Simit tezgâhından potanın başına

Düzenleyen:
Simit tezgâhından potanın başına

SPOR Haberleri

Bayrampaşa’da doğdu, simit sattı, yıllarca NBA’de ter döktü, TBF’de CEO’luk yaptı, dün yapılan genel kurulla başkanlığa seçildi

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun yeni başkanı genel kurula tek aday olarak giren Hidayet Türkoğlu oldu. Federasyonun olağan genel kurulunda 143 oy kullanıldı. Oyların 30’u geçersiz sayılırken, geçerli 113 oyun tamamını alan Türkoğlu, başkanlık koltuğuna oturdu. Milli basketbolcu 1979’da Bayrampaşa’da doğdu. Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için küçük yaşta çalışmaya başladı. Eminönü’nde simit satan Hidayet, basketboldaki yeteneği sayesinde Özel Çavuşoğlu Koleji’nde burs kazandı. 16 yaşında Efes ile sözleşme imzaladı, dördüncü yılında NBA’de oynamaya karar verdi.

22 yaşında NBA’e gitti

NBA seçmelerinde çok iyi bir performans sergiledi. 16’ncı sıradan Sacramento Kings tarafından seçildi. NBA’de sırasıyla San Antonio Spurs, Orlando Magic, Toronto Raptors ve Phoenix Suns’ta ter döktü. Milli formayı en fazla giyen basketbolcu oldu. 2001’de Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalyayı boynuna taktı. Kasım 2015’te de Basketbol Federasyonu’nda CEO olarak göreve başladı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinde bulunduktan sonra dün Harun Erdenay’ın yerine Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı’na seçildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...