FIFA 12 puanı sildi, lig tepetaklak oldu

Düzenleyen:
FIFA 12 puanı sildi, lig tepetaklak oldu

SPOR Haberleri

FIFA, Sochaux ve Bilica'ya olan borcu nedeniyle Elazığspor'un 12 puanını sildi. 11. basamakta yer alan takım, bir anda -2 puanla ligin sonuna düştü.

TFF 1. Lig'de 8. hafta sonunda 10 puanla 11. basamakta yer alan Elazığspor'a kritik Yeni Malatyaspor derbisi öncesi oldukça kötü bir haber geldi. Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA tarafından Elazığspor'a verilen -12 puan cezasını kulübe tebliğ etti. Derbi öncesi bu haber takım içinde moralleri alt üst ederken cezayla birlikte -2 puana gerileyen Bordo-Beyazlı ekip, ligin son sırasına yerleşti.

6 PUAN İADE EDİLEBİLİR

Öte yandan 12 puanın altısı Sochaux kulübüne, altısı ise Bilica'ya olan borç nedeniyle silindi. Ancak Bordo-Beyazlı yönetimden alınan bilgilere göre Bilica'yla daha önce yapılan görüşmeler neticesinde anlaşma sağlanırken bunun FIFA nezdinde ispat edilmesiyle 6 puanın iade edilme ihtimali bulunuyor.

ELAZIĞ CAS'A GİDEBİLİR

Ayrıca Elazığspor Kulübü'nün bu cezayı Uluslar arası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıma hakkı da var. Bu doğrultuda Sedat Karataş başkanlığındaki Elazığspor yönetiminin ne tür girişimlerde bulunacağı merak ediliyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...