3 kahraman 3 puan

Düzenleyen:
3 kahraman 3 puan

SPOR Haberleri

Poldi gol perdesini açtı, Bruma ikinci galibiyet golünü attı, Muslera ise kırılma noktası niteliğindeki penaltıyı kurtardı.

G.Saray için zirve yarışında çok önemli bir maçtı dünkü Kasımpaşa karşılaşması. Gelecek üç puan zirve yarışına yeniden girmek, morallerin düzelmesi anlamına geliyordu. İyi bir mücadele veren takımda 3 isim var ki geceye, ligde zirve yarışının yeniden ateşlenmesine damga vurdu... 

Panzer sözünü tuttu

Galatasaray’ın Alman yıldızı Lukas Podolski, 6. haftadaki Antalya karşılaşmasında 2 gol atmış, ancak sonraki lig maçlarında fileleri havalandıramamıştı. Türkiye Kupası’ndaki Dersim maçında 3 gol atsa da ligde görev yaptığı son 6 maçta adını tabelaya yazdıramayan tecrübeli yıldız sıkıntılıydı. Aylar sonra geçen hafta gol atan Wesley Sneijder’e hafta içinde, “Sen şanssızlığını kırdın. Ben de Kasımpaşa’ya gol atacağım” diyen Poldi dün sözünü tuttu. Daha 5. dakikada on sekiz çizgisinden sert bir vuruşla topu Kasımpaşa ağlarına gönderen Panzer böylece uzun süren suskunluğunu bozdu. Düne kadar son 6 lig maçında 320 dakika sahada kalan Podolski hepsini boş geçmişti.

Bruma 5 yaptı

Galatasaray’ın Portekizli futbolcusu Bruma, deplasmanlarda takımını sırtlamaya devam etti. Kasımpaşa karşısında skor 1-1 durumdayken sahne alan yıldız oyuncu, Carole’ün pasında ceza sahası içinden yaptığı vuruşla takımını yeniden öne geçiren isim oldu. Süper Lig’de bu sezonki beşinci golünü de deplasmanda kaydeden Bruma, ilginç bir istatistiğe imza attı. Galatasaray’ın dış sahada Adanaspor ve Gençlerbirliği’ni 1-0’lık skorlarla yendiği maçların gollerini atan Bruma, yine deplasmanda Akhisar’ı 3-1 mağlup ettikleri ve Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldıkları karşılaşmalarda da 1’er gol atmıştı. Portekizli futbolcu, bu sezon attığı 5 golün yanı sıra 3 asistle de takımının skor yüküne katkı verdi.

Keşke derbide de kurtarsaydım

Son bölümde Muslera Kasımpaşa’dan Adem Büyük’ün kullandığı penaltıda adeta kedi refleksi gösterdi, takımını bir kere daha kurtardı. G.Saray o golü yese belki de çıkaramayacak ve üç altın puanı cebine koyamayacaktı. Muslera maç sonrası, “Penaltılar yüzde 50-50’dir. Önemli olan kendinize güvenmeniz, bu da bende fazlasıyla var. Atanın pozisyonu önemli. İnanarak yüzde yüzle gittim sağa. Keşke Fenerbahçe maçında da kurtarabilseydim ama olmadı. Hedefimiz şampiyon olmak” açıklaması yaptı.

Bu bir reaksiyon

Gecenin önemli ismi Bruma maç sonrası, “Çok çok zor bir maçtı. Kazanmamız gerekiyordu ve kazanmayı başardık. Artık kendi sahamızdaki maça odaklanmamız lazım” vurgusu yaparken,  “Futbolda her sonuç var. Evet, Fenerbahçe’ye karşı kaybettik ama kafamızı önümüze eğmedik. İyi bir reaksiyon gösterip ayağa kalkmasını bildik. Bursaspor’u iyi oyunla yendikten sonra bugün de 3 puanı aldık” şeklinde konuştu.

Altın galibiyet

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink maç sonrası iki duyguyu bir arada yaşıyordu. Hollandalı çalıştırıcının özellikle derbi mağlubiyeti sonrası gerilen sinirleri yerini yavaş yavaş rahatlığa bırakıyor. Ama bir yandan da takımı iyi futbol oynamıyor. “Bugün (dün) çok önemli bir maçtı, kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. 3 puan için mutluyum ama oyun performansından mutlu değilim” vurgusu yapan Riekerink, “Her zaman iyi oynayarak kazanamıyorsunuz. Maça hızlı başladık, golü de bulduk. Golden sonra top bizde kaldı belki ama daha efektif olabilirdik, beceremedik. Yine de altın değerinde bir galibiyet” sözlerini kullandı. Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, “4 haftada 3 maç kaybettik Son iki haftada alınan sonuçlar çok önemliydi. Önümüzdeki 3 maçtan da maksimum puanları almak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

"Selçuk abi formanı bana verir misin?"

2-1 kazanılan Kasımpaşa maçı sonrası, saha içinde ilginç anlar yaşandı. Bütün takım 90 dakikanın ardından Kasımpaşa deplasmanına gelen taraftarı selamlarken Lukas Podolski formasını tribündeki bir taraftara verdi. Kasımpaşa tribününde ise bu esnada ilginç bir olay yaşandı. Minik bir seyirci elinde “Selçuk İnan abi formanı bana verir misin” yazan kağıtla Selçuk İnan’ı bekledi. Durumu fark eden kaptan da minik taraftara formasını hediye etti.  

Hakan çok üzüldü

Dün gece Kasımpaşa’nın penaltı kazanmasına sebep olan Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu Hakan Balta maç sonunda bir hayli üzgündü. Sarı-kırmızılı taraftarlar bitiş düdüğünün ardından bütün takımı tribüne çağırırken Hakan doğrudan soyunma odasının yolunu tuttu.

Maça ilgi düşüktü

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda ev sahibi takım tribünlerinde önemli boşluklar dikkati çekti. Maçı sadece 3281 biletli taraftar takip etti. Galatasaray taraftarları ise kendilerine ayrılan bölümü büyük ölçüde doldurdu. Yaklaşık 1500 sarı-kırmızılı futbolsever, takımlarına tribünden destek verdi. 

535. yıl coşkusu  

Galatasaray Eğitim Vakfı’nın düzenlediği, Galatasaray Lisesi’nin 535. kuruluş yıldönümü kutlamaları ile 1941 ve 1966 yılı dönemlerinin 50. ve 75. yıl mezunlarına madalya ve berat töreni, Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleşti. Törende Lise Müdürü Meral Mercan ile Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç hazır bulundu. Öte yandan törende milli cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı, kürek takımından Enes Kuşku, kayakçı Derin Kabaağaç’a Özhan Canaydın Spor ödülü verildi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...