Riekerink: 'En büyük rakibimiz Başakşehir'

Düzenleyen:
Riekerink: 'En büyük rakibimiz Başakşehir'

SPOR Haberleri

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, geride kalan haftaları değerlendirdi. Takımda yüksek kaliteli oyuncular olduğunu dile getiren Hollandalı, Chedjou ve Sneijder için transfer teklifi gelmediğini söyledi. Riekerink şampiyonluk yarışını da değerlendirdi ve şu ana kadar Başakşehir'in çok iyi bir iş çıkardığını vurguladı.

Geride kalan haftaları değerlendirirek sözlerine başlayan Jan Olde Riekerink, "5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldık. Trabzon maçını kaybettik. Bu tip yenilgiler olabilir ama en önemlisi sizin kazanma arzu ve isteğiniz; özellikle kendi sahanızda ofansif oynayıp pozisyona girmeniz. Trabzon maçındaki performanstan dolayı takımımı eleştiremem. Şimdi Adanaspor maçını oynayacağız. Adanaspor ligin yeni ekibi, yeni oyuncuları ve teknik direktörü var. Oradaki tek hedefimiz 3 puan ve onun için oraya gideceğiz." dedi.  

Takımda yüksek kaliteli çok oyuncu olduğunu savunan Hollandalı teknik adam, "Şu zamana kadar iyi bir iş çıkardık. Önemli omlan takımın dengesi. Bazen bireysel yeteneklerin çok çok ön plana çıkması takımın dengesinden geliyor. Seçim ister istemez daha zorlaşıyor. Sakatlıktan gelen oyuncular var. Herkes takım için elinden gelenin en iyisini ya/pıyor. Öyle olunca da bireysel yetenekler ön plana çıkıyor." diye konuştu. 

Kolbein Sighortsson'un kiralandığı dönemden bu yana istenilen katkıyı yapamadığı yorumu ve Chedjou ile Sneijder'a transfer teklifleri gelip gelmediği sorularını da yanıtlayan Riekerink; "Bu durumdan en çok üzgün ve rahatsız olan Kolbein. Bir kulübe geliyorsunuz beklentiler var. İlk geldiğinde iyildi. Bir sakatlık yaşadı. Bu en çok kendini üzüyor. Sağlık ekibimiz geri döndürmek için çalışıyor. Son durumla ilgili olarak da, Kolbein, 1 hafta sonra saha çalışmalarına başlayabilir.

"CHEDJOU VE SNEIJDER İÇİN TEKLİF YOK"
Transfer için hep fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. İhtiyacımız varsa daha önceden hareket edebilmek için sürekli konuşuyoruz. Transfer çalışmaları sürekli var. Sneijder ve Chedjou için bir teklif yok. Benim kulağıma böyle bir şey gelmedi."  ifadelerini kullandı. 

"STOPER MEVKİİ İÇİN SAVAŞ DEVAM EDECEK"
Serdar Aziz'in Dersimspor ile oynanan maçtaki performansıyla ilgili de konuşan Riekerink, "Serdar'ın kupa maçındaki performansından memnunum. Özellikle ilk 20 dakika çok iyi oynadı. Takımda, stoper mevkii için inanılmaz bir mücadele var. O pozisyonda oynamak için 5 oyuncu mücadele ediyor. Hakan sakattı onun yerine Semih oynadı. Her hafta orada oynamak için savaş devam edecek. Serdar'ın da kupa maçında en iyi performansını gösterdiğini söyleyebilirim." açıklamalarını yaptı.  Sneijder'in Adanaspor maçındaki oynama ihtimalinin sorulması üzerine de Riekerink, "Bence ilk 18'de olması iyi bir şans olacaktır." demekle yetindi. 

ÖZELEŞTİRİ: "SON BÖLGEDE BİRAZ DAHA EFEKTİF OLMALIYIZ"
Galatasaray'ın geliştirmek zorundaki mevkisi hangisi sorusuna Hollandalı teknik adam, "Her maçta herkesin en üst seviyede performans göstermesini bekleyemezsiniz. Oyuncularda inişler çıkışlar olabilir. Ama her oyuncumun performansından memnunum. Şimdiye kadar oynadığımız maçlarda takımımız oyunu domine ettiler. Belki son topları daha efektif kullanabiliriz. Bunları arkadaşlarla konuşuyoruz. Her maçı analiz edip bunları oyuncularla paylaşıyoruz. Ancak illa da bir nokta söylemem gerekirse son bölgede bitiricilik konusunda biraz daha efektif olabiliriz" yanıtını verdi. 

"SNEIJDER VE PODOLSKI'DEN ÇOK MEMNUNUM"
"Wesley Sneijder ve Podolski'den çok memnunum." diyen Riekerink, iki yıldız ile ilgili şunları söyledi; " Onları sahaya sürmemizdeki en büyük amaç bireysel performanslarını göstermeleri. Wesley'in pozisyon alması bizim için çok önemli. Çok çalışan birinden daha önemli. Çok yetenekli, kaliteli ve tecrübeli. Maçın skorunu değiştirebilecek bir oyuncu. Onları yargılıyorsak pozisyonlarını iyi oynuyorlar mı, bunlara bakmak lazım. Lukas, 18'de çok tehlikeli bir oyuncu. Podolski topu aldığı zaman 18'in içinde onun kadar tehlikeli olanını görmedim. İkisinden de çok memnunum." 

"WESLEY'LE İLGİLİ YORUMLARA KATILMIYORUM"
Gol sayısındaki azalmaya dikkat çekilen Wesley Sneijder'le, Hollandalı oyuncunun Burak'ın yerine gelen Eren'le henüz istenen uyumu sağlayamadığı yorumuyla ilgili de Jan Olde Riekerink, "Wesley'le ilgili yorumlara katılmıyorum; çünkü belki sayı olarak çok gol atmamış olabilir ama oynadığı maçlarda gol şansı yakaladı. Gol şansı yakalamışsa bir şeyleri doğru yapmış demektir. Önemli olan oralarda bulunmak. Futbolcuların bazı dönemlerinde bazen her vurduğu gol oluyor. Bazen de kaçırabiliyor. Önemli olan o zamanlarda oralarda olmak. En son maçta da çok net bir pozisyonu var. Eren'le bir uyum problemi olduğunu düşünmüyorum. Sakatlıktan kaynaklanan bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Fit olduğunda sahaya çıkıyır ve elinden geleni yapıyor" açıklamalarını yaptı. 

Oynamayı seven bir orta sahaya sahip olduklarını kaydeden Riekerink, "Çift ön libero oynuyoruz ama buradaki iki isim Selçuk da Tolga da oyunu yönlendiren oyuncular. Elimizde Hamit ve Nigel var. Kaliteli ve verdiğimiz konulara saha içinde uymaya çabalayan oyuncular" diye konuştu. 

"ŞAMPİYONLUK YOLUNDAKİ EN BÜYÜK RAKİP..."
Şampiyonluk yarışında rakip olarak kimi gördüğü sorusuna da Hollandalı teknik adam, "Türkiye Ligi, gerçekten mücadele gücü çok yüksek bir lig. Alınan skorlardan bunu görebiliyorsunuz. Bazen farklar maksimum 1 oluyor. Mücadele gücü çok yüksek. Futbolcular için kendilerini geliştirmeleri için güzel bir lig. Kendi takımımda Sinan olsun Bruma olsun, onlar için bunlar çok önemli. Türkiye liginde galip gelmek 3 puan almak kolay değil. Maçları domine ediyoruz, top ayağımızda kalıyor; ama zor bir ligde oynuyoruz. Kupa maçlarında bizim aldığımız bir net skor var. Rize 3 gol attı onun dışında enterasan skorlar alınıyor. Şu andaki şampiyonluk yarışını değerlendirdiğimizde bence Başakşehir geride kalan haftalarda çok iyi bir iş çıkardı. Haftaya onlarla oynayacağız. Beşiktaş yukarıda. Daha önceki basın toplantısında söylemiştim, Fenerbahçe tekrar bir geri dönüş yapacaklardır. Beşiktaş iyi sonuçlar almaya devam edecektir. Bu yarış sona kadar devam edecektir." sözleriyle yanıtladı. 

"İSTENİLEN GALATASARAY..."
Galatasaray Sportif Aş yöneticisi Levent Nazifoğlu'nun daha önceki "Gerçek Galatasaray'ı Trabzonspor maçında göreceksiniz" sözlerinin hatırlatılması ve kendine göre hangi hafta bunun mümkün olacağı sorusu yöneltilen Hollandalı teknik adam, "Dürst olmam gerekirse bilmiyorum. Bunu bir haftaya maletmek doğru olmaz. Futbolda belirli dönemler var ve onu iyi bölmeniz gerekiyor. Galatasaray, oynadığı maçlarda topa daha çok hakim oldu. Belki son bölgede kendimizi daha iyi geliştirirsek istediklerimizi daha iyi yaparız. Umarım bu en kısa zamanda olur. Şu ana kadar ki takımımdan memnunun. Herkes de kendini geliştirmek için daha çok çalışıyor. Ancak spesifik olarak şu hafta istenilen Galatasaray'ı izleyeceksiniz demek doğru olmaz. " açıklamalarını yaptı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...