HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Trabzon yenilgisi sonrası hedefte Riekerink var

Düzenleyen: /
Trabzon yenilgisi sonrası hedefte Riekerink var
Galatasaray, Haber

SPOR Haberleri

Galatasaray Teknik Direktörü, mağlup durumdayken üretici oyuncular Sneijder ve Selçuk’u kenara alması başta olmak üzere birçok hamlesiyle topa tutuldu. Sonuç: Oyunu okumada sıfır.

Burhan Can TERZİ

Hollandalı Teknik Direktör Jan Olde Riekerink yönetiminde, geçen yılın kötü hatıralarını silip, sezonun ilk 7 haftalık bölümünde pozitif hava yakalayan Galatasaray, önceki akşam TT Arena’da büyük şok yaşadı. 40 bini aşkın taraftar takımlarının Trabzonspor’a karşı muhteşem futbol ve gollerle şov yapmasını beklerken sarı-kırmızılılar rakibine mağlup oldu. Galatasaray’ın aldığı yenilginin faturası ise Teknik Direktör Riekerink’e kesildi. Futbol otoritelerinin yanı sıra camiadan tecrübeli çalıştırıcının oyunu iyi okuyamadığı yönünde eleştiriler yüksek sesle dillendirilmeye başladı. Riekerink’e eleştiriler aslında kadro açıklandığında başlamıştı. Sneijder’e maç öncesi “11’desin” denilmişti ancak yüzde yüz hazır olmayan Podolski ve Cavanda’nın aynı çizgide oynatılması bir hayli tepki topladı ve “Adaletsiz” olduğunu iddia edenler bile çıktı.

Üretici oyuncular çıkarıldı

Karşılaşma içinde ise sarı-kırmızılılar golü yedikten sonra Riekerink’in müdahaleleri tepkileri daha da artırdı. Önce 4-2-3-1’den 4-4-2’ye dönen karşılaşmanın son bölümünde ise savunmayı 3’leyip oyun düzenini altüst eden Riekerink’in yaptığı oyuncu değişiklikleri ise “Facia” olarak yorumlandı. Karşılaşmada mağlup durumdayken G.Saray en üretici isimleri Sneijder ile Selçuk’un kenara alınması sarı-kırmızılıların hücum trafiğini olumsuz anlamda etkiledi. Duran toplarda da usta olan iki futbolcunun her an tehlike oluşturabilecek özelliklerde olması göz önünde bulundurularak Selçuk ile Sneijder’in oyundan çıkarılması tek kelimeyle “Anlamsız” olarak nitelendirildi. Riekerink’in özellikle Beşiktaş ve G.Birliği maçlarında yaptığı değişiklikler de çok eleştirilmişti. 

Hamit isyanda

Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu Hamit Altıntop, dün kadroya alınmayınca çok sinirlendi. Şu an fiziksel olarak üst seviyeye çıkan Hamit’in “Futbolum beğenilmeyebilir ama hazır olmayan adamlar kadrodayken benim alınmamam yanlış” diyerek söylendiği öğrenildi. 

Bir var bir yok

Beşiktaş-G.Saray: 2-2
Galatasaray maçın ilk yarısında doğruları yaptı ve Beşiktaş’ın hareket alanlarını kapatarak rakibini oynatmadı. G.Saray devre arasına 2-0 önde girdi ama ikinci yarıda oyunu tutamadı ve maç berabere bitti.  
G.Saray-Antalya: 3-1
Maça çok baskılı başlansa da ilk yarıda özellikle Antalya’nın golünden sonra organizasyonda sıkıntılar yaşanmıştı. İkinci yarı Poldi’nin girişi ve sistem değişikliği işe yaramış Cimbom 2 farklı kazanmıştı.
G.birliği-G.Saray: 0-1
Sakat Wesley Sneijder’in yokluğunda ilk 5 dakika maça ısınamayan G.Saray kısa süreli şoktan kurtulup, peşinden golü buldu. İlk yarı ikinci gol de arandı. Ama devreyle birlikte sadece Gençlerbirliği seyredildi.
G.Saray-Trabzon: 0-1 
Trabzon karşısında kötü bir ilk yarı oynandı. Riskler alınsa da pozisyon üretmekte zorlanıldı. İkinci yarıda baskı kurup, set hücumları gerçekleştirildi. Fakat bu defa skora bulunamadı. Tek devre saldırmak yetmedi. 

İşte yol haritası

Galatasaray’da Başkan Dursun Özbek,  Riva ve Florya arazileri için Emlak Konut ile 29 Haziran’da yaptığı ön protokolün resmiyete geçmesi için genel kuruldan yetkiyi aldı. Özbek, proje sonunda 500 milyon dolar gelir elde edileceğini ve G.Saray’ın tüm borçlarından kurtulacağını her fırsatta söyledi. Yetkiyi alan Özbek bundan sonra hangi yol haritasını izleyecek. Başkan Özbek divan toplantısında kafasında iki plan olduğunu belirtmişti. Özbek ilk planını “Riva ve Florya arazileri üzerinde 250 milyon dolara varan ipotek var. Öncelikle bu ipoteğin kalkması lazım. Denizbank ile konuştum. Bu arsa üzerinde olan ipoteğimizi kaldırmalısınız yeni sözleşme temlik olarak kullanılabilir” sözleriyle açıklamıştı.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...