşıyan gazete, Fransız futbolcunun 2014 yılının kasım ayından bu yana ilk kez aynı maçta iki gol attığını yazdı.

"Manchester United'ın ihtiyacı olan galibiyetti"
The Guardian, Manchester ekibinin Liverpool ve Chelsea maçları arasında ihtiyacı olan bir galibiyet aldığı yorumunu yaptı.

Robin van Persie'nin yeteneğini maçın son bölümlerinde hatırlatmasına karşın sarı-lacivertli ekibin Manchester United'ı zorlamayacak bir performans ortaya koyarak rakibinin işini kolaylaştırdığını belirten Times, maçın en keyif veren anının bitime dakikalar kala Robin van Persie'nin gol atması ve tribünlerle kurduğu iletişim olduğunu ifade etti.

Pogba'nın üçüncü golünün şıklığına değinen ve ilk yarının bu golle 3-0 sona ermesinin ev sahibi takıma galibiyeti daha kolay getirdiğini dile getiren Daily Mail, Pogba'nın golleri sonrasında teknik direktör Jose Mourinho'nun sevincini dışa vurduğunu, 90 milyon sterlinlik bonservis bedeliyle gelen ancak sezon başından bu yana ortaya koyduğu performansı eleştirilen Fransız futbolcunun rahatladığı değerlendirmesinde bulundu.

Gazete, Rooney'nin penaltıyı Pogba'ya bırakması ve Fransız yıldızın sorumluluk almasının Portekizli teknik adamı mutlu ettiğini savundu.

"Pogba'nın günü" başlığını atan The Sun, yüksek bonservis bedeli nedeniyle sürekli gündemde tutulan Pogba'nın attığı iki golle Mourinho'nun gözüne girdiğini yazdı. Fransız futbolcunun güvenini yeniden kazanabileceği bir maça ihtiyacı olduğunu ve bu şansı Fenerbahçe karşısında yakaladığını belirten gazete, Fenerbahçe'nin zayıf futbolunun da bunda etkili olduğunun unutulmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Robin van Persie'nin golü sonrasında taraftarlardan alkış aldığını belirten gazete, o ana kadar Hollandalı futbolcunun sahada varlığının fark edilmediğini ileri sürdü.

Rooney'nin penaltıları neden kullanmadığını manşetten soran Daily Mirror, Paul Pogba'nın kulüpteki tahtını kaybetmek üzere olan Rooney'nin yerine geçemeye hazır olduğunu aktardı. Gazete, 72 bin kişilik Old Trafford Stadı'nı dolduran taraftarların Robin van Persie'yi kahraman gibi karşıladığını ifade etti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...