HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Derbi öncesi taraftar dernek başkanları bir arada

Düzenleyen: /
Derbi öncesi taraftar dernek başkanları bir arada
Elazığspor, Malatyaspor, Haber

SPOR Haberleri

Cumartesi günü oynanacak Elazığspor Malatyaspor derbisi öncesi iki takımın taraftar dernek başkanı bir araya geldi.

Elazığspor’un ev sahipliğinde hafta sonu Atatürk Stadı’nda oynanacak maç öncesi her iki ilin taraftar temsilcileri Malatya’da bir araya geldi. Anadolu spor gazetecileri ve Malatyaspor Taraftarlar Derneği’nin organizasyonuyla yan yana gelen Elazığ Narkoz Taraftarlar Derneği Başkanı Mücahit Biçer ve yöneticileri oynanacak derbi öncesi hem kendi camialarına hem de Türk futbol kamuoyuna önemli mesajlar verdi. 

“Eskiye sünger çekip, kol kola yürümeliyiz” 
Cumartesi oynanacak maçta misafir olmadan Elazığlıları Malatya’da misafir ettiklerini belirten Malatyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Murat Soysal, “Elazığ’da oynayacağımız maç her iki şehir ve her iki takım açısından oldukça önemli. Yıllar sonra aynı statta olacağız ve yasaklara da son vermiş olacağız. Tabii bu 10 yıllık yasakları kaldırmak çok önemli bir sürecin eseri. Önce Kömürhan buluşmasını yaptık, daha sonra Elazığ’a hain saldırı sonrası kan vermeye gittik. Elazığ kamuoyu da tüm bu birlikteliğimize sahip çıktı ve sayın bakanımız ile her iki ilin mülki amirleri sayesinde bu yasak sona erdi. Şimdi her iki şehrin taraftarına düşen eskiye sünger çekip, açılan bu yeni barış ve huzur dolu yolda, tüm Türkiye’nin tam da daha fazla ihtiyacı olduğu şu dönemde kol kola kardeşçe yürümesidir. Mücahit başkan ve ekibini buraya davet ettik maçla ilgili detayları konuştuk. 1000 civarında Malatyalı ile Elazığ’da olacağız. Sadece 1 kişinin burnunun kanaması bile en büyük şampiyonluktan daha kıymetlidir. Bu çağrımıza tüm spor kamuoyunun destek olması gerekir” diye konuştu. 

“Niçin tribünde kavgalar yaşanmış bugün kimse bilmiyor” 
Elazığ’dan nazik bir davet üzerine Malatya’ya geldiklerini ifade eden Narkoz Taraftarlar Derneği Başkanı Mücahit Biçer ise geçmişte yaşanan Malatya- Elazığ kavgalarının nedenini bile unuttuklarını söyleyerek, “Yıllarca neden niçin tribünde kavgalar yaşanmış bugün kimse bilmiyor. 17 yaşında bir genç bile hiçbir Elazığ - Malatya derbisi izlememesine rağmen sosyal medyadan bir şeyler yazıyor. Bakın artık 15 Temmuz ile birlikte Türkiye yeni bir döneme girdi. Ülkemiz içeride ve dışarıda bu kadar düşmanla uğraşırken, iki komşu ilin her türlü iç içe geçmiş iki doğunun kalesi şehrin bir biriyle sadece tribünde atışması kime yarar sağlar? Biz şimdi Malatya’dayız çok güzel ağırlanıyoruz çünkü burası da bizim şehrimiz. Hafta sonu Malatyalılar Elazığ’da olacak ben inanıyorum ki misafirperver, ata kültürüne sahip her Elazığlı da Malatyalı dostlarına kucak açacak. Şimdiden iki takıma da camiaya da başarılar diliyorum” dedi. 

Daha sonra taraftar temsilcileri bir birilerine çeşitli hediyeler vererek ortak atkı ve formalarla fotoğraf çektirdi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...