Napoli kahramanı Beşiktaş ligde Antalyaspor'u da geçti

Düzenleyen:
Napoli kahramanı Beşiktaş ligde Antalyaspor'u da geçti

SPOR Haberleri

Aboubakar nefis bir gol attı, bir de attırdı... Talisca iki golle yıldızlaştı... Siyah-beyazlılar G.Saray’a 3, bir maçı eksik F.Bahçe’ye 11 puan fark attı.

Uğur AKTAN

Napoli fatihi Beşiktaş, ilk yarısında çok da iyi bir futbol sergilemediği maçta Antalyaspor’u Aboubakar ve Talisca’nın (2) golleriyle 3-0 mağlup etti. Antalyaspor’un İstanbul’a gelen Anadolu takımlarının birçoğunun aksine açık bir futbol sergilediği karşılaşmada ilk ciddi atak 11. dakikada Rıza Çalımbay’ın takımından geldi. Celustka’nın sağdan sürüklediği atakta Motta gole yaklaştı ama vuruşunda Fabri başarılıydı. İspanyol kaleci 31’de savunmanın arkasına atılan derinlemesine pası uzaklaştırmayı başaramayınca Charles gole yaklaştı ama Brezilyalının vuruşu kaleyi bulmadı. Beşiktaş’ın imdadına yetişen gol 45+1’de geldi. 

Talisca sahne aldı

Orta alanda kazanılan topla iyi hareketlenen Aboubakar ceza sahasına girerken sert vurdu, yan direğe de çarpan top filelerle buluştu: 1-0. Soyunma odasına gidilirken, golden önce faul olduğu yönünde itirazda bulunan Antalyalı Diego kırmızı kart gördü. 60’ta Aboubakar ile ikinci gole yaklaşsa da Kamerunlu oyuncunun yakın mesafeden yaptığı vuruş golle sonuçlanmadı. 72’de Quaresma sağ kanattan ortaladı, ceza sahasına iyi bir koşu yapan Talisca düzgün bir kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı: 2-0. 90’da Aboubakar’ın pasıyla yeniden sahneye çıkan Talisca yakın mesafeden yaptığı vuruşla maçın skorunu ilan etti: 3-0.

"Havaya girmeye gerek yok"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının Antalyaspor’u 3-0 yendiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kazanmaları gereken bir karşılaşmayı iyi sonuçlandırdıklarını belirterek, “Şu ana kadar aldığımız sonuçlarla havaya girmenin anlamı yok. Kötü sonuçlarla da etkilenmenin anlamı bulunmuyor” dedi. Karşılaşmanın hakemlerini eleştiren Rıza Çalımbay’ın sözlerinin hatırlatılması üzerine Güneş, “Rıza bunu çok yapıyor. Hem alttan alıyor, hem de sitem ediyor. Maçı bir daha izlesin. Hakem nasıl maç yönetti görsün” ifadelerini kullandı.

Talisca asistleri övdü

Beşiktaş’ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca, iki gol attığı maçın ardından, “Rakip çok defansif oynadı. Bu kapalı oyuna rağmen iyi bir futbolla galibiyeti aldık. Bana yapılan iki asist de çok güzeldi. İki gol atma şansına eriştiğim için çok mutluyum. Takım arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Arena'da şimşek çaktı

45+1’deki Aboubakar’ın golünde saha karıştı. Antalyasporlu futbolcular golün öncesinde Tosic’in Charles’a faul yaptığı gerekçesiyle hakem Barış Şimşek’in etrafını sardı. İtirazlar sonrası Antalya’dan Diego kırmızı, Eto’o ve Deniz Kadah sarı kart görürken yardımcı antrenör Bülent Albayrak tribüne gönderildi. 

Çalımbay’dan sitem

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay maçın ardından hakemi eleştirdi. Tecrübeli çalıştırıcı basın toplantısında hakem için, “Büyük maçları korkak değil, cesaretli hakemler yönetmeli. Geçen sezon da çok çektim hakemlerden. Bugün maçın skorunu hakem belirledi. 10 kişi kalmamamız gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...