#}

Şenol Güneş: 'Tuzağa düşmedik'

Düzenleyen:
Şenol Güneş: 'Tuzağa düşmedik'

SPOR Haberleri

“Futbol adına üzgünüm ve taraftardan da özür diliyorum. Fenerbahçe bizi kendi tuzağına düşürmeye çalıştı ama biz düşmedik. Gereğini yaptık. Bu rakibe göre bir stratejiydi!”

Üç kulvarda yoluna devam eden ve yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş’ın teknik direktörü Şenol Güneş hem özür diledi hem de oyuncularını tebrik etti. Ve siyah-beyazlı takımın alışılmışın dışındaki görüntüsünün ve kötü görünen oyununun sebebini açıkladı. “Futbol adına üzgünüm, taraftarımızdan da özür diliyorum. Bugünkü (dünkü) maç bunu gerektirdi” diyen Şenol Güneş “Bütün oyuncularım alışık olmadığı bir sistemde oynadı. Onları tebrik ediyorum. Fenerbahçe bizi kendi tuzağına düşürmeye çalıştı ama biz bu tuzağa düşmedik. Gerekeni yaptık, hamle olarak biz de rakibin oyununu bekledik” dedi.

"Kadıköy hasreti sürdü"

Kazanan adına da kaybeden adına sonucun çok fazla önemli olmayacağının  altını çizen ve “Bu ligin son maçı değildi” diyen Şenol Hoca “Rakibimiz iyi bir sürece girmişti ama biz de rakibin oyununa uyduk. Ona göre bir strateji belirledik. Kendi oyun formatımızın uzağındaydık. Quaresma’yı oyundan almamın sebebi hata riski vardı. Kart görmüştü ve hata yapabilirdi. Belki de yapmayacaktı ancak ben o riski almadım ve oyuncu değişikliğine gittim” ifadesini kullandı. Fikstürle ilgili eleştirisini yenileyen ve Kiev maçını işaret edip “Taktik idmanı yapmadan maça çıkacağız” ifadesini kullanan Şenol Güneş’in takımı namağlup unvanını korurken hocanın 28 yıllık antrenörlük kariyerinde bir özlemi yine bitmedi. O da Kadıköy’de galibiyet görmek. Güneş 18 maçta 14 mağlubiyet görmüş, 4 de beraberlik yaşamıştı. Onlara 1 beraberlik daha ekledi.

"Fener’den bir oyuncu daha bize gelmek istedi"

Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş basın toplantısında Gökhan Gönül’e olan tepkiler için “Bizden İsmail gitmiş, oradan da Gökhan geldi. O kulüp anlaşsaydı orada kalırdı. Fenerbahçe’den gelmek isteyen bir oyuncu daha vardı ancak o transfer gerçekleşmedi. Birden gidince mi kötü oldu Gökhan. Kızdıkları için mi, sevdikleri için mi bu tepki anlamadım. Destekleri güzel ama oyuncuya hakaret ve başka taraftan bakınca da mesela seyirciye hakaret de doğru değildir” dedi. Güneş’in sözlerindeki ismin Mehmet Topal olduğu öğrenildi.

"Yenemiyorsan yenilmeyeceksin"

Beşiktaşlı Cenk Tosun kariyerine yine bir Fenerbahçe golü ekleyemedi… Cenk derbi için “Bu maçta çok koşup çok savaşacağımızı biliyorduk. Buraya 3 puan için geldik ama olmadı. İstediğimiz gol pozisyonlarına giremedik. En iyi oynadığımız maç değildi. Buradan 3 puanla ayrılmak istiyorduk. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin” dedi. 

"Defansımız iyi orta kötüydü"

Siyah-beyazlıların yeni transferlerinden Adriano Correia ilk Fenerbahçe derbisini gördü. Şenol Güneş’in sol bekte görev verdiği Brezilyalı oyuncu “Buraya 3 puan için geldik. Zor bir maç oldu. Bugün defansta iyiydik. Orta saha ve hücumda etkili olamadık. 3 puanı alamadığımız için üzgünüz” ifadelerini kullandı.

Kartal ilki yaşadı

Ligin namağlup ekiplerinden Beşiktaş, Fenerbahçe mücadelesi öncesindeki 19 maçın tamamında rakip fileleri havalandırmıştı. Ligde 24 gol atan siyah-beyazlı ekip, Şampiyonlar Ligi’nde 9 ve Türkiye Kupası’nda 2 gol kaydetmişti. Dün Kadıköy’de bu seri son buldu ve ilk defa gol kaydedemedi. 

Güneşin gözünden kim ne yaptı?

Şenol Güneş, derbinin detaylı analizini yaptı: “Kerim’i istediğimiz gibi kullanamadık. Cenk iyi çalıştı. Savunma tarafında daha başarılıydık. Oğuzhan ya da Tolgay’dan birini almam gerekiyordu. Bizim duran topumuz onların boylarına göre dezavantajdı. Necip’i duran toplarda kullanma düşüncesiyle aldım. Son ataklarımız Aboubakar ve Cenk ile Olcay’ın daha güçlü hücuma çıkmasıyla kaynaklıydı. Ama daha net olmalıyız.”

Q7 cezalı

Derbi öncesi sarı kart sınırında üç isim vardı. Marcelo, Atiba ve Quaresma. Onlardan Portekizli olanı sarı gördü ve önümüzdeki hafta Arena’da oynanacak Bursa maçında cezalı duruma düştü. 

Ne mutlu ne üzgün

Türk Milli Takımı’nda oynamak için FIFA’ya başvuru yaptığını söyleyen Beşiktaşlı Tolgay Arslan Fenerbahçe maçını anlattı: “Zemin iyi değildi. Zor olacağını biliyorduk. 1 puan aldık. Mutlu değiliz ama üzülmüyoruz. Hakemi tebrik ederim iyi maç çıkardı. Onlarda insan. Ben de hata yapıyorum.  Onları rahat bırakalım. Her pozisyonda hakeme gittiler. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Salı günü daha büyük bir maçımız var. Orada yüzde yüzümüzü vermek ve tarih yazmak istiyoruz. Ligde sezon sonunda da kupayı yine biz kaldıracağız.” 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...