HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rıdvan Dilmen'den Beşiktaşlı yıldıza eleştiri!

Düzenleyen: /
Rıdvan Dilmen'den Beşiktaşlı yıldıza eleştiri!
Beşiktaş, Rıdvan Dilmen, Haber

SPOR Haberleri

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş-Gençlerbirliği maçının sonunda Ntvspor'da yayınlanan 'Yüzde 100 futbol' programında karşılaşmayı analiz etti.

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ın deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Gençlerbirliği maçını değerlendiren NTV Spor'un ünlü yorumcusu Rıdvan Dilmen, siyah-beyazlı takımın yediği golü yorumlarken çarpıcı ifadeler kullandı.

Rıdvan Dilmen'in açıklamaları şöyle:

"Cenk Tosun birkaç maçtır sallanıyor"

"Aboubakar'ın oyuna girmesi Beşiktaş'a hareketlilik getirdi. Cenk Tosun formsuz. Birkaç maçtır sallanıyor. Savunmayı aşmak için kenarlara inmek gerekirdi. Cenk, Ahmet'in kucağında kaldı. Talisca da geride kaldı. Uzun top oynamak zorunda kaldılar. İkinci yarıda Aboubakar kanattan içeri girdiği için savunmayı dağıtıyor. Bugün orta saha komple kötü oynadı. Tolgay çok pas hatası yaptı. Tolgay çok pas hatası yapınca çekilmez. Beşiktaş'ta 3 kere sol bek değişmesi problem oldu. İki beki bugün hiç etkili olamadı."

"Oyuncuların aklı Napoli'deydi"

"Oyuncuların aklının büyük çoğunluğu Napoli'de olduğu için böyle oldu. Şenol Hoca çok fazla rotasyon yaptı. Aboubakar'ı riske almadı. Aboubakar oynayabilirdi. Daha genç bir oyuncu. Rhodolfo şu an oynayacak kapasitede değil. Toparlanmış gözükmesinin sebebi çok geriye kaçmasıydı. Çok ağır kalmış. Beşiktaşlılar da Napoli maçını düşünüyordu. İlk tokadı yiyince kendilerine geldiler. Gençlerbirliği iki yarıda da aynı oynadı. Gençlerbirliği standardında oynadı. Disiplinli oynamaya çalıştılar. Beşiktaş ikinci yarıda biraz vitesi yükseltti. 3 tane daha gol yaparlardı. Cenk'in düşüncesi güzel ancak kötü pas verdi. Beşiktaş ikinci yarı kendine geldi. Beşiktaş gibi oynadı fakat bir gol atabildi."

"Küfür et daha iyi"

"Fabricio 1 tane çok iyi top çıkardı. Golde kesin hatalı. Kalecinin ayağı iyi olması önemli ama önce eli iyi olacak. Kaleci için cümleye en iyi ayağı diyerek girersen sıkıntıdır. Ayağı da iyi olursa ekmek kadayıfına kaymak olur. Defans oyuncusu kalecinin ayağı iyiyse daha rahat geriye oynar. Rüştü'nün ayağı da iyi değildi. Minimum eliyle 25 maç kurtarmıştır. Gol pozisyonunda hiç birlikte oynayamayan Fabricio ile Rhodolfo çarpıştı. Serdar'ın attığı golde vuruş kolay değil. Kaleci ile savunma arasında uyum çok önemli. Kaleci sol ayaklı olmasına rağmen bazen arkadaşları sağ ayağına atıyorlar. Küfür et daha iyi."

"Atiba yokken kanatlar yok"

"Hakem çok temiz maç yönetti. Sahadaki oyuncular da yardım etti. Atiba, Beşiktaş'ın en iyi hücum oyuncusu. Atağın başlaması için top kazanmak gerekir. Atiba 5 tane gol atmaz, 8 tane asist yapmaz ancak top rakipte fazla kalmaz. Yanındaki oyuncuları ofansif anlamda da rahatlatır. Atiba yokken kanatlar yok. Atiba olsaydı, Talisca bu kadar geri dönmek zorunda kalmazdı. Beşiktaş sürekli hücumda kalır ve sürekli deneyerek golü bulurdu. Atiba, bekleri çıkarıyor ve dinlendiriyor. Beşiktaş'ta Gökhan İnler veya Atiba'dan biri kesinlikle oynamalıdır. Rotasyon rotasyon güzel de yedek kulübesinde bir tane orta saha oyuncu almıyorsun."

"Tolgay Arslan, Zidane çalımı yapıyor"

"Olcay eski gücünde de değil evlendi falan eski formunda değil. Beşiktaş'a geldiğinden beri hiç bu kadar yedek kalmamıştı. Hem mental hem fizik olarak iyi durumda değil. Quaresma çok etkili oynadı. Duran topları da iyi kullandı. Bu kadar eksiğe rağmen, saçma bir kaleci hatasıyla gol yenmesine karşın iyi oynadılar. Beşiktaş son 7-8 dakikada yoruldu. Tolgay'ın bir tane silah çalımı var. Zidane çalımı yapıyor. Topu alırken vücuduyla çalım atıyor ancak sonrasında uzamıyor."

"Son 10 yılda bir Emre Belözoğlu, iki Selçuk İnan"

"Oyunun yönünü değiştirecek pasları son 10 yılda en iyi Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan atıyor. Bir Emre Belözoğlu, iki Selçuk İnan. Atiba, Oğuzhan ve Talisca orta sahası ile oynarsan, Napoli seni paramparça yapar. Ligde bu orta saha ile oynarsın."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...